Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.01.2013, 16:34:44
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
cu un preot ortodox ati discutat cu privire la ceea ce tu numesti acest "compromis"?
vezi ca Dumnezeu numeste altfel acest pacat de moarte...
Cand am citit ce a scris si mai ales vazandu-i nickul, primul gand a fost ca nu e nimic real, ci doar a vrut sa ne testeze reactia, asteptandu-se la replici similare cu ce ai spus, din moment ce a pus problema pe crestinortodox, nu softpedia. Insa si o fictiune poate fi comentata.

Last edited by ioanna; 16.01.2013 at 16:58:07.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 16:35:50
IonescuMarian IonescuMarian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.01.2013
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul

Sfatul meu Marian e ca ambii trebuie sa va doriti asta si chiar daca unul pare ca forteaza, ca-si doreste mai mult, celalalt nu trebuie sa intre in casnicie cu inima indoita.
Sigur, asta si incerc sa fac.

Citat:
În prealabil postat de Zeytin Vezi mesajul
Daca ea isi doreste o familie si tu nu, mai bine e sa va continuati drumurile voastre separat.
Te grabesti cu acest sfat, nu am spus ca nu-mi doresc o familie cu ea! Am spus ca nu vreau sa fac pasul in acest moment. Este o diferenta.

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
cu un preot ortodox ati discutat cu privire la ceea ce tu numesti acest "compromis"?

vezi ca Dumnezeu numeste altfel acest pacat de moarte...
Mi-a spus sa nu ma grabesc, sa mai las timpul sa curga sa ne cunoastem ( nu era parintele duhovnic, ci un preot de la o biserica apropiata de mine ).
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 17:11:03
Zeytin Zeytin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2011
Locație: United Kingdom
Implicit

Citat:
Cand am citit ce a scris si mai ales vazandu-i nickul, primul gand a fost ca nu e nimic real, ci doar a vrut sa ne testeze reactia, asteptandu-se la replici similare cu ce ai spus, din moment ce a pus problema pe crestinortodox, nu softpedia. Insa si o fictiune poate fi comentata.
Si la ce se asteapta de la acest forum? Sa incurajam concubinajul? Nici nu si- a scris apartenenta religioasa la profil.
Vechi 16.01.2013, 17:14:44
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zeytin Vezi mesajul
Si la ce se asteapta de la acest forum? Sa incurajam concubinajul? Nici nu si- a scris apartenenta religioasa la profil.
Niciunul din cei care au raspuns, n-a incurajat concubinajul, ci fiecare s-a oprit asupra unui aspect.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 17:16:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

In principiu, ea are dreptate. Legaturile trupesti inainte de casatorie inseamna pacat si sunt materie grava.

Daca cedati tentatiei gandirii de tip "acum nu e momentul", atunci niciodata nu va fi momentul nici sa va casatoriti, nici sa aveti copii, nici sa faceti alti pasi importanti in viata.

Ideea dv de a va cunoaste mai bine e OK, desi trebuie observat ca 7 luni reprezinta, de regula, un interval suficient pentru a va da seama daca o femeie ar fi o sotie buna sau nu. Daca, totusi, nu vi se pare suficient ori aveti indoieli, bine faceti daca va luati tot timpul necesar. In acest caz, insa, renuntati la concubinaj si traiul in pacat.

Deci, nu aveti motive sa va despartiti. Fie va casatoriti acum, fie mai amanati traind ca doi indragostiti in castitate.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 17:18:42
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonescuMarian;
Spun asta deoarece a avut momente in care mi-a spus ca e dispusa sa faca acest "compromis" sa ne mutam impreuna inainte de casatorie
Compromisul compromite.
Nu va va aduce foloase.

Mai spui ca tu nu vrei acuma; ce sperante sunt ca vei vrea candva? Deci, de ce sa va mutati impreuna, mai ales ca nu va va fi de "folos"?
Nici tu nu ti-ai fixat o data macar orientativ, care sa te angajeze si pe care s-o respecti; rezulta ca tu de fapt nu esti pregatit sa te insori.
Nu te ascunde dupa deget!
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 17:51:37
IonescuMarian IonescuMarian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.01.2013
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Compromisul compromite.
Nu va va aduce foloase.

