Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.02.2016, 15:38:05
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ahaha, ce logica stralucita.

Pai dupa mintea ta, hai sa instiutionalizam si noi pe aia 225.000 copii ca sa aiba o masa asigurata ..

Cu diferenta ca norvgienii institutionalizeaza atatia ANUAL (raportat la populatia lor) si fara sa sufere de foame si doar ca vezi Doamne, primau o palma la fund uneori.

SI intreaba-te, oare cine sunt vinovati pentru saracia din familiile in care traiesc acei copii?
Oare nu politicianul roman care isi umfla buzunarele sale si a rudelor si a prietenilor si a prietenilor rudelor pana la al n'spelea neam?

De cati bani ar fi nevoie pentru o modesta alocatie de 100E/luna pentru acei copii?
270 mil de euro, o nimica toata.
Numai anul asta s-a marit bugetul i"nstitutiilor cu cizma" cu 7 miliarde de euro.

Exact. Doar ca in timp ce tu spui asta ii tii bine inchisi.

Exact! E absurd sa ii copiii dintr-o familie care le ofera tot ce au nevoie sub pretexte stupide in loc sa vezi de aia care au intr-adevar probleme.

Ia zi geniule, cati preoti au "masini scumpe" ?

Care va sa zica problema bugetelor stau in sumele derizorii care ajung la biserici.
Inainte sa deschizi televizorul sau sa citesti un ziar de doi bani, mai studiaza bugetul sa vezi unde se duc banii si cati, nu-i mai da cu texte ieftine de genul "suntem o tara saraca".

Ai habar ca statul incaseaza peste 60% din veniturile fiecarui amarat care munceste din tara asta, mai putin corporaii si banci care scapa aproape netaxate?

Iar banii aia dispar in buzunarele politicienilor, si nu o spun eu, o spune Curtea de Conturi.

Dezvaluire socanta a Curtii de Conturi. Primariile din Bucuresti arunca sume uriase pe fereastra
http://www.stiripesurse.ro/dezvaluir...ra_978346.html

Inspectori Curții de Conturi au descoperit pagube la bugetele publice de peste 1,1 miliarde euro, cu 30% mai mari decât în anul anterior.
http://www.comisarul.ro/economie/cur...lt_364714.html

Președintele Curții de Conturi: Din 100 lei bani publici, 40% dispar pe diferite căi
http://www.capital.ro/presedintele-c...erite-cai.html

Si furaciosii care detin trusturile de presa si media, pun sa se scrie ca romanul nu munceste suficient, ca romanul ar trebui sa mai scoata bani din buzunar pe langa aia 60% daca vrea sa mearga lucrurile cat de cat in tara asta.
Sa nu se uite cati bani baga ei in buzunar, sa stea cu ochii pe banii pentru biserici, sa nu se uite la masinile si la afacerile lor, ci la masinile preotilor.

Si prostii repeta si ei ca papagalii aceleasi texte.

Si vorba clasica: prosti prosti, dar multi.
Abia acum imi explic de ce asa putini au iesit in strada in cazul asta.

Pentru majoritaea propaganda imbecilizanta din ziare/facebook a functionat!

Mai bine sa iiei copilul de la parinti, sa-l trimiti intr-o institutie care cel mai probabil il va scoate un ratat, unde destul de probabil va fi abuzat, decat sa-i dea parintele o palma la fund!

E clar, ca natiune inteligenta, suntem intr-adevar pe cale de disparitie.

Da ma geniule.

Deci mai bine sa-l trimiti intr-o institutie in care mai mult ca sigur va fi batut si abuzat atat de supraveghetori cat si de ceilalti copii, probabil si violat, unde domneste legea junglei si nu se ocupa nimeni de el, decat sa-i dea parintele o palma la fund.

Si sa cheltuie statul 100euro cu el pe luna (mancare, cazare, haine, scoala, supraveghetori) in loc sa dea banii astia parintilor sa aiba grija de el.
Sau poate deja ti s-a bagat in cap si ideea ca parintii n-au ce face cu atatia bani, ca daca sunt saraci e musai sa fie si betivi.

