![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu fii prea mahnita pentru ca asta duce la deznadejde!Suferinta este buna,pentru ca ne curata ,insa nu trebuie sa ajungem la o stare obisnuita de mahnire.Starea crestinului este una de bucurie launtrica,chiar daca este sarac!
|
|
|||
|
|||
![]()
Depinde de unde priveste fiecare. Am invatat multe lucruri de la fiica mea, Dumnezeu sa o odihneasca. Prin anul 1996 am fost nevoita sa-mi las casa la care tineam foarte mult, nu pentru ca era mare, sau luxoasa, caci nu era, ci pentru ca era oaza mea. Nemtii au o vorba:casa mea=castelul meu (chiar daca castelul are doar cateva incaperi). Am reusit sa cumpar o locuinta, dar mai mica decat cea de dinainte, nu eram multumita, as fi vrut ca fiica mea sa aibe si ea camera ei, separata, unde sa-si poata primi prietenii, sa stea de vorba fara sa-i deranjez eu, sa aibe intimitate (in sensul bun al cuvantului, nicidecum altceva), plangeam si ma necajeam. La un moment dat fata mea mi-a spus; mama ce te tot necajesti atata, gandeste-te ca altii nu au nici macar cat avem noi, suntem amadoua, ne e bine (desi ea facea transfuzii in fiecare luna-isi acceptase crucea-de cand era bebelus...dar ne era BINE IMPREUNA) si am scapat de... alte neplaceri cunoscute noua.... De atunci, de cate ori am tendinta sa fiu nemultumita de ceva, un neajuns, imi amintesc vorbele ei intelepte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vreau să fiu sinceră cu tine și să-ți spun că am încercat un sentiment de invidie atunci când ți-am cunoscut familia. Sunteți bogați Jenica! Foarte bogați. |
|
|||
|
|||
![]()
Astazi am fost la Braila. Am trecut pe la Biserica Bulgareasca ( constructia dateaza din 1864). Acolo la intrare, in stanga strajuieste icoana mare a Stapanei pe tron. Niciodata nu am vazut ochii Stapanei atat de..vii, ca astazi in aceasta icoana. Erau atat de blanzi. Nici macar nu o puteam privi..imi era rusine.. Mi-am amintit de toata smiorcaiala mea din ultimul timp si mi-a fost rusine.
Ai dreptate, santem bogati Dorina. Ii multumesc Stapanei ca mi-a amintit asta astazi .. Maica Domnului sa va rasplateasca tuturor celor care m-ati pomenit. ![]() Last edited by eduardd; 29.08.2010 at 19:37:32. |
|
||||
|
||||
![]()
SFÂNTUL IOAN GURĂ DE AUR: Bucuria lăuntrică nu poate fi răpită omului de bine
Ceea ce ne trebuie, este ca ținta tuturor faptelor noastre și tot ceea ce ni se întâmplă, să fie iubirea de Dumnezeu. Când vom avea adânc înfiptă această rădăcină în sufletul nostru, nu numai bunul trai, cinstirea, rangurile, luările în seamă, ci și defăimările, vorbirile de rău, ocările asupririle, chinuirile, toate acestea, într-un cuvânt, vor purta pentru voi roade de bucurie. După cum rădăcinile pomului înșile sunt amare și cu toate acestea din ele ies roade care ne plac, tot așa întristarea după voia lui Dumnezeu ne va aduce o mare bucurie. Știu cei ce adesea s-au rugat și-au vărsat lacrimi în suferință, câtă bucurie au cules, cum și-au simțit conștiința curățită și de jos s-au ridicat cu o și mai mare de nădejde. .................................................. .................................................. .................... Dacă râvniți după mulțumire, nu urmăriți bogăția, nici sănătatea trupească, nici slavă, nici puterea, nici luxul, nici ospețele desfătătoare, nici veșmintele de mătase, nici ogoarele mănoase, nici casele arătoase, nimic asemenea acestora. Ci căutați înțelepciunea cea după Dumnezeu, și alegeți calea virtuții. Și nimic din ce este, nimic din ce poate fi, nu va avea tăria să vă mâhnească. Ce zic eu să vă mâhnească? Ceea ce mâhnește pe alții, vouă vă va spori bucuria!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Adică trebuie să ai în minte aplauzele și gratuitările Cerești, și astfel nu ai să tot numeri ca prostu* câte stele ai moștenit... în Cer, în joacă de-a gLumea. Sau ce trebuie să ai în mintea ta aia serioasă așa ca gLumea? Ce? Vitamina minX!
Last edited by vsovivi; 31.08.2010 at 10:24:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles si eu ca nu sunt inca smerita. Suntem de acord in aceasta privinta. Dar altul este subiectul discutat aici.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ramaru a fost un pericol timp de 6 luni in 1970. Iti era frica sa mergi pe strada in Bucuresti in acea vreme, dar a fost prins si de atunci nu am mai auzit de alte cazuri asemanatoare. Eram in Bucuresti pe atunci, asa ca am trait acele vremuri. Salariile erau in Lei, nu in dolari. Eu, ca proaspata absolventa, am putut lua un apartament (nu am primit de la serviciu), cu imprumut pe 10 ani, nici decum pe 30. Am luat si avansul imprumut, deci practic plateam doua imprumuturi din doua salarii de stagiari, dar s-a putut, cu chiu cu vai. Prin anii Ž70 mai exista morala, caci fiecare fata visa mai intai sa se casatoreasca; toti copiii erau botezati. Ca existau si pacate, e adevarat, dar cand nu au existat?!? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Romanii nu aveau posibilitatea plecarii definitive. Iar intregirea de familie dura o vesnicie. Ce s-au schimbat timpurile! |
|
|||
|
|||
![]()
... toate ca rod al manipularii. Dumnezeu le vede pe toate; iar noi sa ne concentram asupra mantuirii personale.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sarac vs Bogat | AndruscaCIM | Generalitati | 46 | 09.01.2013 16:59:38 |
Ce sunt visele? | ggmarius | Generalitati | 2 | 02.07.2011 12:33:28 |
Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 18:49:09 |
|