Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2011, 14:50:10
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
In Scriptura se spune ca El s-a inaltat la cer ca om, de aceea noi (sau unii dintre noi) spunem ca Hristos s-a inaltat la cer cu umanitatea Sa la suprema indumnezeire, deasupra spiritualitatii tuturor treptelor ingeresti, ca sa fie si ca Om la dreapta Tatalui, s-a ridicat si cu firea omeneasca la treapta de Imparat al imparatiei omenirii innoite. Domnul Inviat se arata in primul rand lumii prin puterea Sa, nu atat prin asemanarea trupeasca, pentru a arata tuturor slava si maretia Sa dumnezeiasca si este acelasi cu Iisus Hristos eshatologic, Cel care va veni la sfarsitul veacurilor, plin de putere si de slava.
Mentionez ca raspunsul este ptr dvs. Nu ati inteles? Hristos nu era in "hibrid", deci nu putea sa fie si om si Dumnezeu in acelasi timp. Asa ca a fost om pe Pamant si Dumnezeu dupa. Adica un om a devenit Dumnezeu. :))
Vechi 19.12.2011, 14:50:49
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
am declarat deja: nu apartin niciunui cult
Daca sunteti botezat ortodox si nu ati trecut la vreo secta sunteti ortodox
Desi un ortodox practicant merge duminca la sf.Liturghie
Vechi 19.12.2011, 14:53:18
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Hristos ne spune sa iubim lumina ,nu intunericul , ca sa se vada faptele noastre bune.
D-voastra trebuie sa declarati carui cult apartineti.
Inversunarea de care dati dovada dovedeste ca nu sunteti ortodox ci apartineti unei secte ,poate baptist sau evanghelist
Sunt curioasa daca vreun sectant ,in urma discutiilor cu ortodocsii s-a gandit sa se intoarca la religia in care a fost botezat.
Sfantul Lavrentie de Cernigov spunea ca pana la sfarsitul veacurilor sectantii vor ramane in erezia lor si iata ca profetia se implineste..
Sunt multe exemple in acest sens, dar e nevoie de deschidere spre adevar. Adica cineva poate sa fie "ratacit", dar sa caute adevarul si nu sa sustina ca el il cauta si ca trece totul prin propria ratiune cand de fapt preia invataturile gresite ale inaintasilor. Daca acela cauta adevarul va ajunge inevitabil tot la ortodoxism.
Vechi 19.12.2011, 14:54:43
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Nu sunt botezat ortodox, imi pare rau...sper ca ma veti ingadui si pe mine pe acest forum...iar daca spun lucruri cu care nu veti fi de acord, va asigur ca la nivelul acesta am ajuns desi poate e unul inferior, cu toate ca am o varsta, asta e posibilitatea mea de intelegere a lucrurilor spirituale.
Vechi 19.12.2011, 14:55:17
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Mentionez ca raspunsul este ptr dvs. Nu ati inteles? Hristos nu era in "hibrid", deci nu putea sa fie si om si Dumnezeu in acelasi timp. Asa ca a fost om pe Pamant si Dumnezeu dupa. Adica un om a devenit Dumnezeu. :))
Cititi acatistul Domnului Iisus Hristos si veti vedea ca este Dumnezeu si om in acelasi timp :
"Cu totul era intre cei de jos, si dintre cei de sus nicicum nu S-a despartit Cel negrait, cand de voie pentru noi a patimit, si cu moartea Sa moartea noastra a omorat-o, si cu Invierea Sa a daruit viata celor ce-I canta"
De unde aveti ideile astea?
Vechi 19.12.2011, 14:58:02
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
sfirsitul veacurilor este aproape ,apoi incep alte veacuri -vremurile feriocite promise,
Da e aproape. Dar e gresit sa spunem ca aproape reprezinta 1 an, 10, 100 sau 1000. De ceasul acela nu stie nimeni, nici ingerii din cer, nici Fiul (am parafrazat). Exista intradevar semnele pe care le-a specificat Mantuitorul, dar aceleasi semne erau sa spunem acum 100 de ani. De aia unii au si prezis sfarsitul acum 100 si ceva de ani. Si nu spun ca este vorba de AZS. Nu stiu si nu pot sa imi dau cu presupusul.
Dupa sfarsitul veacurilor incepe vesnicia.
Vechi 19.12.2011, 14:59:22
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu sunt botezat ortodox, imi pare rau...sper ca ma veti ingadui si pe mine pe acest forum...iar daca spun lucruri cu care nu veti fi de acord, va asigur ca la nivelul acesta am ajuns desi poate e unul inferior, cu toate ca am o varsta, asta e posibilitatea mea de intelegere a lucrurilor spirituale.
Discutia e la sectiunea "Secte si culte" asa ca nu deranjati pe nimeni.
Probabil sunteti iudeu.
Discutiile sunt pt.a clarifica unele aspecte ale ortodoxiei care se vor denaturate si criticate de unii dintre participanti ,majoritatea neortodocsi.
Vechi 19.12.2011, 15:03:27
Banned

Implicit

Citat:
Discutia e la sectiunea "Secte si culte" asa ca nu deranjati pe nimeni.
Daca as posta la alte sectiuni, in afara de "Secte si culte" ar fi ceva gresit din partea unui neortodox?
Vechi 19.12.2011, 15:03:58
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, ca dumnealui sustine ca e prezbiter (adica un fel de preot), deci ar trebui sa vina niste oameni, sa se roage undeva, sa aiba sintetizata o invatatura de credinta, dar sustine ca nu apartine unui cult. Mie mi se pare contradictie de termeni.
Si dupa ma acuza ca eu l-as ataca cu ura. Nu e ura, doar ca nu pot sa accept lucrurile irationale. Tocmai de aia nu ii mai raspund dumnealui. Va raspund dvs ca sa va faceti o parere mai complexa despre cum stau lucrurile.
Vechi 19.12.2011, 15:06:33
Banned

Implicit

Citat:
Daca as posta la alte sectiuni, in afara de "Secte si culte" ar fi ceva gresit din partea unui neortodox?
M-am uitat la "Reguli generale de utilizare a forumului", dar acolo sunt tot topice. Unde as putea gasi un regulament al acestui forum? nu vreau sa fac ceva gresit, sa postez unde nu trebuie.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16