![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-a spus ca a chemat tiganul, i-a dat ce avea de facut. La ora mesei il oprea, il poftea la masa cu ei. La un moment dat, sora mea a trebuit sa plece si sa lase casa pe mana tiganului, spunandu-i: acum plec si sper, ca ai grija si de casa. acesta i-a raspuns: "Doamna, dupa ce mi-ai dat de mancare la masa si m-ai tratat ca pe om, nu pun mana si nu iau nici un capat de ata". Chiar asa a facut. Faptul ca l-a tratat omeneste a insemnat f mult pentru acest om, pe care in rest nu il baga nimeni in seama. Il mai cheama si acum la muncile gradinii, iar pe strada, cand se intalnesc, se saluta prieteneste. Cu ocazia acestei povesti, am primit si eu o lectie de viata, pe care incerc sa o transpun in viata. Sigur, te poti astepta si la surprize, dar asta e viata! Totusi, fa-le un bine si vezi ce se intampla. Dar asocierea cu altii mi se pare cea mai buna solutie. |
|
||||
|
||||
![]()
Hai ca mi-am mai amintit ceva, care probabil va amuza pe multi. Desi am un tractoras, am preferat sa chem pe cineva cu tractor mare care sa faca in gradina, aratura adanca de toamna. In timp ce supravegheam activitatea, am vazut un individ care a ocolit spatele gradinii de langa linia ferata (acum cu gard inalt de plasa de Buzau), si a intrat printr-un loc pe care eu il consideram "sigur", cel putin pana voi continua sa consolidez in intregime (e vorba de vreo 200 de m de gard in totalitate). Aveam niste crengi de salcam stivuite, la limita unei padurici de salcam, in hat cu unul dintre vecini, a carei obligatie ar fi fost sa faca acea parte de gard... In acea zona, fusese pana de curand o padurice de salcami pe care am defrisat-o, fiindca in fiecare iarna dispareau cate 8-10 copaci... Am decis sa pun in acea zona pomi fructiferi... Unul dintre copii, fusese acolo cu cateva zile inainte sa-mi pregateasca niste bete (pentru pomii tocmai plantati), si uitase securea acolo. Individul care a intrat in gradina, avea treaba cu tractoristul, iar de la mine, urma sa mearga la el, undeva... Nu-l cunosteam, dar l-am primit cu zambetul pe buze, iar el mi-a explicat motivul prezentei lui, acolo. Dar... in mana tinea securea mea! L-am intrebat: "Unde mi-ati gasit securea?" "Pai nu, ca-i a mea! Am venit cu ea de-acasa!" Am fost stupefiat. Imi era rusine mie de rusinea care-ar fi trebuit sa-i fie lui. Si se pretindea un om respectabil, fost lucrator la gara, acum pensionat. Priveam la secure si stiam sigur ca-i a mea, fiindca ii cunosteam toate detaliile, dar nu am putut spune nimic. Mi-am zis ca-i o alta incercare pentru acest post. Mi-am amintit: "Pe cel ce-ti vrea haina, da-i si camasa!" M-am indepartat, incurcat, mergand sa dau cateva indicatii tractoristului, iar in sufletul meu ma rugam: "Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce face, si nu-l pedepsi pentru fapta lui! Sunt sigur ca Tu gasesti o cale sa-mi acoperi si mie nevoile, atunci cand Ti le cer!"
Cand a plecat, dupa ce am mai vorbit vreun sfert de ora, m-am mai uitat odata lung la secure, parca sa ma conving mai bine, desi nu mai era cazul!... Unii oameni au un tupeu ca L-ar ridica si pe Mantuitor de pe Scaunul Judecatii, ca sa se aseze ei!... Poate credeti ca exagerez, dar as vrea sa ma credeti: suntem in post si nu-mi permit sa inventez astfel de povesti. Pur si simplu am preferat sa ma creada prost, decat sa imi tulbur pacea din suflet. Si sunt incredintat ca am procedat corect!
|
|||
|
|||
![]()
Da, asa trebuie sa rezolvam ispitele.
