Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2011, 01:32:58
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Stiti ce nu vreti sa acceptati ca aveti limite.
Recunosc că am limite și tocmai de aceea nu vreau să mă aventurez pe terenul speculațiilor. Acolo unde Biblia tace, mai bine nu vorbesc.

Citat:
nicaieri nu reiese explicit ca Persoana este Dumnezeu si nu o creatie.
Între Creator și creatură este o prăpastie de nedescris! Ori admitem că Dumnezeu (Tatăl, Fiul, Duhul Sfânt) e Creator, ori ne luăm de mână cu ateii și spunem că este o creatură.

Citat:
La ce va referiti? Imi cer scuze nu am inteles. Stiu ce inseamna antropomorf, dar nu inteleg ce vreti sa spuneti prin "S-a exprimat antropomorf.
De asta mi-a fost frică că nu o să înțelegeți. Iar dacă încerc să explic, mă veți înțelege greșit. Haideți totuși să încercăm...
Dvs. ați spus textual: "Firea umana nu a existat inainte de zamislire", iar eu v-am cerut să faceți abstracție de termenul "firea umană" (mi-era teamă că n-o veți face) și să vă amintiți dacă nu cumva Dumnezeu Fiul S-a prezentat în formă de om înaintea pământenilor și înainte de momentul Betleem.

Citat:
Hristos.Hristos a fost Om si Dumnezeu. Cum omul are inceput nu a fost din vesnicie.
Înseamnă că a fost o greșeală de exprimare. Ați scris: "Doar Dumnezeu Fiul a fost din vesnicie" M-am îngrozit când am citit o atare propoziție...

Citat:
Nu cred ca este o tragedie daca discutam off topic. Inevitabil se vor atinge si alte aspecte care vor duce la alte subiecte.
Adevărat, dar va fi mult mai greu de urmărit subiectul topicului. Deja s-a diluat perfect subiectul inițial... a devenit apă de ploaie.
Vechi 19.12.2011, 01:40:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
stiti ca Isus a afirmat in cateva randuri ca Tatal e Dumnezeul Sau? (Apoc 3:12)
Există și reversul: Ps.45,7.
Vechi 19.12.2011, 02:57:31
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Eu n-am inteles care e pozitia Bisericii Adventiste de ziua a 7-a fata de intersubiectivitatea fiintei divine. Adventistii cred in Tatal, necauzat si nenascut, care are pururea Cuvantul Sau (Fiul) nascut din El, enipostatic si Duhul ce exista intr-o ipostaza proprie care purcede din Tatal si se „odihneste” in Fiul facandu-l cunoscut sau au o pozitie diferita? Am senzatia ca exista ,totusi, o diferenta intre perceptia ortodoxa si cea adventista a Sfintei Treimi.

Last edited by ioanna; 19.12.2011 at 03:05:39.
Vechi 19.12.2011, 07:53:49
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Există și reversul: Ps.45,7.
Tu iubești neprihănirea și urăști răutatea. De aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie, mai presus decât pe tovarășii Tăi de slujbă.

Ce vreti sa spuneti? Nu va e clar versetul? Dumnezeul care a uns este Tatal iar Dumnezeul care a fost uns este Isus. Ei sunt "Dumnezeii" din Geneza, unde este termenul la plural, sunt din aceeasi substanta amandoi, aceeasi fire, aceeasi natura. Dar Tatal este Dumnezeul Fiului si e normal sa fie asa, deoarece este Tata.

p.s.: de ce nu recunoasteti ca Biserica Catolica este cea care va inspira religia dumneavoastra adventista? Ar trebui sa nu mai afirmati despre papa ca e Anticristul, ci cel care va invata teologie.
Vechi 19.12.2011, 07:55:59
Banned

