![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Spune-mi te rog si mie unde scrie in legile ortodoxe ca sunt recunoscute tainele ,romano-catolicilor sau catolicilor?Cine spune asa ceva?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Singura țară Ortodoxă care mai practică astăzi cununia civilă și cea religioasă numai în cadrul Bisericii este Grecia . La greci, sunt foarte rare divorțurile, ca și căsătoria a doua și a treia, căci la ei nu se poate face nimic fără aprobarea Bisericii și a preoților de parohie , care combat divorțurile și neînțelegerile din familie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Personal forumul asta il consider fara prea mare rost,deoarece aceste nelamuriri ale tale sau ale altora foarte usor poti gasi un raspuns foarte pertinent doar vizionand filmuletele de pe acest site despre ecumenism sau tot ce te intereseaza,sau vorbeste cu duhovnicul tau,acestea sunt sursele credibile.Aici pe forum vei gasi fel de fel de pareri de cele mai multe ori care te vor aiuri mai tare.Mult succes! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La restul s-a mai raspuns. De altfel Marius si-a gasit deja raspunsul, asa ca sa-l lasam in pace. |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Fani71;136466]Dar tu ai citit ce a postat Eduardd mai sus si te-ai uitat in molitvelnic sa vezi cum se face slujba de primire, cu mirungere? Molitvelnicul e eretic?
La restul s-a mai raspuns. De altfel Marius si-a gasit deja raspunsul, asa ca sa-l lasam in pace.[ Poate nu stii dar moliftelnicele editii incepand de la 2000-2001 sunt multe slujbe schimbate acolo tocmai sa nu supere alte confesiuni.Am citit si am auzit multi duhovnici chiar din cei cunoscuti ca nu vor sluji dupa acele moliftelnice si Biblii facute cu binecuvantarea Prea.Sfi.Bartolomeu Anania...acestea sunt editii ecumeniste. Am o intrebare pentru tine,ca teolog ortodox ce esti.Stii ca in moliftelnicul mai vechi nu sunt sigur anul,cred prin 1974 este acolo slujba botezului(nu ca azi a mirungerii),trecerii de la catolici la ortodocsi care zice asa:"Te lepezi de Papa si de toate ratacirile lui?Ma lepad! Ei ce zici?De ce s-a scos azi din moliftelnic acesta si multe altele?Iti raspund eu,ca sa nu deranjam celelalte confesiuni ...Dumnezeu sa te lumineze! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am o intrebare pentru tine,ca teolog ortodox ce esti.Stii ca in moliftelnicul mai vechi nu sunt sigur anul,cred prin 1974 este acolo slujba botezului(nu ca azi a mirungerii),trecerii de la catolici la ortodocsi care zice asa:"Te lepezi de Papa si de toate ratacirile lui?Ma lepad! Ei ce zici?De ce s-a scos azi din moliftelnic acesta si multe altele?Iti raspund eu,ca sa nu deranjam celelalte confesiuni ...Dumnezeu sa te lumineze! Reply With Quote |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar de aici pana a spune ca ei sunt damnati si ca euharistia lor e buna de dat la caini --- este o 'mica' diferenta. Si eu am un molitvelnic vechi, in orice caz inainte de 2000. Si acolo scrie ce zici tu. Insa si acolo slujba de primire se face cu mirungere, nu cu botez. Si la multi ortodocsi, de sute de ani, s eface primirea asa, sau chiar numai cu lepadare si crez (la rusi de ex.). Numai la grecii din anii 70 INCOACE se face cu boitez, in Grecia. Eu raman cu episcopii. Sunt ortodoxa. |
|
|||
|
|||
![]()
" Molitvelnicul e eretic? "
nu e eretic , insa voi il intepretati intr-un mod eretic ... aceasta primire prin mirungere nu inseamna validarea tainelor catolicilor ... au fost primiti si arieni la ortodoxia numai prin mirungere , si multe alte erezii ... va intreb : voi ecumenistii sunteti arieni ? credeti ca arienii au sf taine ? daca credeti asa atunci treaba voastra insa suntei in mare ratacire ... faptul ca sunt primiti fara rebotezare asta nu inseamna ca au botez valid , ci doar ca mirungerea ortodoxa valideaza botezul eretic care acel om deja il are asupra lui ; cand s-a botezat la eretici nu a primit har ca nu avea de unde ; cand a venit la ortodoxie avea asupra lui facuta deja slujba botezului , ca forma goala de orice har , adica are asupra lui numai slujba exterioara , forma slujbei ( facuta de eretici ) , insa fara sa fi primit inca harul ... si cand este miruns de ortodocsi , atunci se revarsa si harul botezului asupra celui care are doar forma slujbei botezului asupra lui ... adica cand este miruns , primeste si harul botezului pe langa forma exterioara a slujbei botezului ( forma pe care o avea de la eretici facuta ) ... deci forma exterioara a slujbei primeste har , chiar daca e facuta de eretici , insa primeste har numai in moementul in care omul este miruns de ortodocsi , si primeste harul prin ortodocsi nu prin eretici , care nu pot nici o sfintire de altfel ... deci iata ca nici un sfant nu se contrazice cu nici un alt sfant , nici un canon nu se contrazice cu nici o iconomie ... iconomia nu merge impotriva canoanelor niciodata , ci doar arata putina ingaduinta ... iconomia si acrivia canonica nu sunt niciodata contradictorii ci se implinesc reciproc ... insa felul vostru de a intepreta iconomia este eretic ... ereticii nu pot da har si sfintire si nu au sf taine , ci doar forme extrioare ale tainelor , fara sa aiba nici un har in ele ... |
![]() |
Tags |
casatorie, ecumenism, nunta, sfinte, taine |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea in afara Bisericii | catalin2 | Dogmatica | 280 | 23.09.2013 13:30:05 |
Logodna si casatoria in viziunea bisericii ortodoxe | coste vlad | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 22.08.2011 22:19:47 |
Tainele savarsite in afara Bisericii | morfix333 | Intrebari utilizatori | 141 | 16.05.2011 12:01:10 |
Preot (paroh) si enoriasi - comunicare in afara bisericii(?) | sophia | Preotul | 31 | 19.07.2009 22:28:59 |
Botezul in afara Bisericii | maggie | Botezul | 8 | 03.12.2008 14:43:57 |
|