Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2010, 09:44:15
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Giuvelea Radu Vezi mesajul
Am citit si eu printre randuri cele spuse de voi si recunosc trebuie sa dau dreptate celor care spun ca Sambata este zii de odihna si nu Duminica. Chiar Dumnezeu spune paziti Sabatele mele ca sa stiti ca ele sunt un semn Intre Mine si voi ca sa stiti ca Eu sunt Domnul Dumnezeul Vostru.
Am de facut o mica precizare Sabatul a fost instituit la Creatiune de Dumnezeu cand s-a odihnit in ziua a saptea a binecuvantato si a sfintito, asa ca ceea ce Dumnezeu a sfintit omul sa nu lapede.
Eu sunt ortodox dar pe 29 mai am sa ma botez cu prietena mea in aceasta "secta de adventisti" pentru simplul motiv ca ei respecta ceea ce este scris atat in Vechiul Testament cat si in Noul Testament. Pacea lui Isus sa fie cu noi toti, pentru ca toti suntem fii lui Dumnezeu asa ca nu va mai judecati unul pe altul ca doar Dumnezeu are dreptul de judecata asupra noastra.
In primul rand nu s-a afirmat aici ca ar trebui pazita sambata.
In al doilea rand primeste un sfat de la un ateu: ramai in credinta ta.
E mult mai buna.
Te-au vrajit cu dulceata unor surogate, care doar iti dau senzatia de dulce, dar in rest nu au nici o valoare.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 09:45:27
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de jefferson Vezi mesajul
astia-s un partid sau ce?
La cine te referi?
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 10:46:19
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
In primul rand nu s-a afirmat aici ca ar trebui pazita sambata.
In al doilea rand primeste un sfat de la un ateu: ramai in credinta ta.
E mult mai buna.
Te-au vrajit cu dulceata unor surogate, care doar iti dau senzatia de dulce, dar in rest nu au nici o valoare.
Hopa, trait-am s-o vad si p-asta: un ateu facand cu drag prozelitism pentru o biserica crestina...
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 10:54:00
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Hopa, trait-am s-o vad si p-asta: un ateu facand cu drag prozelitism pentru o biserica crestina...
Nu pentru orice biserica crestina.
Ci pentru Biserica noastra stramoseasca.
Nu am nimic cu nici o confesiune.
Dar imi apar traditia.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 11:03:10
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mithrandir Vezi mesajul
mama mea face parte din "grupul"visarionistilor si nu stiu cum sa o fac sa creada ca ceea ce face este rau. cum pot sa o ajut?
Dragă frate, tu cum ai putea crede pe cineva care îți spune că mierea este amară când tu o ai pe buze și nu te mai saturi de dulceața ei ?? Fraților "cercetați Scripturile ! Cereți și vi se va da, bateți și vi se va deschide" întrebați și vi se va răspunde !! Știți ce este aceea vorbă deșartă?? Știți voi că a spus Mântuitorul că orice se va ierta omului pe pământ numai hula împotriva Duhului Sfânt nu ?! Ei, vorba deșartă este tot ceea ce este vorbit de rău în necunoștință de cauză despre cineva !! Așadar, fraților NU MAI HULUȚI ȘI NU MAI VORBIȚI ÎN DEȘERT ! De unde știți voi dragilor cât de sfânt era sau nu părintele când nici nu l-ați cunoscut ?!?!

Mi se pare că reacționați ca acei elevi care nu prea dau pe la școală și care îi iubesc nespus pe învățătorii care le permite un comportament obraznic și care nu îi mustră pentru lipsa lor de implicare ... iar învățătorul care ține mult ca elevii lui să fie disciplinați, să meargă drept pe drum, să țină învățăturile școlare și care vrea cu tot sufletul să îi vadă pe toți elevii lui la sfârșitul anului cu cunună pe cap este considerat un învățător rău ! Tot mai bun e ăla care mă lasă de izbeliște nu?

Fraților, fraților ! Puneți mâna pe cartea de rugăciuni și întrebați pe Dumnezeu :" Doamne ce să fac, uite ce se spune despre cutare și cutare, este bine să îi urmez? Eu vreau Doamne să merg drept pe calea mântuzirii vreau să fac tot pentru mântuirea mea, dar gândul că X este așa și pe dincolo nu îmi dă pace ! Uite, Doamne luminează-mă Tu, pentru că Tu știi cel mai bine, Tu cunoști sufletele oamenilor ! Cred, Doamne, ajută necredinței mele ! " Și Dumnezeu te va lumina atunci !

