![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Te rog citeaza exact ce insulte a proferat preotul ala ? Vad ca de la post la post ajungem la lucruri tot mai grave, peste inca vreo doua postari o sa citesc ca respectivul parinte a si omorat pe cineva din familia lor :)
|
|||
|
|||
|
Eu stiu ca unui copil nu i se pun doua nume si explicatia care am auzit-o ar fi pentru ca omul nu are doua suflete; si apoi copilul va fi strigat pe un singur nume...
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Auzi tu in Romania?, el este preot in Portugalia, unde romanul nostru s-a refugiat de foame, a fugit de bataia de joc de acasa, de mizerie si se gindeste la viitorul copiilor,si face ca un bun crestin un demers pentru botez , si dorinta care ii este refuzata pe motiv ca pacatuieste popa In plus nu mai vorbim de faptul ca i-a facut sotia sa plinga |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu pot sa judec situatia in sine.
Majoritatea oamenilor poarta doua nume si n-am auzit ca n-ar fi bine, sau permis. Stiu ca este bine ca macar unul din ele sa fie de sfant. Ceea ce se intampla in acest caz reflecta mult si inca o data situatia BOR si a preotilor ei in diaspora. - poate ca vroia ceva bani - poate ca avea alte asteptari de la el - poate ca intr-adevar era suparat pe ei ca nu erau prea practicanti. ...poate si poate. - poate ca stia insa ca nu au unde sa mearga in alta parte si putea sa faca ce vroia cu ei. Aceasta din urma este problema in diaspora. Nu prea sunt biserici ortodoxe, si preoti romani si cei care sunt stiu ca suntem la mana lor si nu avem de ales. In tara este alta situatie: nu te simti bine la o biserica/la un preot, sau ti-a facut rau, te duci la alta, ca sunt destule. Si atunci si preotii stiind asta, nu fac chiar asa orice cu tine. Dar in strainatate nu prea ai ce sa faci: ori inghiti orice, ori te lasi de ortodoxie. Poate doar daca s-ar duce la alta biserica ortodoxa de alta nationalitate (greci de ex.). In strainatate suntem cam singuri din punctul de vedere al bisericii. Sunt greutati, etc. Solutia cea mai buna ar fi: sa boteze copilul in tara. Si ar trebui trasa de maneca si BOR sa se uite putin si in diaspora.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Scuze daca am facut o gluma proasta(nu m-am putut abtine). Totusi, sunt de acord ca nu e normal sa i se refuze unui copil botezul in apa din cauza ca are doua nume. |
|
|
|||
|
|||
|
Gandesc ca din moment ce ati ajuns intr-o asemenea situatie, poate voia Domnului este alta in ceea ce priveste numele copilului cu care v-a binecuvantat. Toate sunt in voia LUI. Parintele poate a fost dur, voi sunteti incantati si plini de entuziasm, traiti un sentiment nou, sunteti angajati in noi responsabilitati. Va simtiti diferit si deja mult mai responsabili. V-ati simtit lezati din cauza aceasta de opinia parintelui. Dar nu-l asupriti cu judecata voastra. Necunoscute caile Domnului!
Pastrati calm si pace si in familie si in relatia cu Biserica. Rugati-va Domnului sa va dea de veste ce nume a ales EL pentru faptura ce v-a daruit-o. Va sti Domnul cum sa aflati care Ii este voia. Pace in inimi si rabdare! Domnul sa va binecuvanteze familia! Last edited by LapetiteMoc; 04.06.2010 at 22:18:32. |
|
|
||||
|
||||
|
Ai deschis o discutie delicata , aceea a numelor ... Eu aveam doua nume in certificatul de nastere si preotul nu a considerat numele suficient de "crestine"si a mai dorit unul, asa incat acum am trei nume; am avut dileme totdeauna: pe care il spun la spovedanie/impartasanie/ maslu/acatiste? Astept ärtileria grea"a forumistilor- cei cu formatie teologica- sa raspunda si le-as multumi sa imi lamuresc dilema asta!
|
|
|
||||
|
||||
|
Sa nu botezam un copil pe motiv ca i s-au pus doua nume, mi se pare cam mult. Sunt de acord cu un singur nume si incurajez asta. De regula al doilea nume ramane in cele mai multe cazuri doar in acte. Pe de alta parte e destul de dificil ca pentru unii sa fii Ana, pentru altii Izabela.
Interesant este ca in Scriptura nu exista chemare de la Dumnezeu fara un nume. "A pune numele" inseamna, din perspectiva biblica si teologica, a accepta chemarea si alegerea lui Dumnezeu. "Ea (Fecioara) va naste Fiu si se va chema numele Lui: Iisus, caci El va mantui poporul Sau de pacatele lor" (Matei 1, 21). Prin urmare, pruncul nascut in ieslea din Betleem este numit Iisus datorita faptului ca este Mantuitor, Iisus este Mantuitor, Iisus iarta pacatele. Tot astfel, si Ioan Botezatorul: numele lui si Persoana lui nu mai sunt determinate numai de legaturile de sange si familie, ci si de puterea lui Dumnezeu care se arata prin misiunea si lucrarea Botezatorului: "va fi mare inaintea Domnului...va merge inaintea Lui.... ca sa gateasca Domnului un popor pregatit" (Luca 1, 15-17). Tinand seama ca la Botez are loc moartea omului celui vechi si renasterea la o noua viata, primim nume. Acest nume devine numele de relatie dintre noi si Dumnezeu. Este de ajuns un singur nume pentru ca suntem o singura persoana. Last edited by costel; 04.06.2010 at 22:46:20. |
![]() |
| Tags |
| preot lisabona |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 09.06.2013 00:58:51 |
| Biserica din Lisabona un DutyFree | pol_AS_1 | Generalitati | 1 | 12.07.2011 21:14:32 |
| Situatie penibila sper sa nu fie iar "subiect penibil" | pol_AS_1 | Generalitati | 4 | 07.06.2010 19:12:33 |
| Cea mai penibila ipostaza din viata voastra | dorinastoica14 | Generalitati | 68 | 15.05.2010 09:52:54 |
| Despre Biserica Ortodoxa... | amatyyy | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 03.07.2009 12:19:58 |
|
|