Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2013, 10:17:39
centesimusseptimus centesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 27.02.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
MILIOANE de practici nebiblice? NU TI SE PARE CA EXAGEREZI...RAU DE TOT?
Miliarde! Poftim Câte bordee, atâtea obicee.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 13:23:04
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusseptimus Vezi mesajul
Miliarde! Poftim Câte bordee, atâtea obicee.
te referi la adventisti? Atunci ai dreptate
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 15:25:37
Banned

Implicit

Citat:
te referi la adventisti?
Nu, mă refer la miliardele de locuitori ai Terrei și posibilele lor practici ce nu ar fi încăput în Scriptură. Scriptura nu se ocupă cu condamnarea acestor posibile miliarde de practici fanteziste, ea se ocupă doar cu ceea ce este de folos pentru desăvârșirea creștină. Printre care și botezul corect.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 16:58:16
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Nu, mă refer la miliardele de locuitori ai Terrei și posibilele lor practici ce nu ar fi încăput în Scriptură. Scriptura nu se ocupă cu condamnarea acestor posibile miliarde de practici fanteziste, ea se ocupă doar cu ceea ce este de folos pentru desăvârșirea creștină. Printre care și botezul corect.
si care ar fi dupa tine botezul corect?
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 18:02:28
Banned

Implicit

Citat:
si care ar fi dupa tine botezul corect?
De ce "după mine"? Nu eu, ci Hritos și Scriptura dau exemplu de botez corect: la maturitate, prin mărturie/mărturisire, nu fără credință și în urma învățării.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 19:23:53
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
De ce "după mine"? Nu eu, ci Hritos și Scriptura dau exemplu de botez corect: la maturitate, prin mărturie/mărturisire, nu fără credință și în urma învățării.
Adventistii recunosc botezul facut in alte confesiuni sau considera ca doar botezul facut in cadrul cultul adventist este valid? Daca da, pe care? Care e pozitia bisericii adventiste de ziua a saptea fata de ortodocsi, ii considera nebotezati, necrestini?

Daca un penticostal trece la cultul adventist, i se repeta botezul sau nu?Ce trebuie sa marturiseasca un om pentru a i se administra botezul in cadrul cultul adventist? Toate doctrinele bisericii sau Crezul niceo-constantinopolitan , urmand ca doctrinele sa le aprofundeze pe parcurs? Spuneti ca i se administreaza in urma invatarii, pai de invatat o faci toata viata :) E suficient pentru botezul adventist daca intelege si crede ca Hristos e Mantuitorul?

Last edited by ioanna; 05.03.2013 at 19:43:17.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 19:45:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Adventistii recunosc botezul facut in alte confesiuni sau considera ca doar botezul facut in cadrul cultul adventist este valid? Daca da, pe care?
E recunoscut acel botez care e făcut pe baza exemplelor biblice (deja s-au accentuat principalele elemente).

Citat:
Care e pozitia bisericii adventiste de ziua a saptea fata de ortodocsi, ii considera nebotezati, necrestini?
Ortodocșii sunt considerați creștini și botezați bineînțeles, însă botezul nefiind făcut în cunoștință de cauză, se repetă la intrarea în Biserica Adventistă (și în cea Penticostală).

Citat:
Daca un penticostal trece la cultul adventist, i se repeta botezul sau nu?
Uneori da, uneori nu. În comunitatea mea locală cunosc frați care au intrat în biserică în ambele situații. Dacă respectivul candidat cere [re]botezarea, nu există motive să i se refuze acest lucru.

Citat:
Ce trebuie sa marturiseasca un om pentru a i se administra botezul in cadrul cultul adventist? Toate doctrinele bisericii sau Crezul, urmand ca doctrinele sa le aprofundeze pe parcurs?
Candidații pentru botez de regulă urmează un curs în timpul căruia învață principiile de doctrină biblică, urmând ca înainte de botez să fie examinați atât în comitetul bisericii, cât și în fața întregii comunități, aceasta din urmă fiind cea care acordă (sau nu) votul.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 19:51:28
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Candidații pentru botez de regulă urmează un curs în timpul căruia învață principiile de doctrină biblică, urmând ca înainte de botez să fie examinați atât în comitetul bisericii, cât și în fața întregii comunități, aceasta din urmă fiind cea care acordă (sau nu) votul.
Asta cu votul m-a dat gata :) Neo-catehumenat adventist.
Citat:
Ortodocșii sunt considerați creștini și botezați bineînțeles, însă botezul nefiind făcut în cunoștință de cauză, se repetă la intrarea în Biserica Adventistă (și în cea Penticostală).
Nu inteleg, spuneati ca botezul nu e valid in pruncie, acum spuneti ca recunoasteti ca ortodocsii sunt botezati. Va contraziceti. Din moment ce se repeta, e clar ca nu-l recunoasteti, e ca si cum n-ar fi fost botezati. Insa daca un ortodox botezat la maturitate trece la adventisti, n-ar trebui repetat botezul (asa am dedus din ce ati spus anterior), e valid.