Implicit

Citat:
Ma enervez pe mine cand nu sunt consecvent. Am zis ca nu va mai raspund, dar...
Nu e ura, asta ca sa raspund la atitudinea fata de dvs. Atunci spuneti ce nu este adevarat din ce am afirmat eu?
Nu am facut altceva decat sa port conversatii in termeni amicali si civilizati. Am expus ceea ce cred eu, un om batran care a trecut prin multe in viata si prin mari greutati. Nu am afirmat ca eu am adevarul. Asta e nivelul meu de intelegere, atata pot eu pricepe. Acum de ce veniti cu parul? Ce v-am facut? Cu ce v-am deranjat? pentru ce doriti excluderea mea de pe acest forum? Probabil ca spun prostii, dar pentru asta de ce nu ma evitati, daca va deranjeaza dialogul cu mine?
Vechi 19.12.2011, 09:43:23
Banned

Implicit

Citat:
Tu iubești neprihănirea și urăști răutatea. De aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie, mai presus decât pe tovarășii Tăi de slujbă.

Ce vreti sa spuneti? Nu va e clar versetul? Dumnezeul care a uns este Tatal iar Dumnezeul care a fost uns este Isus. Ei sunt "Dumnezeii" din Geneza, unde este termenul la plural, sunt din aceeasi substanta amandoi, aceeasi fire, aceeasi natura. Dar Tatal este Dumnezeul Fiului si e normal sa fie asa, deoarece este Tata.
E foarte clar (frații ortodocși îl pot căuta la Psalm 44,8).
Dumneavoastră ați scris "stiti ca Isus a afirmat in cateva randuri ca Tatal e Dumnezeul Sau?", iar eu v-am răspuns că există și reversul.
Adică și Tatăl a afirmat că Fiul este Dumnezeul Său. Uite un alt exemplu:

"pe cînd Fiului I -a zis: ,,Scaunul Tău de domnie, Dumnezeule, este în veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:" (Evrei 1,8)

Citat:
p.s.: de ce nu recunoasteti ca Biserica Catolica este cea care va inspira religia dumneavoastra adventista? Ar trebui sa nu mai afirmati despre papa ca e Anticristul, ci cel care va invata teologie.
Prefer să nu răspund la prostia asta.
Vechi 19.12.2011, 09:45:51
Banned

Implicit

Citat:
E foarte clar (frații ortodocși îl pot căuta la Psalm 44,8).
Dumneavoastră ați scris "stiti ca Isus a afirmat in cateva randuri ca Tatal e Dumnezeul Sau?", iar eu v-am răspuns că există și reversul.
Adică și Tatăl a afirmat că Fiul este Dumnezeul Său. Uite un alt exemplu:
Va rog frumos sa respectati textul biblic. Tatal Il numeste pe Fiu cu titlul de "Dumnezeu" si este corect sa fie asa, deoarece au aceeasi natura sunt identici ca natura, ca fiinta, intelegeti? dar nu-L numeste "Dumnezeul Sau" ! Fiul este Dumnezeu si asa trebuie chemat de catre toti. Dar nu este Dumnezeul Tatalui ci Tatal este Dumnezeul lui Isus, asta arata Scripturile. Si Fiul ii este supus Tatalui si-L cheama ca Dumnezeu al Sau.

Un alt verset:
Evrei 1:9 Tu ai iubit neprihănirea și ai urât nelegiuirea: de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tău Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decât pe tovarășii Tăi.”

deci Isus este Dumnezeu, fiind nascut de Tatal in vesnicii, Isus nu are varsta. Dar Tatal e Dumnezeul lui Isus, pentru ca Tatal L-a nascut pe Isus.

Last edited by Profetul de carton; 19.12.2011 at 09:49:38.
Vechi 19.12.2011, 09:57:18
Banned

Implicit

Citat:
Va rog frumos sa respectati textul biblic.
Nu am citat, ci am comentat. Când citez, obișnuiesc să pun ghilimele.