Da ma, ai vazut tu rapoarte ca acei copii erau rupti in bataie.
Toti romanii le-au vazut si toti isi bat copiii si a intrat frica in ei.

Nu sunt atat de curajosi ca norveginii aia, care in ciuda faptului ca Statul lor ridica in fiecare an cate 50.000 copiii (vreo 200.000 ar fi la noi) tot continua sa-i bata.

Mai scoate nasul din presa si din facebook si incepe sa gandesti.
Nu e niciodata prea tarziu.
Din moment ce nu ma cunoasteti, nu cred ca e normal sa presupuneti ca stau pe facebook sau ma uit la tv si doar de acolo imi iau informatiile. Printre altele consider facebook un instrument de manipulare dupa anumite evenimente din tara ca alegerea lui Iohannis, cazul Colectiv, cazul Bodnariu, nici nu am facebook, la tv nu ma uit decat rar.
Eu zic ca in acest caz este exact pe dos, d-voastra si ceilalti sunteti spalati pe creier cu informatii de pe facebook si de la tv, poate ca nu ati remarcat, daca sunteti atat de inteligent, d-voastra si aglutinatul de sub steag de mai jos, ca noi avem doar varianta exclusiva a familiilor de batausi din Norvegia si a avocatului lor.
Ori, cum putem sa fim obiectivi in acest caz, din moment ce nu avem decat o sursa?
Parerea norvegienilor o stiti? Aveti habar de ce sustin penticostalii norvegieni care se delimiteaza si nu sustin cauza familiei Bodnariu?
Cunoasteti ce s-a intamplat cu adevarat acolo, stiti ca Barnevernetul ia copiii doar in cazuri extreme de batai repetate, neglijenta grava etc? Cunoasteti doar ce spune presa din Romania? Cine e spalat pe creier?

Nu in ultimul rand, desi trebuia sa incep cu asta de la inceput, parerea mea despre biserica nu este proasta ci foarte proasta, ma refer la preotii ortodocsi aici. Statul prin guvernanti e in primul rand vinovat pentru toate relele dar si preotii sunt, pentru ca Biserica e in mana cu statul, deci face front comun cu oricine este la putere. Sunt niste lingai si tradatori de neam care pentru salarii si ajutoare pentru biserici, fonduri si ajutoare ar face orice, niste marsavi care isi cumpara postul de preoti cu bani, episcopii la fel de marsavi pentru ca accepta aceste magarii, cunosc aceste lucruri din biserica nu din auzite. Totul este pentru interesul lor. Strang bani si fac ilegalitati cu ei si cate si mai cate, ies cu nereguli la controalele de la Bucuresti, ma refer la preotii din Arad dar se musamalizeaza totul ca doar o mana se spala pe alta. Nu le-a pasat de oameni cand le-au taiat salariile nu au facut scandal, dar daca preotilor li se taie salariile si ajutoarele pentru biserici stiu sa mentioneze acest lucru in predici.

Spitalele sunt cum sunt si din cauza preotilor si a Patriarhului, nu doar din cauza guvernantilor. Adapostesc infractori pentru ca acestia cotizeaza la biserica, fac donatii, avem si in Arad un infractor, prefectul Iotcu care sta la loc de cinste in biserica iar preotii il scot de nevinovat in fata credinciosilor, poate pentru ca sa nu iasa si ei prost, probabil au facut afaceri cu el. Credeam si eu in trecut ca totul e bine si frumos in biserica si pe preoti ii credeam buni si oamenii Domnului dar de cand am avut experienta cu biserica m-am scarbit total si nu mai vreau sa am de-a face cu ei.

Nu aveti decat sa ma bannati ca stiu ca adevarul supara dar biserica tine Romania in loc, suntem in evul mediu din cauza bisericii care impreuna cu politicienii au nenorocit aceasta tara, si ma refer la capii ei dar si multi dintre preoti, pentru cativa preoti cinstiti care isi fac datoria, lumea nu ar mi trebui sa mearga si sa cotizeze acestor escroci.

