![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-am să înțeleg niciodată această dublă măsură cu care judecați. Ortodocșilor li se cuvine biserica pentru că sunt mai mulți, deși de drept nu este a lor. Atunci de ce să nu li se cuvină secuilor Harghita ?! De ce să nu li se cuvină magrebienilor Parisul ?! De ce să nu li se cuvină maneliștilor România ?! De ce să nu li se cuvină păcătoșilor Împărăția Domnului ?! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un Craciun fericit va doresc! |
|
|||
|
|||
![]() Doar in spirit anecdotic (dar e real) : magrebinii vor Franta intreaga , nu doar Parisul . ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa vreo doi ani am fost nasi de cununie la un cuplu ortodox. In duminica de dupa cununie am fost la o manastire ortodoxa, de maicute, din apropierea orasului nostru. Citeva femei (nu erau imbracte ca maicutele), vietuiau acolo si asta era tot. Acestea sint exemple de minastiri fara continut pentru mine. Cum poate o comunitate sa spuna ca se retrage din lume, si isi inchina viata lui Dumnezeu si sa traiasca asa cum am aratat mai sus:FARA PREOT, FARA SLUJBA DUMINICA, FARA SPOVADA SI IMPARTASANIE DEASA. Aceste lacasuri, daca ar fi apartinut bisericii catolice, ar fi fost inchise, pentru ca pe primul loc se pune mintuirea sufletului, iar acest lucru nu se poate face fara Sfintele Taine, iar acele maicute ar fi fost transferate in manastiri unde ar fi avut preot, duhovnic, slujba zilnica. Referitor la bisericile ortodoxe "pline". Locuiesc linga o biserica ortodoxa care este inchisa cu lacat in timpul saptaminii. Duminica sint o mina de credinciosi, iar de sarbatori mai importante ceva mai multi. Nu poti intra intr-o biserica ortodoxa sa te rogi, sa te reculegi, sa stai de vorba cu Dumnezeu, in timpul saptaminii sau duminica dupamiaza. In afara de mitropolii, celelalte sint incuiate cu lacat. Bisericile catolice sint inchise cu lacat daca sint inchise de tot, sau sint deschise si in timpul saptaminii, pentru ca credinciosii sa poata sa stea de vorba cu Isus. Nu mai spun ca in bisericile catolice deschise se oficiaza slujba in fiecare zi, ceea ce e un mare ajutor pentru cei care se lupta cu pacatele. Sa dea Domnul sa fiti dumneavoastra, ortodocsii, cei in care arde flacara credintei si a iubirii de Dumnezeu, iar exemplul vostru sa ne inspire si pe noi, catolicii, astfel incit sa-i dam Lui Dumnezeu slava si nu noua insine sau bisericilor de care apartinem. |
|
|||
|
|||
![]()
Raman surprins de fapt ca insisi catolicii nu vad faptul ca propriile lor biserici, desi pline, nu mai sunt asa pline ca in urma cu cativa ani. Foarte bine, sa li se dea biserica de la Sapanta inapoi, dar dupa ce mor cei 9 enoriasi cum va fi biserica? Muzeu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In manastiri exista preot duhovnic. In manastirile de maici presupun ca nu sta si el in manastire. |
|
|||
|
|||
![]()
Am o nedumerire. De ce un catolic se aboneaza la un site crestin-ortodox? Daca mi-ati raspunde as fi foarte bucuroasa.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu, pana acum nu am intalnit nici o biserica ortodoxa goala, atunci cand e Liturghie. Ma gandesc totusi, ca cei, care merg la Durau sa serbeze Revelionul, sunt prea obositi sa mai participe la Liturghie. Biserica Ortodoxa nu obliga pe nimeni la nimic. |
|
|||
|
|||
![]()
Buna intrebare! Ar trebui deschis un topic pe acesta tema, caci nedumeriri avem cu totii. Si prea toleranti!
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Catolicii si Sf Maria | Hartford | Generalitati | 22 | 19.08.2011 08:36:38 |
Catolicii de traditie bizantina in SUA | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 87 | 29.12.2010 12:34:45 |
Dialogul cu catolicii din Cipru | BogdanF2 | Generalitati | 2 | 16.11.2009 13:03:37 |
Cimitirul | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 11.06.2009 13:25:56 |
|