P.S. Ați reușit să faceți varză conceptul și aproape-mi pare rău că m-am abținut a comenta a doua parte a postării. Poate ați fi învățat ceva...
Vechi 19.12.2011, 10:30:30
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Recunosc că am limite și tocmai de aceea nu vreau să mă aventurez pe terenul speculațiilor. Acolo unde Biblia tace, mai bine nu vorbesc.
Am sa folosesc o exprimare pe care o folosesc multi teologi protestanti si noeoprotestant: "Dupa parerea mea" exact asta faceti. Speculatia presupune datul cu parerea. Atat timp cat nu ai toate informatiile nu poti decat sa iti dai cu parerea. Si dvs nu aveti toate informatiile, nu aveti Sf traditie si deci va dati cu parerea. Speculati.
Si daca sunt totusi aspecte din viata curenta (nu imi vine acum un exemplu) despre care Sf Scriptura nu vorbeste? Pe baza a ce luati o anumita atitudine?

Citat:
Între Creator și creatură este o prăpastie de nedescris! Ori admitem că Dumnezeu (Tatăl, Fiul, Duhul Sfânt) e Creator, ori ne luăm de mână cu ateii și spunem că este o creatură.
Nu va contraziceti va rog. Ati spus ca luati biblia ca un intreg, asa ca nu luati o fraza a mea si o scoateti din context. Eu am spus ca Sf Duh este a 3-a Persoana a Sfintei Treimi. In acelasi timp am spus ca nu reiese explicit din Sf Scriptura acest fapt si ca fara traditie, adica fara cunostintele despre invataturile formulate anterior de altii (pe baza St Treditii) nu ati fi crezut asta. Atat.

Citat:
De asta mi-a fost frică că nu o să înțelegeți. Iar dacă încerc să explic, mă veți înțelege greșit. Haideți totuși să încercăm...
Dvs. ați spus textual: "Firea umana nu a existat inainte de zamislire", iar eu v-am cerut să faceți abstracție de termenul "firea umană" (mi-era teamă că n-o veți face) și să vă amintiți dacă nu cumva Dumnezeu Fiul S-a prezentat în formă de om înaintea pământenilor și înainte de momentul Betleem.
Acum am inteles. Ba da. Dumnezeu Fiul, nu Iisus Hristos.

Citat:
Înseamnă că a fost o greșeală de exprimare. Ați scris: "Doar Dumnezeu Fiul a fost din vesnicie" M-am îngrozit când am citit o atare propoziție...
Ma refeream la Dumnezeu Fiul si Hristos. Dumnezeu Fiul a fost din vesnicie pe cand Hristos a aparut la un moment fix al istoriei.
Dar tot nu ati raspuns la aspectul cu Nascatoare de Dumnezeu. Daca Hristos era Dumnezeu in pantecele mamei Sale si Dumnezeu dupa nastere, cred ca e corect sa presupunem ca si in timpul nasterii era Dumnezeu. Deci Fecioara Maria L-a nascut pe Dumnezeu. Si care sunt aspectele problematice in atibuirea (de catre Dumnezeu, tin sa mentionez) denumirii de Nascatoare de Dumnezeu.

Last edited by Lucian008; 19.12.2011 at 10:36:02.
Vechi 19.12.2011, 10:42:03
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nu am facut altceva decat sa port conversatii in termeni amicali si civilizati. Am expus ceea ce cred eu, un om batran care a trecut prin multe in viata si prin mari greutati. Nu am afirmat ca eu am adevarul. Asta e nivelul meu de intelegere, atata pot eu pricepe. Acum de ce veniti cu parul? Ce v-am facut? Cu ce v-am deranjat? pentru ce doriti excluderea mea de pe acest forum? Probabil ca spun prostii, dar pentru asta de ce nu ma evitati, daca va deranjeaza dialogul cu mine?
Ok, asta am sa fac. Multumesc.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali Anca-Miha Secte si culte 1268 12.07.2016 01:44:25
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte beliver Secte si culte 145 30.04.2010 18:06:16