Poate omul acela avea mai mare nevoie de secure. Oricum toate sunt ale lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu te va rasplati pentru faptul ca te-ai milostivit de acest om si i-ai lasat securea. Noapte buna! |
|
|||
|
|||
![]()
Conducatorul crestin??? Conducatorul smerit???
Spun si eu ca <<Stefan Florin: VISE. NU a existat vreodata in istorie conducator smerit.>> Sa fie conducatorul smerit :<<Stefan cel Mare si Sfant, ne spune :antiecumenism??>> Deja Stefan cel Mare este Sfantul Stefan cel Mare. Eu deocamdata nu ma pot ruga Sfantului Stefan cel Mare, asa cu nu ma pot ruga Sfantului Sigfrid de Växjö, Luminătorul Suediei(sfant ortodox din Suedia) sau oricarui alt sfant pe care nu-l cunosc. <<Canonul 13 al Sfantului Vasile cel Mare pentru CEI CE UCID IN RĂZBOI: Părinții noștri nu au socotit intre ucideri uciderile din războaie; mi se pare că le dau iertare celor ce luptă pentru buna cuviință și pentru dreapta cinstire de Dumnezeu. Dar poate că este bine a-i sfătui ca trei ani să se rețină de la impărtășire, ca cei necurați cu mainile.>> Am citit intrun Indreptar de spovedanie (dar acum nu mai stiu care) ca uciderea in razboi se pedespseste cu oprirea de la impartasanie timp de trei ani. La cate razboaie a purtat Stefan cel Mare, si la cati turci, tatari etc. a taiat cu palosul(probabil???) cam cati ani ar fi trebuit sa fie oprit de la impartasanie?? Daca mai adaugam si preacurvia (dupa cate stim din istorie, Stefan cel Mare, casatorit fiind, a tot calcat pe alte poteci...deci a preacurvit)... Asta nu inseamna ca nu trebuia sa fie canonist. Sf. Mucenic Ciprian a fost mare vrajitor si rugaciunile Sf. Iustina si ajutorul lui Dumnezeu l-au schimbat; acum ne rugam Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian. Sa nu uitam niciodata ca oamenii prin credinta in Dumnezeu, prin iubire si nadejde se pot pocai si pot fi iertati. Sa nu uitam: talharul de pe cruce; sa nu nuitam de Saul, prigonitorul Mantuitorului Hristos, devenit Apostolul Pavel, Apostolul iubirii; Petre s-a lepadat de trei ori de Mantuitorul Hristos. A fost mahnit si indurerat pana a murit pentru fapta pe care a facut-o dar Dumnezeu l-a iertat: << Și Eu îți spun ție că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. Și-ți voi da cheile împărăției cerurilor, și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri“. Matei 16, 18-19>> Dar Stefan cel Mare SMERIT, n-a fost. A luptat pentru tara sa, a luptat pentru credinta noastra ortodoxa, dar n-a fost nici bland, nici smerit. Eu NU cred ca ortodocsii (crestinii, in general)trebuie sa defileze pe strazi, nu cred ca trebuie sa lupte cu arma in mana etc. Razboiul nu este de la Dumnezeu. Este de la Stapanitorul Lumii (al Lumii de acum, de fapt, de la pacatul protoparintilor pana cand va veni Mangaietorul Lumii), care este Cel Rau. Crestinii ortodocsi (crestinii, in general) ar trebui sa nu uite de dialogul permament cu Dumnezeu prin RUGACIUNE. Last edited by MariaElena; 07.12.2012 at 11:28:35. |
|
|||
|
|||
![]()
<<Citat: postat de Mosh – Neagu
