![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, va doresc succes sa-L iubiti pe Domnul si sa respectati poruncile Lui, iar datorita meritelor dumneavoastra Domnul nostru sa se indure de tot neamul, pana la a mia generatie. Nu stiti ca daca avem credinta cat un graunte de mustar vom muta muntii din loc? Nu avem noi nevoie sa mutam muntii, insa daca vom crede cu toata fiinta noastra Dumnezeu se va milostivi de tot neamul nostru, lucrul acesta chiar se va intampla. Si sa nu uit un lucru: vorbeati de crima de lezmajestate. Atunci cand noi pacatuim chiar asta facem: crima de lezmajestate. Din nefericire pentru noi Il ofensam pe Regele Universului si meritam iadul; din fericire pentru noi, El este iertaror si milostiv. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajuta!Uaau!
Completare: Citat:
rugaciunea Tatal nostru spune: "...Iarta-ne noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor...", nu precum o sa le iertam lor. La fel si impartasirea in cadrul liturghiei: prima data ne oferim noi, apoi obtinem impartasirea cu trupul si sangele Domnului. Deci, asa cum esti asa primesti darurile lui Dumnezeu, nu cum vei fi. Last edited by Demetrius; 13.12.2012 at 20:31:13. |
|
|||
|
|||
![]()
Unde și când a vorbit Iisus de pedeapsa veșnică ?
|
|
||||
|
||||
![]()
In multe locuri. Iau un singur exemplu, la intamplare: Matei 18 cu 8: "(...)decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veșnic."
Domnule, poate ca indraznesc prea mult. Dar, la urma urmei, daca nu eu, atunci cine sa o faca? De cate ori aveti o dificultate de credinta, vorbiti cu unul dintre aceia care au primit de la Dumnezeu ministerul de a ne fi calauze. In vederea acestui lucru, trebuie mai intai sa va asezati sufletul intr-o dispozitie necesara, adica sa acceptati ca sunteti primitor. Sa acceptati ideea ca exista oameni care stiu nu de zece ori, ci de o suta de ori mai mult despre Dumnezeu si despre ultimele realitati decat noi. Nu numai ca de preotii nostri ne despart multe rafturi de biblioteca si 7 ani de studiu sistematic in filosofie si teologie. Dar ei sunt cu cateva mii de rozarii inaintea noastra. Aveti incredere in preotii nostri si in sfanta doctrina pe care au primit-o si au primit porunca sa o transmita.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ori, dacă eu îmi pun aceste întrebări, în calitate de catolic, o fac tocmai pentru că pun la îndoială autoritata acelora de a da răspunsuri. În termeni mai simpli, populari: "Eu nu sunt sigur că ceea ce spune popa e adevărat" - "păi, dacă ai nelămuriri, du-te și întreabă-l pe popa". Mi se pare mie sau, aici undeva, este o fractură în logică ? |
|
|||
|
|||
![]()
Accept această idee. Este de bun simț. DAR. De ce trebuie să accept că acești oameni sunt, neapărat, catolici, sau creștini ?!!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DAR, făcând legătura cu celălalt thread, pe care l-am deschis; Dacă, oricine, indiferent de câte rafturi de bibliotecă, fie ele și o mie, indiferent de câte diplome, fie ele și o sută, indiferent de câte rozarii, fie ele și un milion sau un miliard; dacă, repet, oricine, va pretinde, sau susține, că tatăl, mama, fiul, sau soția mea (care sunt, respectiv - catolic nepracticant, ortodox nepracticant, ortodox nepracticant și ortodoxă nepracticantă), merită, dacă ar fi să moară mâine, pedeapsa cu chinurile veșnice ale Iadului - atunci pe acel oricine mă simt îndrepățit să îl scuip în gură. Dacă creștinismul pretinde, în mod real și concret, să îți urăști părinții, sau soția, sau copiii, așa cum arară Luca 14:26 - atunci mă declar mândru, și mulțumit, și liniștit, să nu mai fiu creștin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Regulile forumului trebuie respectate, de asemnea orice polemica trebuie sa respecte minime reguli civilizate... Situatia pe care o prpuneti dvs este similara bancului: "Ion si Maria stateau la masa... si la un moment dat Ion ii da o palma Mariei de o umple de sange. Maria se ridica, continua sa mance si dupa o vreme il intreaba pe Ion: Ioana asta a fost in gluma sau serios. Ion raspunde: Fa Marie, a fost serios. Maria: Bine Ioane ca mie nu imi plac glumele de genul asta". Citat:
Pedeapsa cu chinurile vesnice nu are caracter juridic conform ortodoxiei. Omul alege viata sau moartea si Dumnezeu ii da vesnic ceea ce omul a ales: viata sau moartea, amandoua fiind constiente. Moartea vesnica a oamenilor in Iad (Seol si nu Hades, Tartar) inseamna o existenta asemnea demonilor, lipsita de conlucrarea fieasca cu harul Duhului Sfant. Spre exemplu, moartea vesnica in iad (a oamenilor si a demonilor) poate fi inteleasa prin urmatoara analogie: um om care se orbeste singur prin scoaterea ochilor, se lipseste singur de posibilitaea de a primi lumina si de a vedea intru lumina... asa si demonii si oamenii isi distrug singuri capacitatea ontologica de a conlcura cu harul Duhului Sfant. Conform ortodoxiei crestine iadul este in primul rand o stare si apoi un loc. Citat:
"Dumnezeu este iubire, si cel ce iubeste cunoaste pe Dumnezeu, si ramane in Dumnezeu" (I Ioan) citat aprox. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pana cand? | tigerAvalo9 | Generalitati | 107 | 12.10.2013 22:16:38 |
Curatia | maria55 | Maslul | 13 | 13.04.2011 13:10:35 |
unirea trupeasca-rugaciune | Anna | Nunta | 8 | 18.08.2009 16:04:37 |
Despre curatia inimii | ancah | Generalitati | 4 | 15.08.2007 00:11:11 |
|