Last edited by aubergine; 21.02.2016 at 16:09:53.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2016, 16:15:27
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Nu inteleg acest interes absurd si nefiresc din partea romanilor pentru aceasta problema.
Dumneavoastra aveti copii?

Daca da atunci veti intelege si va va durea lipsa de interes al romanilor cand statul prin organele lui de drept va vor fura viitorul, ori copii ori nepotii ori stranapotii.

Doar nu intelegen pana nu o patim.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2016, 16:35:23
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Dumneavoastra aveti copii?

Daca da atunci veti intelege si va va durea lipsa de interes al romanilor cand statul prin organele lui de drept va vor fura viitorul, ori copii ori nepotii ori stranapotii.

Doar nu intelegen pana nu o patim.
D-voastra aveti copii? Daca da, cum puteti sa stiti situatia copiilor din Romania si sa treceti indiferent? Si in schimb sa fiti preocupati de soarta strainilor dintr-o tara indepartata?
Reply With Quote
Vechi 21.02.2016, 19:12:31
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Citat:
D-voastra aveti copii? Daca da, cum puteti sa stiti situatia copiilor din Romania si sa treceti indiferent? Si in schimb sa fiti preocupati de soarta strainilor dintr-o tara indepartata?
Nu este obligatia mea sa ma ocup de situatia copiilor din romania.

Avem un stat si un guvern. Aceasta este obligatia statului si a institutilor sale.

De aceea avem in moderniate un stat si un guvern. Ca acesta sa se ocupe de oamenii care locuiesc acest teritoriu. Sa aibe grija ca oamenii sa aibe un loc de munca, sa aibe grija ca oamenii sa nu flamanzeasca si sa fie caldura, sau locuinte.

Este indatorirea statului modern.

Pe vremea regilor, da regele se ocupa numai si numai de inmultirea averii lui personale.
Reply With Quote
Vechi 21.02.2016, 19:38:40
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Nu este obligatia mea sa ma ocup de situatia copiilor din romania.
Este indatorirea statului modern.
Concepte comuniste."Da-mi" , "fa-mi"
Statul are alte prioritati, cum ar fi : sa raspunda sefilori lui mai mari care
nu vorbesc romana si nici nu traiesc in Romania si nici nu i-au votat.
Sefii aia nu voteaza, aia numesc.Voteaza cei care nu pot numi.Cei cu putere
adevarata nu voteaza niciodata, pt ca ei impun(ordin/comanda/ultimatum).
Numai cei fara putere voteaza.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2016, 07:33:59
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Aici vad ca se amesteca mai multe lucruri:

-Situatia deazstroasa de dupa 1990 (si in special de dupa 1996) din Romania, din punct de vedere economic si social.
Si in Romania, din pacate, exista multi copii abuzati, batuti, fara acces la educati si la conditii decente de crestere si dezvoltare.
Si intradevar, si Protectia Copilului din Romania (prin Directiile Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului) ar trebui sa intervina mai eficient si prompt in cazuril de abuzuri evidente impotriva copiilor (maltratari, incesturi, exploadare sexuala, conditii mizere de trai, promiscuitate a mediului familiar- droguri, alcoolism, batai si scandaluri intre parinti).

-Si abuzurile comise de sistemul norvegian Barevernet.
E absolut ridicol si absurd sa pretinzi ca parintii si-au "maltratat" copilul ca i-au dat o palma la fund sau ca l-au certat!
La un asa mare numar de copii luati din familie de statul norvegian, nu se poate ca toti acesti copii sa fi fost realmente abuzati!

Principala preocupare a unui stat normal , in rivint vietii de familie, ar trebui sa fie protejarea si incurajarea familiei, iar copii sa fie crescuti si educati pe cat posibil in familiie lor naturale.
Numai in cazuri de exceptie si extreme, statul poate si trebuie sa intervina pentru luarea copiilor dintr-o familie, si numai atunci cand ramanerea copiilor in aceea familie le-ar pune in pericol viata, integritatea fizica sau psihica ori dezvoltarea normala, fizica, psihica si emotionala.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2016, 07:37:51
Senior Member

Implicit

De exemplul, inainte de 1990, statul roman proteja si incuraja familia, iar copii era crescuti si educati cu precadere in familiile lor naturale.

