![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Recunosc că am limite și tocmai de aceea nu vreau să mă aventurez pe terenul speculațiilor. Acolo unde Biblia tace, mai bine nu vorbesc.
Citat:
Citat:
Dvs. ați spus textual: "Firea umana nu a existat inainte de zamislire", iar eu v-am cerut să faceți abstracție de termenul "firea umană" (mi-era teamă că n-o veți face) și să vă amintiți dacă nu cumva Dumnezeu Fiul S-a prezentat în formă de om înaintea pământenilor și înainte de momentul Betleem. Citat:
Adevărat, dar va fi mult mai greu de urmărit subiectul topicului. Deja s-a diluat perfect subiectul inițial... a devenit apă de ploaie. |
|
|||
|
|||
![]()
Există și reversul: Ps.45,7.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu n-am inteles care e pozitia Bisericii Adventiste de ziua a 7-a fata de intersubiectivitatea fiintei divine. Adventistii cred in Tatal, necauzat si nenascut, care are pururea Cuvantul Sau (Fiul) nascut din El, enipostatic si Duhul ce exista intr-o ipostaza proprie care purcede din Tatal si se „odihneste” in Fiul facandu-l cunoscut sau au o pozitie diferita? Am senzatia ca exista ,totusi, o diferenta intre perceptia ortodoxa si cea adventista a Sfintei Treimi.
Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 03:05:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu iubești neprihănirea și urăști răutatea. De aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie, mai presus decât pe tovarășii Tăi de slujbă.
Ce vreti sa spuneti? Nu va e clar versetul? Dumnezeul care a uns este Tatal iar Dumnezeul care a fost uns este Isus. Ei sunt "Dumnezeii" din Geneza, unde este termenul la plural, sunt din aceeasi substanta amandoi, aceeasi fire, aceeasi natura. Dar Tatal este Dumnezeul Fiului si e normal sa fie asa, deoarece este Tata. p.s.: de ce nu recunoasteti ca Biserica Catolica este cea care va inspira religia dumneavoastra adventista? Ar trebui sa nu mai afirmati despre papa ca e Anticristul, ci cel care va invata teologie. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am facut altceva decat sa port conversatii in termeni amicali si civilizati. Am expus ceea ce cred eu, un om batran care a trecut prin multe in viata si prin mari greutati. Nu am afirmat ca eu am adevarul. Asta e nivelul meu de intelegere, atata pot eu pricepe. Acum de ce veniti cu parul? Ce v-am facut? Cu ce v-am deranjat? pentru ce doriti excluderea mea de pe acest forum? Probabil ca spun prostii, dar pentru asta de ce nu ma evitati, daca va deranjeaza dialogul cu mine?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumneavoastră ați scris "stiti ca Isus a afirmat in cateva randuri ca Tatal e Dumnezeul Sau?", iar eu v-am răspuns că există și reversul. Adică și Tatăl a afirmat că Fiul este Dumnezeul Său. Uite un alt exemplu: "pe cînd Fiului I -a zis: ,,Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:" (Evrei 1,8) Prefer să nu răspund la prostia asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un alt verset: Evrei 1:9 Tu ai iubit neprihănirea și ai urât nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decât pe tovarășii Tăi.” deci Isus este Dumnezeu, fiind nascut de Tatal in vesnicii, Isus nu are varsta. Dar Tatal e Dumnezeul lui Isus, pentru ca Tatal L-a nascut pe Isus. Last edited by Profetul de carton; 19.12.2011 at 09:49:38. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am citat, ci am comentat. Când citez, obișnuiesc să pun ghilimele.
P.S. Ați reușit să faceți varză conceptul și aproape-mi pare rău că m-am abținut a comenta a doua parte a postării. Poate ați fi învățat ceva... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si daca sunt totusi aspecte din viata curenta (nu imi vine acum un exemplu) despre care Sf Scriptura nu vorbeste? Pe baza a ce luati o anumita atitudine? Citat:
Citat:
Citat:
Dar tot nu ati raspuns la aspectul cu Nascatoare de Dumnezeu. Daca Hristos era Dumnezeu in pantecele mamei Sale si Dumnezeu dupa nastere, cred ca e corect sa presupunem ca si in timpul nasterii era Dumnezeu. Deci Fecioara Maria L-a nascut pe Dumnezeu. Si care sunt aspectele problematice in atibuirea (de catre Dumnezeu, tin sa mentionez) denumirii de Nascatoare de Dumnezeu.
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne pe noi. Last edited by Lucian008; 19.12.2011 at 10:36:02. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
|