Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.09.2010, 23:36:22
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
L.E. Si ca tot mi-am adus aminte, daca Hitler era atat de mare fan Darwin si anti - crestin in acelasi timp, de ce pe lista cu cartile interzise in timpul regimului sau se aflau cartile care tratau t.e. si cele care puneau la indoiala crestinismul?
Te lupți cu teoria creaționismului de atâta vreme și tot nu ți-ai dat seama ce știu creaționiștii. Mai citește o dată mesajul la care ai dat reply și vezi că nu ziceam nicăieri ceva de prescriptiv ci doar că darwinismul a fost una din sursele de inspirație ale nazismului, așa descriptiv cum e el. Și fii mai atent când răspunzi, că n-am timp să răspund la prostii fiindcă tu vezi cai verzi pe pereți.
Vechi 30.09.2010, 23:38:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Asta este marele lor pacat, din cauza caruia s-au imbolnavit.
Boala e o pedeapsă educativă de la Dumnezeu, nu un accident. În cazul bolnavilor de sida, nu e neapărat pentru păcatul desfrâului, poate fi și pentru altele.
Vechi 01.10.2010, 10:15:46
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Boala e o pedeapsă educativă de la Dumnezeu, nu un accident. În cazul bolnavilor de sida, nu e neapărat pentru păcatul desfrâului, poate fi și pentru altele.
Intradevar, foarte educativ sa trimiti o boala incurabila si rusinoasa (la acea vreme), asupra unor copii nevinovati.
Am avut ce invata din asta si noi si ei ...
Daca mai adaugam la asta si "educatia" primita prin maternitatea Giulesti ...
Reply With Quote
Vechi 01.10.2010, 10:45:54
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
am inteles opinia ta.
cauzele hiv-sida?
Cauzele?
Stiu care este raspunsul tau ... pacatul.
Dar daca Dumnezeu ne-a trimis aceasta boala pentru a ne "educa", asa cum zice Traditie, de ce nu a trimis si leacul pentru cei ce isi insusesc aceasta "educatie"?
Nu am auzit nici un caz de insanatosire totala.
De ce nu se gaseste nici un preot, nici un calugar, pastor, rabin, sau alt reprezentant al vreunei religii, care sa poata vindeca macar un caz de SIDA?
Reply With Quote
Vechi 01.10.2010, 10:53:06
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Intradevar, foarte educativ sa trimiti o boala incurabila si rusinoasa (la acea vreme), asupra unor copii nevinovati.
Am avut ce invata din asta si noi si ei ...
Daca mai adaugam la asta si "educatia" primita prin maternitatea Giulesti ...
Tu nu realizezi puterea lui D-zeu!!! Iti dai seama cat a planuit el cu 9 luni inainte sa lase impresia unor parinti ca i-a binecuvantat cu un copil dupa care adunandu-i la aceeasi maternitate fara senzori de fum sa-i parjoleasca pe aia mici salvandu-i pe cei pe care n-a vrut sa-i educe? Cand te gandesti la ce sanse ar fi fost sa se intample asa ceva din cauze pur intamplatoare iti dai seama ca e un act divin! Trebuie sa iei in calcul cate femei fertile sunt intr-o zona cum e capitala, sa faci combinatii de cate locuri sunt la Giulesti in maternitate, sa iei in calcul si faptul ca nu toate familiile tb sa primeasca o asemena educatie, sa iei in calcul si configuratia personalului care ar fi putut sa salveze mai mult copii etc. Mai degraba evolueaza viata din nimic decat sa fie accidentul de la Giulesti o intamplare! Voila! Demonstratie stiintifica!
Reply With Quote
Vechi 01.10.2010, 17:55:37
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,dumitru73

Citat:
Cauzele?
Stiu care este raspunsul tau ... pacatul.
Dar daca Dumnezeu ne-a trimis aceasta boala pentru a ne "educa", asa cum zice Traditie, de ce nu a trimis si leacul pentru cei ce isi insusesc aceasta "educatie"?
Nu am auzit nici un caz de insanatosire totala.
De ce nu se gaseste nici un preot, nici un calugar, pastor, rabin, sau alt reprezentant al vreunei religii, care sa poata vindeca macar un caz de SIDA?
dumitru,lasand la o parte partea religioasa eu vreau sa aflu motivarea medicala a cauzelor,motivelor care duc la hiv-sida.
si vei fi multumit da respectiva demonstratie?omenirea se intoarce cu fata catre bine?nu cred.omenirea l-a avut pe iisus hristos in mijlocul ei si ia luat capul.
vorbesc numai in numele meu:cine sunt eu, sa-l conditionez pe dumnezeu sa faca un anumit lucru ca sa cred in el,da oare socoteala olarul,lutului?
Vechi 02.10.2010, 08:45:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Tu nu realizezi puterea lui D-zeu!!! Iti dai seama cat a planuit el cu 9 luni inainte sa lase impresia unor parinti ca i-a binecuvantat cu un copil dupa care adunandu-i la aceeasi maternitate fara senzori de fum sa-i parjoleasca pe aia mici salvandu-i pe cei pe care n-a vrut sa-i educe? Cand te gandesti la ce sanse ar fi fost sa se intample asa ceva din cauze pur intamplatoare iti dai seama ca e un act divin! Trebuie sa iei in calcul cate femei fertile sunt intr-o zona cum e capitala, sa faci combinatii de cate locuri sunt la Giulesti in maternitate, sa iei in calcul si faptul ca nu toate familiile tb sa primeasca o asemena educatie, sa iei in calcul si configuratia personalului care ar fi putut sa salveze mai mult copii etc. Mai degraba evolueaza viata din nimic decat sa fie accidentul de la Giulesti o intamplare! Voila! Demonstratie stiintifica!
A încerca să fii ironic față de ceva care te depășește e semn că nu-ți cunoști limitele, că nu ai bun simț.

Și asta nu înseamnă că acest concept de Providență divină ar fi complicat, el e simplu și e înțeles de cei mai mulți credincioși: Dumnezeu are căi de a acționa neașteptate pentru noi pentru că El vede lucrurile global și în perspectiva veșniciei (destinația pentru care a fost creat omul și pentru care viața de acum e doar un mijloc), noi vedem parțial și din această cauză uneori am fi tentați să credem că El e nedrept sau greșește.

Care viață evoluează din nimic? Abține-te de la a arunca cuvinte fără sens.
Vechi 04.10.2010, 09:46:18
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
dumitru,lasand la o parte partea religioasa eu vreau sa aflu motivarea medicala a cauzelor,motivelor care duc la hiv-sida.
si vei fi multumit da respectiva demonstratie?omenirea se intoarce cu fata catre bine?nu cred.omenirea l-a avut pe iisus hristos in mijlocul ei si ia luat capul.
vorbesc numai in numele meu:cine sunt eu, sa-l conditionez pe dumnezeu sa faca un anumit lucru ca sa cred in el,da oare socoteala olarul,lutului?
Dupa parerea ta, care sunt cauzele care duc la hiv-sida? din punct de vedere medical.
Reply With Quote
Vechi 04.10.2010, 18:49:18
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,dumitru73

Citat:
Dupa parerea ta, care sunt cauzele care duc la hiv-sida? din punct de vedere medical.
interesant raspuns,multumesc
Vechi 05.10.2010, 12:16:31
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
interesant raspuns,multumesc
intrebarea ta era una retorica.
raspunsul tau insa, este si mai interesant
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43