"Unde mi-ati gasit securea?" "Pai nu, ca-i a mea! Am venit cu ea de-acasa!" Am fost stupefiat. Imi era rusine mie de rusinea care-ar fi trebuit sa-i fie lui. Si se pretindea un om respectabil, fost lucrator la gara, acum pensionat. Priveam la secure si stiam sigur ca-i a mea, fiindca ii cunosteam toate detaliile, dar nu am putut spune nimic. Mi-am zis ca-i o alta incercare pentru acest post. Mi-am amintit: "Pe cel ce-ti vrea haina, da-i si camasa!" M-am indepartat, incurcat, mergand sa dau cateva indicatii tractoristului, iar in sufletul meu ma rugam: "Iarta-l, Doamne, ca nu stie ce face, si nu-l pedepsi pentru fapta lui! Sunt sigur ca Tu gasesti o cale sa-mi acoperi si mie nevoile, atunci cand Ti le cer!" Cand a plecat, dupa ce am mai vorbit vreun sfert de ora, m-am mai uitat odata lung la secure, parca sa ma conving mai bine, desi nu mai era cazul!... Unii oameni au un tupeu ca L-ar ridica si pe Mantuitor de pe Scaunul Judecatii, ca sa se aseze ei!... Poate credeti ca exagerez, dar as vrea sa ma credeti: suntem in post si nu-mi permit sa inventez astfel de povesti. Pur si simplu am preferat sa ma creada prost, decat sa imi tulbur pacea din suflet. Si sunt incredintat ca am procedat corect!>> Ati procedat crestineste. Ca un om cu iubire de Dumnezeu si de aproape. E mare lucru sa te poti inalta peste Eu-l care-ti dicteaza altceva. Cu siguranta Dumnezeu va gasi o cale sa va inlocuiasca obiectul furat. Ma bucur pentru dumneavoastra ca ati putut sa fiti asa. Dumnezeu sa va ajute! In privinta judecatii aproapelui...cei mai multi dintre noi, atunci cand ne judecam semenii, I-L ridicam pe Mantuitorul Iisus Hristos din Scaunul Judecatii si ne asezam noi. Eu am facut de multe ori pacatul judecatii aproapelui. Si nu neaparat din mandrie. M-am judecat pe mine foarte aspru si mi s-a parut firesc sa aplic aceeasi metoda si celorlalti. Prima data cand mi-am dat seama de greseala uriasa si de pacatul pe care-l fac a fost cand am citit undeva (nu mai stiu unde) ca atunci cand ne judecam aproapele, ne substituim Lui Dumnezeu. Dar, spre deosebire de noi, Dumnezeu are si puterea si dreptul de a ierta pacatele. Noi doar judecam. Si parca I-am spune lui Dumnezeu: Doamne, omul asta nu e asa cum crezi Tu. Uite, ei stiu: e asa , si asa si....Eu stiu Doamne, Tu nu stii. <<Nu judecați, ca să nu fiți judecați ; (Matei 7,1) căci cu judecata cu care judecați, cu aceea veți fi judecați; și cu măsura cu care măsurați, cu aceea vi se va măsura. (Matei 7,2) [Nu-i judecați pe semeni, ca să nu fiți judecați de Dumnezeu. Omul e înclinat să evalueze excesiv faptele altora și să le condamne cu ușurință, absolvindu-se pe sine. O judecată dreaptă nu e posibilă fără a cunoaște toate datele problemei; Dumnezeu este singurul judecător real, El fiind singurul care cunoaște și datele lăuntrice ale ființei omenești. (Explicatie data de parintele Bartolomeu Anania)] Luca 6,37 Nu judecați și nu veți fi judecați; nu osândiți și nu veți fi osândiți; iertați și vi se va ierta Romani 2,1: Pentru aceea, o, omule, oricine-ai fi tu, cel care judeci, ești fără cuvânt de apărare: fiindcă în ceea ce pe altul îl judeci, pe tine însuți te osândești, căci aceleași lucruri le faci și tu, cel care judeci. Iacob 4,11: Nu vă vorbiți de rău unul pe altul , fraților! Cel care-l vorbește de rău pe un frate, sau îl judecă pe fratele său, acela vorbește de rău legea și judecă legea; dar dacă judeci legea, nu ești împlinitor al legii, ci judecătorul ei.>> (Sfanta Scriptura: Versiunea Anania, site-ul Manastirii Dervent: www. dervent.ro ) Last edited by MariaElena; 07.12.2012 at 11:41:01. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca pe 9 decembrie, va trebui totusi sa ne ducem sa votam, sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne ajute. Eu nu pot sa sfatuiesc pe nimeni cum sa voteze; am invatat ca, mai ales in situatiile hotaratoare pentru viata ta si a celorlalti, e corect sa hotarasti singur si sa ai puterea sa-ti asumi responsabilitatea deciziei.
