Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2014, 14:16:59
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Mulțumesc. Hâc! Pardon.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2014, 17:12:17
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Sa va fie de bine! Glumesc, desigur:). Cum spuneam, numai dragostea (adevarata, nu cea doar trupeasca) ar putea fi panaceu universal ; alcoolul e o arma cu 2 taisuri, nicidecum nu ne scapa de cosmaruri, ba din contra...
Reply With Quote
Vechi 11.03.2014, 17:20:11
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Daaaa. Universal panaceul, hâc!
Reply With Quote
Vechi 11.03.2014, 17:31:39
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Și pentru ciafă de pork se dă deslegare.
Tare de tot asta!
Unde o mai fi topicul ala cu"cea mai buna postare" ??? Ar merita s-o punem acolo :))

Dar"ciafa" de porc e tratament pt ce?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2014, 17:33:16
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Referitor la consumul de ulei : noi putem sa nu adaugam ulei in mancare, dar sa nu uitam ca multe alimente sunt ele insele bogate in grasimi : maslinele, semintele, nucile ... (chiar si boabele de cafea). Apropo: cred ca m-am procopsit cu o indigestie, dupa salata de buruieni (untisor, leurda) de ieri chiar si asa, fara ulei...de fapt tot ce nu ai mai digerat de mult, are acest potential...(s-au "atasat emotional" buruienile de mine ca gogosile din reclama cu Banderas, cred ca de-asta am avut cosmaruri toata noaptea). Deci, in concluzie, salata se cere asezonata cu dicarbocalm si altele asemeni...
Reply With Quote
Vechi 11.03.2014, 17:50:30
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Referitor la consumul de ulei : noi putem sa nu adaugam ulei in mancare, dar sa nu uitam ca multe alimente sunt ele insele bogate in grasimi : maslinele, semintele, nucile ... (chiar si boabele de cafea). Apropo: cred ca m-am procopsit cu o indigestie, dupa salata de buruieni (untisor, leurda) de ieri chiar si asa, fara ulei...de fapt tot ce nu ai mai digerat de mult, are acest potential...(s-au "atasat emotional" buruienile de mine ca gogosile din reclama cu Banderas, cred ca de-asta am avut cosmaruri toata noaptea). Deci, in concluzie, salata se cere asezonata cu dicarbocalm si altele asemeni...
Fallen,unde ai auzit tu sa fie interzise maslinele sau semintele in post?
Continuand acelasi model de deductie,ar trebui sa fie interzise si fasolea,nautul,lintea,ciupercile,soia si toate rubedeniile lor doarece contin proteine si se aseamana cu carnea...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2014, 17:57:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Ea stie ca nu e voie cu ulei in cursul saptamanii, si a tras concluzia ca orice contine ulei, catusi de putin e de asemeni interzis.

Deci, uleiul in sine asa cum e in forma lui naturala in seminte nu e o problema, ci uleiul-extras, adaugat in mancare, sau folosit pentru prajeli, ala e problema.

Si asa cum am mai spus, pentru ca postul ar trebui sa confere un repaos trupului, sa-l faca mai putin zburdalnic, ori uleiul nu ajuta in acest sens ci chiar dimpotriva.
Vechi 11.03.2014, 17:57:33
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Bei", desigur:). Doar ce altceva? ? Referitor la consumul de lapte/ou ca si tratament (pt gat, stomac, etc), stiu ca se mai poate da dezlegare.
Lapte/oua tratament pt care afectiuni?
Sigur nu exista si alte solutii?
Presupun ca lapte pt reflux de acid gastric iar oua pt...(nu stiu)...
Pt reflux de acid sunt pastile,ceaiuri sau solutii naturiste(aia cu otetul de mere si dormitul pe o perna inalta),dar daca esti disperat dupa lapte ,intelegem asta...

Astept sa-mi dea si mie dezlegare la vin rosu,am tensiunea mica...
Reply With Quote
Vechi 11.03.2014, 18:30:58
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

N-am zis ca-s interzise, fratilor, ci doar ca si ele contin uleiuri (si, implicit, putem face indigestie daca exageram cu ele; noroc ca la grasimi ne ajuta un supliment de bila si enzime pancreatice). Laptele cu ou (chaud-oeuf) era pt trat faringitei. Asta desigur dc nu preferati albastru de metil :). Si apoi dc va paste o raceala, nu cred ca va osandeste nimeni pt un vin fiert, doar sa nu patiti ca Dragos, ca l-am imbatat saracul cu atata dragoste :) (duceti-i careva niste zama de varza, cititi-i un descantec, ceva, nu va e mila ???)

Last edited by fallen; 11.03.2014 at 18:41:47.
Reply With Quote
Vechi 11.03.2014, 18:37:51
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
N-am zis ca-s interzise, fratilor, ci doar ca si ele contin uleiuri (si, implicit, putem face indigestie daca exageram cu ele; noroc ca la grasimi ne ajuta un supliment de bila si enzime pancreatice). Laptele cu ou (chaud-oeuf) era pt trat faringitei. Asta desigur dc nu preferati albastru de metil :).
Eu prefer metilul,desigur :)
sau ulei essential de cimbru salbatic sau de arbore de ceai care sunt antibiotice naturale si distrug virusi,bacterii si alte necuratii.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare