![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru a intelege neputintele noastre duhovnicesti trebuie sa incetam sa ne mai mintim sau sa ne imbatam cu apa rece Toti exaltatii duhovniceti traiesc intr-o inchipuire si "wishful thinking" ca toate sunt bune si frumoase si nu au deloc caderi in credinta si in actul religios. Asta este fatarnicia adormitului! Acestia sunt oameni neinteresanti care nu au ce spune nimanui si nici nu-i asculta nimeni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
M-am mintit o viata intreaga ca sunt un om curat, pana cand am inceput sa ma spovedesc si am aflat ca nu era asa. Dupa spovedanie am plecat mai luminata cu privire la firea mea pacatoasa, si mi-am luat ramas bun de la imaginea idilica despre mine, pe care am avut-o in inconstienta mea. Am aflat care imi este dusmanul de moarte, pacatele mele, si cu cine am sa ma lupt: cu lipsa mea de disciplina si cu ingaduinta la slabiciunile mele. Trezirea s-a produs; tarziu, dar s-a produs. Crezi ca mai am timp sa ma mint? Nu. Nici dispozitie sa o fac. Ca sunt neinteresanta, stiu. Am fost interesanta toata viata si acum regret ca am apreciat ce de fapt trebuia dispretuit: eleganta, bunul gust, viata buna, indestularea, parerea de sine, etc. Nu mai pot da timpul inapoi, dar macar am inteles ce e important si ce nu. Am inteles pentru mine, nu pentru altii. Deci nu dau sfaturi aici, ci e doar parerea mea sincera. Greselile facute ma fac sa fiu treaza, ca sa nu le repet, indiferent sub ce forma m-ar mai ispiti. Ciudata parere ai despre duhovnici si cei, care se spovedesc. In mod normal, cel care se spovedeste macar in cele 4 Posturi ale anului, simte schimbarea. Tu nu te spovedesti?!? Eu nu discut aici despre sophia, ci despre ideile exprimate de cei, care scriu. Nu am de unde sti ce face ea, caci nu o cunosc personal. Dar nici tu nu ma cunosti personal pe mine. Carl Gustav Jung, celebrul psihanalist a spus asa: "In lupta dintre vointa si imaginatie, cea din urma iese intotdeauna invingatoare." Unora le e greu sa-si imagineze ca mai apartin lumii; iar altora le e imposibil sa-si imagineze ca se pot lipsi de ea. Doua lumi paralele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Numai eu personal cunosc trei cazuri de fugari catre minastiri si sunt curios sa aud ce parere vei avea tu/voi despe ei: Primul tip l-a convins pe baiatul sau din prima casnicie sa intre cu el la minastire pe undeva prin Moldova( fara nume).... Asta dupa ce si-a lasat-o balta pe cea de-a doua sotie cu cei doi copii ai sai. Dupa ce a stat citeva luni bune la minastirea X( pe undeva in N tarii, fara nume...), s-a ingrozit de ce a vazut si i-au auzit urechile si a fugit mincind pamintul inapoi in Canada de unde venise fiind emigrant de citiva ani. Al doilea, om in toata firea, si-a lasa sotia si copilul si a fugit, de dragul de a fi cu Lelitu Caisa, Lelita Sinziana si shfinta M. la minastirea puciosilor Al treilea pe care-l cunosc acum este pe cale sa-i lase pe cei doi baieti adolescenti si sotia si sa plece la Athos( imi spunea ca-si ia bilet numai dus...)( deja a fost plecat mult timp singur aiurea). Oare tu pe acesti indivizi ii numesti sanatosi la cap?... si cu iubire de Dumnezeu si care "tinjesc DUPA El"? Eu ma intreb care-i iubirea aia arzatoare cind tu in urma ta lasi numai prapad, pustiire de suflete si familii devastate, copii pe drumuri? hmm, asta inseamna ortodoxie in cartile "tale"? Oare asta vrea Dumnezeu de la tine? sa vii la el calcind pe "cadavre de suflete ravasite"? Pai sa nu-i impusti pentru ce fac?.., stiu ca sotiile lor i-ar taia in bucatele fara sa clipeasca, una cite una pentru ca le-au distrus viata... iar tu aici imi tii cu Geo teoria chemarii la minastire. Last edited by andreicozia; 09.05.2010 at 05:40:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, sa stii ca DA, asta este o latura a ortodoxiei, nu inchipuite, ci reale, fiindca Biserica este cea care incurajeaza imaturitatea si capriciile celor care viseaza la cai verzi pe pereti cu structura de sfintenie, Biserica este cea care admite asemenea persoane in manastire ingnorand trasaturile morale ale acestora, Biserica este cea care nu analizeaza temeinic persoanele care doresc sa imbratiseze aceasta viata, ba, mai mult decat atat le si indoctrineaza cu ideea ca odata apucata aceasta cale, nu mai exista cale de intoarcere. Biserica este cea care lasa haosul sa persiste in manastire, un haos care nu mai are de-a face cu adevaratul concept monahal, dar in care se complace. Si, in cele din urma, Biserica si credinta ortodoxa este cea care face posibila aceste cazuri si, mai ales, integrarea in manastire a minorilor, sau, in general, a tinerilor care nu stiu pe ce lume se afla, despre ideea responsabilitatii, nici atat ! Din punctul meu de vedere, aceasta este o latura slaba a ortodoxiei. Asta nu este credinta !
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 09.05.2010 at 16:49:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca intre timp, Antonio da vreun semn, unii dintre noi chiar am dori sa aflam! Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
@Andreicozia:
Mai frate Andrei Antonio nu are sotie si copii asa ca nu prea merg comparatiile pe care le faci fratia ta. Mi se pare ca unii cam viseaza pe aci in legatura cu viata de la Sfanta Manastire. Daca te duci la Sfanta Manastire ca incepator esti pus la ascultari smerite sa te smeresti (la vaci,la oi,la sapat gradina,la padure etc) ca asa e necesar sa fie calugarul mai intai de toate smerit.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi mai frate de unde ai zici fratia ta interpretarea asta ca zic Sfintii Parinti de calugarie ca e botez din nou? Sfantul Botez o data il primim in numele Preasfintei Treimi. Eu nu cred ca au zis Sfintii Parinti de calugarie ca e botez din nou.
|
|||
|
|||
![]()
Vedeti ca zice pe siteul deathtotheworld a unui ucenic a parintelui Serafim Rose ce se intelege prin lume.
Prin lume se inteleg pacatele din noi,pacate de care suferim,aceasta lume ne desparte pe noi de Dumnezeu iar nu lumea ca natura sau lumea ca oranduire sociala. "put to death ‘the passions,’ which is what we mean by ‘the world.’" http://www.deathtotheworld.com/about/about.html passions adica patimile,pacatele care ne stapanesc. Ca nu lumea ca oranduire sociala ne desparte pe noi de Dumnezeu putem vedea la multi Sfinti mucenici crestini care au trait in vremea unui regim social dracesc,idolatru.
"și dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." - nu luati de bun tot ce scriu eu. Last edited by mihailt; 10.05.2010 at 17:12:45. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce a disparut reincarnarea din Biblie? | wassabi | Generalitati | 82 | 10.07.2015 11:58:43 |
|