![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu zic ca in acest caz este exact pe dos, d-voastra si ceilalti sunteti spalati pe creier cu informatii de pe facebook si de la tv, poate ca nu ati remarcat, daca sunteti atat de inteligent, d-voastra si aglutinatul de sub steag de mai jos, ca noi avem doar varianta exclusiva a familiilor de batausi din Norvegia si a avocatului lor. Ori, cum putem sa fim obiectivi in acest caz, din moment ce nu avem decat o sursa? Parerea norvegienilor o stiti? Aveti habar de ce sustin penticostalii norvegieni care se delimiteaza si nu sustin cauza familiei Bodnariu? Cunoasteti ce s-a intamplat cu adevarat acolo, stiti ca Barnevernetul ia copiii doar in cazuri extreme de batai repetate, neglijenta grava etc? Cunoasteti doar ce spune presa din Romania? Cine e spalat pe creier? Nu in ultimul rand, desi trebuia sa incep cu asta de la inceput, parerea mea despre biserica nu este proasta ci foarte proasta, ma refer la preotii ortodocsi aici. Statul prin guvernanti e in primul rand vinovat pentru toate relele dar si preotii sunt, pentru ca Biserica e in mana cu statul, deci face front comun cu oricine este la putere. Sunt niste lingai si tradatori de neam care pentru salarii si ajutoare pentru biserici, fonduri si ajutoare ar face orice, niste marsavi care isi cumpara postul de preoti cu bani, episcopii la fel de marsavi pentru ca accepta aceste magarii, cunosc aceste lucruri din biserica nu din auzite. Totul este pentru interesul lor. Strang bani si fac ilegalitati cu ei si cate si mai cate, ies cu nereguli la controalele de la Bucuresti, ma refer la preotii din Arad dar se musamalizeaza totul ca doar o mana se spala pe alta. Nu le-a pasat de oameni cand le-au taiat salariile nu au facut scandal, dar daca preotilor li se taie salariile si ajutoarele pentru biserici stiu sa mentioneze acest lucru in predici. Spitalele sunt cum sunt si din cauza preotilor si a Patriarhului, nu doar din cauza guvernantilor. Adapostesc infractori pentru ca acestia cotizeaza la biserica, fac donatii, avem si in Arad un infractor, prefectul Iotcu care sta la loc de cinste in biserica iar preotii il scot de nevinovat in fata credinciosilor, poate pentru ca sa nu iasa si ei prost, probabil au facut afaceri cu el. Credeam si eu in trecut ca totul e bine si frumos in biserica si pe preoti ii credeam buni si oamenii Domnului dar de cand am avut experienta cu biserica m-am scarbit total si nu mai vreau sa am de-a face cu ei. Nu aveti decat sa ma bannati ca stiu ca adevarul supara dar biserica tine Romania in loc, suntem in evul mediu din cauza bisericii care impreuna cu politicienii au nenorocit aceasta tara, si ma refer la capii ei dar si multi dintre preoti, pentru cativa preoti cinstiti care isi fac datoria, lumea nu ar mi trebui sa mearga si sa cotizeze acestor escroci. Last edited by aubergine; 21.02.2016 at 16:09:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca da atunci veti intelege si va va durea lipsa de interes al romanilor cand statul prin organele lui de drept va vor fura viitorul, ori copii ori nepotii ori stranapotii. Doar nu intelegen pana nu o patim. |
|
|||
|
|||
![]()
D-voastra aveti copii? Daca da, cum puteti sa stiti situatia copiilor din Romania si sa treceti indiferent? Si in schimb sa fiti preocupati de soarta strainilor dintr-o tara indepartata?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avem un stat si un guvern. Aceasta este obligatia statului si a institutilor sale. De aceea avem in moderniate un stat si un guvern. Ca acesta sa se ocupe de oamenii care locuiesc acest teritoriu. Sa aibe grija ca oamenii sa aibe un loc de munca, sa aibe grija ca oamenii sa nu flamanzeasca si sa fie caldura, sau locuinte. Este indatorirea statului modern. Pe vremea regilor, da regele se ocupa numai si numai de inmultirea averii lui personale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Statul are alte prioritati, cum ar fi : sa raspunda sefilori lui mai mari care nu vorbesc romana si nici nu traiesc in Romania si nici nu i-au votat. Sefii aia nu voteaza, aia numesc.Voteaza cei care nu pot numi.Cei cu putere adevarata nu voteaza niciodata, pt ca ei impun(ordin/comanda/ultimatum). Numai cei fara putere voteaza. |