Last edited by ioanna; 05.03.2013 at 19:58:51.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 20:09:36
Banned

Implicit

Citat:
Asta cu votul m-a dat gata :) Neo-catehumenat adventist.
Toate hotărârile ce privesc comunitatea se iau prin votul comunității. În Biserica lui Hristos așa este normal. Conducătorul bisericii nu face ce "vrea mușchii lui". Preoți botezând caii am mai văzut, dar ce s-a întâmpla dacă un pastor ar lua-o razna și ar vrea să-și boteze calul (precum cezarul Cizmuliță și-a investit calul senator)?

Citat:
Nu inteleg, spuneati ca botezul nu e valid in pruncie, acum spuneti ca recunoasteti ca ortodocsii sunt botezati. Va contraziceti. Din moment ce se repeta, e clar ca nu-l recunoasteti, e ca si cum n-ar fi fost botezati.
Stimată doamnă, noi considerăm botezul ortodox botez creștin (că doar nu e ritual inițiatic evreiesc), numai că nu-l considerăm biblic. Aceasta e explicația aparentei contradicții.

Citat:
Insa daca un ortodox botezat la maturitate trece la adventisti, n-ar trebui repetat botezul (asa am dedus din ce ati spus anterior), e valid.
M-ați pus puțin în încurcătură, căci n-am întâlnit niciodată un asemenea caz. Un răspuns am desigur, dar nu v-ar satisface deloc...
Reply With Quote
Vechi 05.03.2013, 20:54:39
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Toate hotărârile ce privesc comunitatea se iau prin votul comunității. În Biserica lui Hristos așa este normal. Conducătorul bisericii nu face ce "vrea mușchii lui".
Ma asteptam sa fi respectat institutia catehumenului din perioada bisericii primare, daca tot se face botezul la maturitate, de aceea am spus ca ma surprinde votul intregii comunitati. Am uitat pentru moment ca pe adventisti nu-i intereseasa deloc viata bisericeasca, nu studiaza istoria bisericii, cum au trait altii vestea cea buna, ci cunoasterea le e limitata la ce inteleg din cuvantul Scripturii.
Citat:
Stimată doamnă, noi considerăm botezul ortodox botez creștin (că doar nu e ritual inițiatic evreiesc), numai că nu-l considerăm biblic. Aceasta e explicația aparentei contradicții.
Acum am inteles, il vedeti botez crestin nebiblic, adica considerati ca persoana nu a intrat in Biserica lui Hristos.
Citat:
M-ați pus puțin în încurcătură, căci n-am întâlnit niciodată un asemenea caz. Un răspuns am desigur, dar nu v-ar satisface deloc...
Nu asteptam un raspuns diplomatic, ci unul sincer. Probabil ar fi nevoit sa-si repete botezul, chiar daca si-a insusit invatatura biblica in intelegerea adventista, doar nu l-ar recunoaste comunitatea ca si frate, mai ales daca-s si ceilalti ca patrunjeluldigital :)

Citat:
Preoți botezând caii am mai văzut, dar ce s-a întâmpla dacă un pastor ar lua-o razna și ar vrea să-și boteze calul (precum cezarul Cizmuliță și-a investit calul senator)?
Nu am vazut preoti botezand caii, dar cu siguranta in mediul adventist zvonistica, barfa e ridicata la rang de arta, deci va inteleg. Sa-si sfinteasca unii casa, sa le stropeasca cu agheasma preotul gospodaria, inclusiv grajdul, animale, holde am mai auzit, dar sa administreze preotii taina botezului la animale n-am mai pomenit.

Last edited by ioanna; 05.03.2013 at 23:02:27.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
penticostalii redandrei90 Intrebari utilizatori 162 08.01.2013 12:08:26
Cum sa vorbim cu penticostalii ? IonutS Secte si culte 282 28.03.2012 20:48:00
Botezul in BOR orthodoxia.i.thanatos Botezul 594 26.01.2010 01:33:12