<<Satuieste-te cu toti, /Dar rezerva-ti hotararea.>> E sfatul pe care-l da Polonius, fiului sau Laertes. (W. Shakespeare, Hamlet) 1. Care politician e mai bun? Nu exista politician bun. 2. Care politician este cinstit? Nu exista politician cinstit. 3. Care politician este smerit? Nu exista politician smerit. 4. ----------- 5. ---------- etc. etc. etc. Si atunci?? Am sa fac, asa cum am facut aproape de fiecare data: am sa votez raul care e cel mai putin rau. De ce? Pentru ca n-am de ales. Pentru ca, ce se intampla la noi, e de neinteles. Pentru ca in anul 1990, dupa 45 de ani de comunism, cu tot RAUL pe care l-am trait in acei ani, oamenii, a caror optiune sunt obligata s-o accept si nu e corect s-o comentez, doar constat, au votat tot un comunist; si nu oricum. Asa s-a votat pe 20 mai 1990, in Duminica Orbului: Din numărul total de 17.200.722 alegători s-au prezentat la vot 14.826.616 (86,19%). Voturile validate au fost 14.378.693. Ion Iliescu (FSN) 12.232.498 85,07 %; Radu Câmpeanu (PNL) 1.529.188 10,64 %; Ion Rațiu (PNȚCD) 617.007 4,29 %. De ce trebuia sa castige alegerile Ion Iliescu? Nu stiu. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnul Ion Iliescu nu trebuia votat pentru ca:
1. Ion Iliescu a lasat sa fie omorati oameni nevinovati, pentru a putea demonstra ca au existat teroristi. Raspund pentru ce spun. In dimineata zilei de 23 decembrie 1989, in fata Ministerului Apararii Nationale (MAPN) care se afla atunci in Drumul Taberei, la Orizont (eu locuiesc in Drumul Taberei) am vazut cu ochii mei si mi-a murit mirarea definitiv. Pe caldaram zaceau 7 sau 8 oameni. Erau morti. Fusesera impuscati (din greseala?? Intentionat??) in noaptea care abia se sfarsise. Doua taburi stateau de-a curmezisul drumului. Oamenii de pe caldaram (mortii) aveau niste bluzoane negre, cum sunt salopetele/uniformele tanchistilor, imbracate peste un trening. In picioare aveau bocanci negri cu carâmbii inalti. Oamenii „de bine’’ – românii blanzi, buni si crestini ortodocsi peste 80%, increstinati de Sfantul Apostol Andrei – românii din asa-zisa „Gradina a Maicii Domnului” - se ocupasera din greu de oamenii care trecusera la Dumnezeu: îi dezbracasera, aproape ca puteai sa vezi ce nu trebuie sa vezi, le dezgolisera piepturile; stingeau tigari pe pieptul oamenilor morti, îi scuipau, faceau pipi pe ei. De jur imprejur era sange, era carne de om arsa, era grasime de om arsa. Era dimineata, pe la 8.00; eram cu cei doi copii ai mei (fiica mea avea 14 ani si fiul meu avea 12 ani; puteam sa devenim eroi din greseala; multumesc din nou Lui Dumnezeu ca ne-a aparat). Toti trei eram inmarmuriti. Le-am spus „vitejilor ”: „Ce mai aveti cu ei acum, au murit, lasati-i in seama lui Dumnezeu.” Pentru ca am insistat, mi-au spus scurt: „Nu vezi ca sunt teroristi. Te dai cu teroristii?” „De unde stiti ca sunt teroristi?” „Nu vezi fă chioaro (pe atunci aveam 41 de ani, inca mai vedeam bine), ca pe bocancii lor scrie Uganda?” (Pe tocul bocancilor cred ca scria Uganda.) Le-am spus: „Daca pe pantofii mei scrie Paris inseamna ca sunt frantuzoaica?” Ne-au huiduit pe toti trei si am fost la un pas sa fim batuti. Am plecat