Dar din câte văd eu nu prea se apelează la rugăciune ci la judecată , iar judecata este strâmbă !! Odată pentru că este făcută de om și pentru că așa cum omul face judecată numai după ce vede la exterior, voi nici măcar nu vedeți la exterior și vă puneți pe judecată !

Tocmai a a vut loc Parastasul de 2 ani al Părintelui vă invit să aruncați o privire !
Attached Images
File Type: jpg pz2.jpg (79,8 KB, 9 views)
File Type: jpg pz3.jpg (44,3 KB, 6 views)
File Type: jpg pz5.jpg (63,4 KB, 6 views)
File Type: jpg 10601.jpg (43,0 KB, 6 views)

Last edited by ViermeSiNuOm; 19.05.2010 at 22:00:24.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 11:43:22
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ViermeSiNuOm Vezi mesajul
Dragă frate, tu cum ai putea crede pe cineva care îți spune că mierea este amară când tu o ai pe buze și nu te mai saturi de dulceața ei ?? Fraților "cercetați Scripturile ! Cereți și vi se va da, bateți și vi se va deschide" întrebați și vi se va răspunde !! Știți ce este aceea vorbă deșartă?? Știți voi că a spus Mântuitorul că orice se va ierta omului pe pământ numai hula împotriva Duhului Sfânt nu ?! Ei, vorba deșartă este tot ceea ce este vorbit de rău în necunoștință de cauză despre cineva !! Așadar, fraților NU MAI HULUȚI ȘI NU MAI VORBIȚI ÎN DEȘERT ! De unde știți voi dragilor cât de sfânt era sau nu părintele când nici nu l-ați cunoscut ?!?!

Mi se pare că reacționați ca acei elevi care nu prea dau pe la școală și care îi iubesc nespus pe învățătorii care le permite un comportament obraznic și care nu îi mustră pentru lipsa lor de implicare ... iar învățătorul care ține mult ca elevii lui să fie disciplinați, să meargă drept pe drum, să țină învățăturile școlare și care vrea cu tot sufletul să îi vadă pe toți elevii lui la sfârșitul anului cu cunună pe cap este considerat un învățător rău ! Tot mai bun e ăla care mă lasă de izbeliște nu?

Fraților, fraților ! Puneți mâna pe cartea de rugăciuni și întrebați pe Dumnezeu :" Doamne ce să fac, uite ce se spune despre cutare și cutare, este bine să îi urmez? Eu vreau Doamne să merg drept pe calea mântuzirii vreau să fac tot pentru mântuirea mea, dar gândul că X este așa și pe dincolo nu îmi dă pace ! Uite, Doamne luminează-mă Tu, pentru că Tu știi cel mai bine, Tu cunoști sufletele oamenilor ! Cred, Doamne, ajută necredinței mele ! " Și Dumnezeu te va lumina atunci !

Dar din câte văd eu nu prea se apelează la rugăciune ci la judecată , iar judecata este strâmbă !! Odată pentru că este făcută de om și pentru că așa cum omul face judecată numai după ce vede la exterior, voi nici măcar nu vedeți la exterior și vă puneți pe judecată !