Mai spui ca tu nu vrei acuma; ce sperante sunt ca vei vrea candva? Deci, de ce sa va mutati impreuna, mai ales ca nu va va fi de "folos"?
Nici tu nu ti-ai fixat o data macar orientativ, care sa te angajeze si pe care s-o respecti; rezulta ca tu de fapt nu esti pregatit sa te insori.
Nu te ascunde dupa deget!
Sa ne cunoastem mai bine, in momentele in care locuim impreuna.
Sa vad ce reactii va avea cand vom avea banii la un loc in casa, cand o sa ne confruntam cu unele probleme financiare s.a.m.d.

Citat:
Daca acum, cand locuiti separat, ea resimte pacatul, ce te face sa crezi ca va accepta sa stati impreuna inainte de casatorie? Spui ca nu vrei sa fii fortat de imprejurari, insa atunci nici tu n-ar trebui sa o presezi pe ea cu concubinajul la vedere, ce poate sa-i afecteze relatia cu parintii sau cu ea insasi, daca are anumite principii. Din ce ai spus, o vezi ca pe sotia ta, dar din cauza ca-ti doresti o situatie financiara mai buna, nu vrei sa te casatoresti acum. Nu stiu ce sa-ti spun, ea oricum e multumita sau cel putin intelege situatia ta de acum, din moment ce te vrea de sot, asa cum esti, nu pentru ceea ce ai putea fi. Altele n-ar face-o.
Imi place cum ai pus problema, mai ales in ceea ce priveste finalul acestui mail.
Imi place ca ma doreste de sot, asa cum sunt eu, fara averi sau mai stiu eu ce.
De aceea ma face sa cred, ca trebuie sa fac pasul, sa ne casatorim.

Avem acelasi parinte duhovnic, iar data viitoare cand vom merge la spovedanie mi-am propus sa ii cer sfatul privind aceasta situatie.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 17:59:58
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonescuMarian Vezi mesajul
Sa ne cunoastem mai bine, in momentele in care locuim impreuna.
Sa vad ce reactii va avea cand vom avea banii la un loc in casa, cand o sa ne confruntam cu unele probleme financiare s.a.m.d.
Repet: te ascunde dupa deget!
Niciodata banii nu sunt de ajuns, ba mai mult, ei sunt sursa de cearta; nu trebuie sa stati impreuna ca sa va certati.

Citat:
Imi place cum ai pus problema, mai ales in ceea ce priveste finalul acestui mail.
Imi place ca ma doreste de sot, asa cum sunt eu, fara averi sau mai stiu eu ce.
De aceea ma face sa cred, ca trebuie sa fac pasul, sa ne casatorim...
O ocazie mai buna nu va fi mai tarziu.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 18:08:00
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Repet: te ascunde dupa deget!
Oricum daca se hotarasc sa se casatoreasca, nu o vor face acum, ci peste un an , deci vor avea timp sa se cunoasca.
Citat:
Ea sustine sus si tare, ca nu mai are "timp de pierdut" , si daca nu ma hotarasc, ea ar vrea sa ne despartim.
Daca te-ai logodi, ea ar fi linistita ca intr-adevar doresti sa te casatoresti, sa-ti intemeiezi o familie cu ea.

Last edited by ioanna; 16.01.2013 at 18:22:56.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2013, 18:30:42
Zeytin Zeytin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2011
Locație: United Kingdom
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonescuMarian Vezi mesajul
Te grabesti cu acest sfat, nu am spus ca nu-mi doresc o familie cu ea! Am spus ca nu vreau sa fac pasul in acest moment. Este o diferenta.
Eu am zis ca cel mai bine e fiecare cu drumul lui, dar separat. Ai intrebat- eu am raspuns! Ca nu- ti iese tie la socoteala asta-i altceva!

Thread Tools
Moduri de afișare