![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
te referi la adventisti? Atunci ai dreptate
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu, mă refer la miliardele de locuitori ai Terrei și posibilele lor practici ce nu ar fi încăput în Scriptură. Scriptura nu se ocupă cu condamnarea acestor posibile miliarde de practici fanteziste, ea se ocupă doar cu ceea ce este de folos pentru desăvârșirea creștină. Printre care și botezul corect.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce "după mine"? Nu eu, ci Hritos și Scriptura dau exemplu de botez corect: la maturitate, prin mărturie/mărturisire, nu fără credință și în urma învățării.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca un penticostal trece la cultul adventist, i se repeta botezul sau nu?Ce trebuie sa marturiseasca un om pentru a i se administra botezul in cadrul cultul adventist? Toate doctrinele bisericii sau Crezul niceo-constantinopolitan , urmand ca doctrinele sa le aprofundeze pe parcurs? Spuneti ca i se administreaza in urma invatarii, pai de invatat o faci toata viata :) E suficient pentru botezul adventist daca intelege si crede ca Hristos e Mantuitorul? Last edited by ioanna; 05.03.2013 at 19:43:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Candidații pentru botez de regulă urmează un curs în timpul căruia învață principiile de doctrină biblică, urmând ca înainte de botez să fie examinați atât în comitetul bisericii, cât și în fața întregii comunități, aceasta din urmă fiind cea care acordă (sau nu) votul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 05.03.2013 at 19:58:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Toate hotărârile ce privesc comunitatea se iau prin votul comunității. În Biserica lui Hristos așa este normal. Conducătorul bisericii nu face ce "vrea mușchii lui". Preoți botezând caii am mai văzut, dar ce s-a întâmpla dacă un pastor ar lua-o razna și ar vrea să-și boteze calul (precum cezarul Cizmuliță și-a investit calul senator)?
Citat:
M-ați pus puțin în încurcătură, căci n-am întâlnit niciodată un asemenea caz. Un răspuns am desigur, dar nu v-ar satisface deloc... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by ioanna; 05.03.2013 at 23:02:27. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
|