Iar autoritatile statului (prin Autoritatea tutelara) intervenea doar atunci cand era strict necesar- nu pe baza unor "motive" ridicole si absurde, cum face sistemul Barnevernet in Norvegia).
Reply With Quote
Vechi 22.02.2016, 07:53:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Da, stiu ca asa e obiceiul in mult elocuri de-ale noastre, romanesti.
Dar eu nu vreau, de felul meu, ca printr-un astfel de gest sa inchid cercul unei mai mici sau mai mari nereguli.
Nu vad ce motive as avea sa dau prin ascuns ceea ce am de dat tututor pe fata, sau sa am preferinte (si inca la oamenii puterii!). De aici la slugarnicie si linguseala, la duplicitate si o anumita grandomanie - cat sa mai fie?
In orice caz, nu cred ca astfel de lucruri ca acelea pe care le prezentai cu oarece lauda, merita sa fie considerate ca normale ori de dorit. Sunt, dupa mine, forme ale degradarii morale in care ne-a adus pe mai toti regimul trecut. Avem si azi de luptat din greu cu ele!
Suntem un popor de hoti si de bisnitari, dupa opinia mea. Cel putin noi cei de aici, dintre granite.
O precizare: tata servea pe toata lumea cand avea cineva nevoie de o anumita marfa, nu numai pe baietii de la militie sau securitate! Ca unii din ei (si nu numai cei de la militie sau securitate) vreiau sa faca o cinste (un sprit sau cel mult o masa), asta era treaba (nu era politicos sa refuzi omul).
Inainte de 1989, erau practic cativa oameni care aveau cea mai mare trecere, influienta si recunostiinta in Husi: Ioan Neamtul- directorul IAS Husi (renumitul Neamtul de la Husi, recunoscut la nivel national; nici prima secretara a orasului nu-i statea in fata), Tedor Loghin (sef sctie utilaj complex- reusisera prin mijloace mai "specifice" si "neortodoxe" sa obtina contracte de export in China a utilajului petrolier produs la Husi, iar muncitorii de la unitatea condusa de el lua si 4000 lei/luna salar), Hristea (seful ICSM-ului comertul de stat- printr-o relatie mare la Ilie Ceausescu reusisera ca magazinele sa fie ine aprovizionate chiar si in anii 1980, venea lumea de la Brasov, Bucuresti sau Iasi la Husi sa cumpere carne si lactate), tata si Roman Stelica (seful statiei CFR ; toti conducatorii de unitati industriale i agricole apelau la el sa le dea si sa le aprobe vagoane pentru transportul de marfa).
Reply With Quote
Vechi 22.02.2016, 13:08:16
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
... oameni care aveau cea mai mare trecere, influienta si recunostiinta in Husi: Ioan Neamtul- directorul IAS Husi (renumitul Neamtul de la Husi, recunoscut la nivel national; nici prima secretara a orasului nu-i statea in fata....
In ce constau trecerea si influenta? Trecere la cine? Influenta asupra cui?
Faceau cumva trafic de trecere si de influenta, sau cum? Faceau cumva abuz de putere? Ca si cum era a lor?

Renumitul si recunoscutul la nivel national pentru ce e era renumit si recunoscut? Pentru vreo fapta mareata? Era medic, pictor, scriitor, sfant? Ce era si ce facea deosebit de bun si de frumos acest om de era asa renumit?
Ca nu-i statea secretara nu stiu care in fata, spui!....
Sa inteleg ca avea ceva de tanc rusesc in el, sau cum?