Tocmai a a vut loc Parastasul de 2 ani al Părintelui vă invit să aruncați o privire !
Privita in ansamblu aceasta "grupare" reprezinta un nucleu de ortodoxie si credinta autentica.
Dar privind la unele detalii, nu poti sa fii de acord cu ei si cu anumite practici ale lor.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 11:48:48
ViermeSiNuOm's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Privita in ansamblu aceasta "grupare" reprezinta un nucleu de ortodoxie si credinta autentica.
Dar privind la unele detalii nu poti sa fii de acord cu ei su cu anumite practici ale lor.
într-adevăr ! cel care se poate pronunța este cel care privește la borcanul cu miere și apreciază că arată bine dar că este amară ! Te asigur eu că este foart6e dulce ! Si nu o spun aiurea ! Am făcut rugăciune pentru ca Dumnezeu să mă lumineze ! Și la tot pasul am întâlnit certitudini că este bine unde mă aflu ! Și dacă episcopii și preoții vin și slujescv la mormântul părintelui și spun atât de mari vorbe ... și în plus ceea ce este esențialul pentru mine am răspuns prin rugăciune și chiar întâmplări foarte întăritoare la mormântul părintelui ! Fraților eu simt pe pielea mea și mă pot pronunța, vă rog nu mai vorbiți aiurea.. chiar dacă vreți să faceți un așa zis bine... faceți foarte rău ! Fără pic de răutate vă spun ! Eu știu ce gust are mierea vă spun cu mâna pe inimă ! Mă înfrupt din ea continuu și repet am certitudinea prin rugăciune nu alt fel ! Dumnezeu să ne lumineze pe toți !
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 11:54:08
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
într-adevăr ! cel care se poate pronunța este cel care privește la borcanul cu miere și apreciază că arată bine dar că este amară ! Te asigur eu că este foart6e dulce ! Si nu o spun aiurea ! Am făcut rugăciune pentru ca Dumnezeu să mă lumineze ! Și la tot pasul am întâlnit certitudini că este bine unde mă aflu ! Și dacă episcopii și preoții vin și slujescv la mormântul părintelui și spun atât de mari vorbe ... și în plus ceea ce este esențialul pentru mine am răspuns prin rugăciune și chiar întâmplări foarte întăritoare la mormântul părintelui ! Fraților eu simt pe pielea mea și mă pot pronunța, vă rog nu mai vorbiți aiurea.. chiar dacă vreți să faceți un așa zis bine... faceți foarte rău ! Fără pic de răutate vă spun ! Eu știu ce gust are mierea vă spun cu mâna pe inimă ! Mă înfrupt din ea continuu și repet am certitudinea prin rugăciune nu alt fel ! Dumnezeu să ne lumineze pe toți !
Daca nu cer prea mult as vrea sa te intreb in ce localitate locuiesti si de cat timp faci parte din aceasta "grupare".
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 12:01:11
ViermeSiNuOm's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca nu cer prea mult as vrea sa te intreb in ce localitate locuiesti si de cat timp faci parte din aceasta "grupare".
În primul rând nu este o grupare , este lucrarea bisericii ortodoxe ! În al doilea rând nu are relevanță ceea ce întrebi tu , în al treilea rând am uitat să precizez că pe părintele l-am întâlnit tot în urma rugăciunii !! Pentru că eu am făcut totul cu rugăciune și am mers numai după răspunsul rugăciunii nu poate să mă convingă NIMENI de ceva ce nu există ! O spun cu toată dragostea ! Cine vrea cu adevărat răspuns în ceea ce privește viața creștină indiferent în ce problemă să facă rugăciune ! Numai în rugăciune omul vorbește direct lui Dumnezeu ! Eu cam atât am avut de spus ! Vreți ceva concret? Faceți rugăciune ! Dar nu vă așteptați să primiți răsp imediat, trebuie perseverență ! Și apoi trebuie să și primiți răspunsul, să vreți să vedeți adevărul că degeaba Dumnezeu vă arată care este calea daca nu vreți să o vedeți ! Doamne ajută !
Reply With Quote
Vechi 17.05.2010, 12:24:58
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În primul rând nu este o grupare , este lucrarea bisericii ortodoxe ! În al doilea rând nu are relevanță ceea ce întrebi tu , în al treilea rând am uitat să precizez că pe părintele l-am întâlnit tot în urma rugăciunii !! Pentru că eu am făcut totul cu rugăciune și am mers numai după răspunsul rugăciunii nu poate să mă convingă NIMENI de ceva ce nu există ! O spun cu toată dragostea ! Cine vrea cu adevărat răspuns în ceea ce privește viața creștină indiferent în ce problemă să facă rugăciune ! Numai în rugăciune omul vorbește direct lui Dumnezeu ! Eu cam atât am avut de spus ! Vreți ceva concret? Faceți rugăciune ! Dar nu vă așteptați să primiți răsp imediat, trebuie perseverență ! Și apoi trebuie să și primiți răspunsul, să vreți să vedeți adevărul că degeaba Dumnezeu vă arată care este calea daca nu vreți să o vedeți ! Doamne ajută !
In primul rand se pare ca nu ai observat ca am folosit ghimimelele: "grupare".
In al doilea rand, are mare relevanta de unde esti si de cat timp esti viosarionist.
Pentru ca am mai avut discutii pe forum si dupa ce am adus argumente mi s-a spus ceva gen: stai frate ca tu esti din Bucuresti, la noi nu se intampla asa ceva.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ma poate ajuta cineva? irodion Generalitati 5 05.05.2010 12:46:46
cum pot ajuta pe cineva sa scape de la visaroinist mithrandir Secte si culte 95 17.12.2009 14:41:51
poate ma ajuta cineva cu o informatie lenus Muzica Bisericeasca 2 02.10.2008 17:14:09
cum pot ajuta pe cineva sa scape de la visaroinist mithrandir Secte si culte 0 28.01.2007 18:44:16