|
|||
|
|||
![]()
Aici vad ca se amesteca mai multe lucruri:
-Situatia deazstroasa de dupa 1990 (si in special de dupa 1996) din Romania, din punct de vedere economic si social. Si in Romania, din pacate, exista multi copii abuzati, batuti, fara acces la educati si la conditii decente de crestere si dezvoltare. Si intradevar, si Protectia Copilului din Romania (prin Directiile Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) ar trebui sa intervina mai eficient si prompt in cazuril de abuzuri evidente impotriva copiilor (maltratari, incesturi, exploadare sexuala, conditii mizere de trai, promiscuitate a mediului familiar- droguri, alcoolism, batai si scandaluri intre parinti). -Si abuzurile comise de sistemul norvegian Barevernet. E absolut ridicol si absurd sa pretinzi ca parintii si-au "maltratat" copilul ca i-au dat o palma la fund sau ca l-au certat! La un asa mare numar de copii luati din familie de statul norvegian, nu se poate ca toti acesti copii sa fi fost realmente abuzati! Principala preocupare a unui stat normal , in rivint vietii de familie, ar trebui sa fie protejarea si incurajarea familiei, iar copii sa fie crescuti si educati pe cat posibil in familiie lor naturale. Numai in cazuri de exceptie si extreme, statul poate si trebuie sa intervina pentru luarea copiilor dintr-o familie, si numai atunci cand ramanerea copiilor in aceea familie le-ar pune in pericol viata, integritatea fizica sau psihica ori dezvoltarea normala, fizica, psihica si emotionala. |
|
|||
|
|||
![]()
De exemplul, inainte de 1990, statul roman proteja si incuraja familia, iar copii era crescuti si educati cu precadere in familiile lor naturale.
Iar autoritatile statului (prin Autoritatea tutelara) intervenea doar atunci cand era strict necesar- nu pe baza unor "motive" ridicole si absurde, cum face sistemul Barnevernet in Norvegia). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inainte de 1989, erau practic cativa oameni care aveau cea mai mare trecere, influienta si recunostiinta in Husi: Ioan Neamtul- directorul IAS Husi (renumitul Neamtul de la Husi, recunoscut la nivel national; nici prima secretara a orasului nu-i statea in fata), Tedor Loghin (sef sctie utilaj complex- reusisera prin mijloace mai "specifice" si "neortodoxe" sa obtina contracte de export in China a utilajului petrolier produs la Husi, iar muncitorii de la unitatea condusa de el lua si 4000 lei/luna salar), Hristea (seful ICSM-ului comertul de stat- printr-o relatie mare la Ilie Ceausescu reusisera ca magazinele sa fie ine aprovizionate chiar si in anii 1980, venea lumea de la Brasov, Bucuresti sau Iasi la Husi sa cumpere carne si lactate), tata si Roman Stelica (seful statiei CFR ; toti conducatorii de unitati industriale i agricole apelau la el sa le dea si sa le aprobe vagoane pentru transportul de marfa). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faceau cumva trafic de trecere si de influenta, sau cum? Faceau cumva abuz de putere? Ca si cum era a lor? Renumitul si recunoscutul la nivel national pentru ce e era renumit si recunoscut? Pentru vreo fapta mareata? Era medic, pictor, scriitor, sfant? Ce era si ce facea deosebit de bun si de frumos acest om de era asa renumit? Ca nu-i statea secretara nu stiu care in fata, spui!.... Sa inteleg ca avea ceva de tanc rusesc in el, sau cum? Pai bine, Florin, tie toate aceste anomalii care tin de mentalitatile si practicile vechiului regim ti se par lucruri vrednice de lauda? Mie, dimpotriva, mi se par lucruri de toata rusinea. Ele fac parte din mizeria vietii in regimul comunist. Mizerie pe care o mostenim si azi, din nenorocire. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|