inmarmuriti. Oamenii aceia zaceau pe caldaram si erau batjocoriti de concetatenii lor indignati; am aflat mai tarziu ca, de fapt, erau trupe USLA sau.... Dar nu mai conteaza. Erau oameni. Aveau o mama si un tata, aveau o sotie si copii, aveau o sora si/sau un frate. Erau oameni care trecusera hotarul in lumea de dincolo. Acesti oameni au fost lasati pe caldaram (5 zile) din noaptea de 22/23 decembrie pana in ziua de Sf. Stefan, pe 27 decembrie. De ce?? Ca sa fie scuipati si batjocoriti de semenii lor; ca sa credem noi, „prostimea” (asa ne vad pe noi, alegatorii, politicienii pe care, culmea, trebuie sa-i votam din 4 in patru ani) ca exista teroristi. In razboaiele cu turcii, tatarii etc. eram foarte suparati (am invatat la istorie) ca pagânii nu-i lasau pe sanitarii români sa-si adune mortii de pe campurile de lupta. Vremurile au trecut: acum romanii îsi lasau mortii pe caldaram, fara sa le pese de ei. In acele zile, sper ca cei care le-au trait isi amintesc, Ion Iliescu – cu toata gasca de conducatori de atunci – venea zilnic la MAPN. Nu putea sa nu-i vada pe oamenii aceia care zaceau despuiati pe asfalt. De ce i-a lasat acolo atatea zile? M-am gandit atunci, si ma gandesc de fiecare data cand imi amintesc de zilele Revolutiei din decembrie 1989. Ce simteau parintii acestor oameni? Ce simteau sotiile lor si copiii, fratii si surorile lor? Prietenii si cunoscutii? Cum a fost posibil? 2. La fiecare comemorare a eroilor din Revolutia din decembrie 1989, nici macar o singura data, oficialii de atunci si mai de acum, n-au depus coroane de flori sau n-au aprins o lumanare in locul unde au fost masacrati acei oameni. Familiile (probabil) au pus initial o cruce de lemn, pe urma o cruce de marmura. Atat. 3. Sa va amintesc despre sosirea minerilor (cei adevarati si cei vopsiti cu farduri) la chemarea omului nr. 1 al tarii?? De cat de frumos si tovaraseste le-a multumit pentru ca au snopit in bataie oameni nevinovati, au terorizat o gramada de oameni din Bucuresti? Si ani de-a randul a mintit si a refuzat sa recunoasca adevarul: ca i-a chemat pe mineri si ca le-a multumit. Ce frumos stateau minerii pe peluza de la Intercontinental/Teatrul National, cu navete de paine, cu mezeluri(cabanos prajit) si sticle de apa minerala dupa ce facusera curatenie si pusesera si flori(in ziua de 14 iunie). Eu am vazut toate astea. Nu le-am citit prin ziare, nu le-am vazut la TV. Le-am trait. Last edited by MariaElena; 07.12.2012 at 17:49:18. |
|
|||
|
|||
![]()
I.
1990 Senat. ( numar de locuri) : FSN - Frontul Salvării Naționale: 91 (76,47%) locuri; UDMR - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România:, 12 (10.08%) locuri; PNL - Partidul Național Liberal: 10 (8.4%) locuri; MER - Mișcarea Ecologistă din România: 1 (0,84%) loc; PNȚCD - Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat: 1 (0,84%) loc; AUR - Alianța pentru Unitatea Românilor: 2 (1,68%) loc; PER - Partidul Ecologist Român: 1 (0,84%) loc. Camera Deputatilor (numar de locuri): FSN, 263 locuri, UDMR 29 locuri, PNL 29 locuri, MER 12 locuri, PNTCD 12 locuri 1992 Senat: Nr. de locuri: FDSN 3.102.201 (28,29%) voturi, 49 (34,26%) locuri • CDR 2.210.722 (20,16%) voturi, 34 (23,77%) locuri • FSN 1.139.033 (10,38%) voturi, 18 (12,58%) locuri • PUNR 890.410 (8,12%) voturi, 14 (9,79%) locuri • UDMR 831.469 (7,58%) voturi, 12 (8,39%) locuri • PRM 422.545 (3,85%) voturi, 6 (4,19%) locuri • PDAR 362.427 (3,3%) voturi, 5 (3,49%) locuri • PSM 349.470 (3,18%) voturi, 5 (3,49%) locuri Camera Deputatilor (nr. de locuri): • FDSN 3.015.708 (27.72%) voturi, 117 (35,67%) locuri • CDR 2.177.144 (20.01%) voturi, 82 (25%) locuri • FSN 1.108.500 (10.19%) voturi, 43 (13.11%) locuri • PUNR 839.586 (7.72%) voturi, 30 (9.15%) locuri • UDMR 811.290 (7.46%) voturi, 27 (8.23%) locuri • PRM 424.061 (3.89%) voturi, 16 (4.88%) locuri • PSM 330.378 (3.04%) voturi, 13 (3.96%) locuri |
|
|||
|
|||
![]()
1996
Senat, Nr. de locuri: • CDR 3.772.084 (30,7%) voturi, 53 (37,06%) locuri • PDSR 2.836.011 (23,08%) voturi, 41 (28.67%) locuri • USD 1.617.384 (13,16%) voturi, 23 (16.08%) locuri • UDMR 837.760 (6,82%) voturi, 11 (7.69%) locuri • PRM 558.026 (4,54%) voturi, 8 (5.59%) locuri • PUNR 518.962 (4,22%) voturi, 7 (4.9%) locuri Camera Deputatilor, Nr. de locuri: • CDR 3.692.321 (30,17%) voturi, 122 (35,57%) locuri • PDSR 2.633.860 (21,52%) voturi, 91 (26.53%) locuri • USD 1.582.231 (12,93%) voturi, 53 (15.45%) locuri • UDMR 812.628 (6,64%) voturi, 25 (7.29%) locuri • PRM 546.430 (4,46%) voturi, 19 (5.54%) locuri • PUNR 533.348 (4,36%) voturi, 18 (5.25%) locuri 2000 Senat, Nr. de locuri: • PDSR 4.040.212 (37,09%) voturi, 65 (46,43%) locuri • PRM 2.288.483 (21,01%) voturi, 37 (26.43%) locuri • PD 825.437 (7,58%) voturi, 13 (9.29%) locuri • PNL 814.381 (7,48%) voturi, 13 (9.29%) locuri • UDMR 751.310 (6,9%) voturi, 12 (8.57%) locuri Camera Deputatilor, Nr. de locuri: • PDSR 3.968.464 (36,61%) voturi, 155 (44,93%) locuri • PRM 2.112.027 (19,48%) voturi, 84 (24,35%) locuri • PD 762.365 (7,03%) voturi, 31 (8,99%) locuri • PNL 747.263 (6,89%) voturi, 30 (8,7%) locuri • UDMR 736.863 (6,8%) voturi, 27 (7,83%) locuri 2004 Senat, nr. de locuri: • Uniunea Națională PSD + PUR : 37.16% (3.760.560) • Alianța Dreptate și Adevăr PNL - PD : 31.71% (3.209.073) • Partidul România Mare : 13.63% (1.379.789) • Uniunea Democrată Maghiară din România : 6.26% (633.735) • Partidul Noua Generație : 2.36% (239.106) • Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat : 1.91% (193.318 Camera Deputatilor, nr. de locuri: • Uniunea Națională PSD + PUR : 36.64% (3.692.608) • Alianța Dreptate și Adevăr PNL - PD: 31.26% (3.150.301) • Partidul Romania Mare : 12.93% (1.302.724) • Uniunea Democrată Maghiară din România : 6.20% (624.717) • Partidul Noua Generație : 2.23% (225.171) • Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat : 1.84% (185.501) 2008 Senat, nr. de locuri: PDL: 51; ALIANTA PSD+ PC: 49; PNL: 28; UDMR: 9 Camera Deputatilor: PDL 115; ALIANTA PSD+ PC 114; PNL 65; UDMR 22 |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sotul ideal | cdiasimi | Nunta | 231 | 17.07.2012 10:34:54 |
Parintele Galeriu - duhovnicul ideal | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 13 | 12.05.2010 17:30:51 |
Destin si Ideal | OmuBun | Generalitati | 4 | 28.08.2009 16:44:33 |
|