Pai bine, Florin, tie toate aceste anomalii care tin de mentalitatile si practicile vechiului regim ti se par lucruri vrednice de lauda?
Mie, dimpotriva, mi se par lucruri de toata rusinea. Ele fac parte din mizeria vietii in regimul comunist. Mizerie pe care o mostenim si azi, din nenorocire.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2016, 15:28:14
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Din moment ce nu ma cunoasteti, nu cred ca e normal sa presupuneti ca stau pe facebook sau ma uit la tv si doar de acolo imi iau informatiile. Printre altele consider facebook un instrument de manipulare dupa anumite evenimente din tara ca alegerea lui Iohannis, cazul Colectiv, cazul Bodnariu, nici nu am facebook, la tv nu ma uit decat rar.
Eu zic ca in acest caz este exact pe dos, d-voastra si ceilalti sunteti spalati pe creier cu informatii de pe facebook si de la tv, poate ca nu ati remarcat, daca sunteti atat de inteligent, d-voastra si aglutinatul de sub steag de mai jos, ca noi avem doar varianta exclusiva a familiilor de batausi din Norvegia si a avocatului lor.
Ori, cum putem sa fim obiectivi in acest caz, din moment ce nu avem decat o sursa?
Parerea norvegienilor o stiti? Aveti habar de ce sustin penticostalii norvegieni care se delimiteaza si nu sustin cauza familiei Bodnariu?
Cunoasteti ce s-a intamplat cu adevarat acolo, stiti ca Barnevernetul ia copiii doar in cazuri extreme de batai repetate, neglijenta grava etc? Cunoasteti doar ce spune presa din Romania? Cine e spalat pe creier?

Nu in ultimul rand, desi trebuia sa incep cu asta de la inceput, parerea mea despre biserica nu este proasta ci foarte proasta, ma refer la preotii ortodocsi aici. Statul prin guvernanti e in primul rand vinovat pentru toate relele dar si preotii sunt, pentru ca Biserica e in mana cu statul, deci face front comun cu oricine este la putere. Sunt niste lingai si tradatori de neam care pentru salarii si ajutoare pentru biserici, fonduri si ajutoare ar face orice, niste marsavi care isi cumpara postul de preoti cu bani, episcopii la fel de marsavi pentru ca accepta aceste magarii, cunosc aceste lucruri din biserica nu din auzite. Totul este pentru interesul lor. Strang bani si fac ilegalitati cu ei si cate si mai cate, ies cu nereguli la controalele de la Bucuresti, ma refer la preotii din Arad dar se musamalizeaza totul ca doar o mana se spala pe alta. Nu le-a pasat de oameni cand le-au taiat salariile nu au facut scandal, dar daca preotilor li se taie salariile si ajutoarele pentru biserici stiu sa mentioneze acest lucru in predici.

Spitalele sunt cum sunt si din cauza preotilor si a Patriarhului, nu doar din cauza guvernantilor. Adapostesc infractori pentru ca acestia cotizeaza la biserica, fac donatii, avem si in Arad un infractor, prefectul Iotcu care sta la loc de cinste in biserica iar preotii il scot de nevinovat in fata credinciosilor, poate pentru ca sa nu iasa si ei prost, probabil au facut afaceri cu el. Credeam si eu in trecut ca totul e bine si frumos in biserica si pe preoti ii credeam buni si oamenii Domnului dar de cand am avut experienta cu biserica m-am scarbit total si nu mai vreau sa am de-a face cu ei.

Nu aveti decat sa ma bannati ca stiu ca adevarul supara dar biserica tine Romania in loc, suntem in evul mediu din cauza bisericii care impreuna cu politicienii au nenorocit aceasta tara, si ma refer la capii ei dar si multi dintre preoti, pentru cativa preoti cinstiti care isi fac datoria, lumea nu ar mi trebui sa mearga si sa cotizeze acestor escroci.
Un discurs perfect pupincurist occidentalolatru, ateofil și eclesiofob. Remy Cernea, zgîrie-te pe ochi: din spuma mării popoarelor apar mereu activiști noi; you are already obsolete. Biserica, domle, ține poporul în întuneric, da domle, corect; noroc că politicienii au primit împuțita de lumină în loji, și știu să se descurce/fure. Nu cheltuie toate cultele în cîțiva ani cît fură suboamenii din partide și organizații într-o lună, dar te pui cu neomarxiștii eurolatri?! Ei sodomizează și gomorizează logica și aritmetica, dar ce contează, dacă slujesc stăpînului?!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare