![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Frate bmd, Iata un fragment din scrisoarea Sfantului Fotie Cel Mare, patriarhul Constantinopolului, scrisa pe la anii 883 despre spurcata dogma latineasca "Filioque", din care iti vei putea da seama si tu cum ca catolicii hulesc prin dogmele lor false de credinta pe Duhul Sfant, A Treia Persoana a Dumnezeirii, ceea ce, dupa cum ai precizat si fratia ta, este pacat de neiertat: Citatul: Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Scrisoarea respectiva a fost trimisa de catre Sfantul Fotie Cel Mare, patriarhul Constantinopolului, la anul 883 d. Hr. Prea Sfintitului Arhiepiscop si Mitropolit de Aquileea, de asemenea Ortodox.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sincer nu cred ca exista sau a existat vreodata om pe pamint care s inteleaga cu mintea lui marginita DUMNEZEIREA. Numai Dumnezeu poate intelege asa ceva! Ca atare sint convins ca ce intelegem noi oamenii si realitatea sint doua lucruri distincte. Sint convins ca Tainele Dumnezeirii nici marilor Sfinti nu le-au fost toate dezlegate si n-ar fi fost oricum capabili sa le cuprinda. Nici nu era/este nevoie! Ajunge sa te apropii de Lumina Iubirii Dumnezeiesti ca sa intelegi ca de fapt restul nici nu te mai intereseaza. Dar a spune ce spune islamul nu mai este o gresala din neputinta intelegerii celor Dumnezeiesti ci efectiv este o intentie draceasca de a face o punte de legatura intre Iisus (care ne-a dat mesajul Tatalui gresit-dupa parerea lor) si Mohamed care a venit cu "adevarata informare" In alta ordine de idei: cei care judeca administratorul acestui Site va rog sa va faceti un forum (indiferent de tema) si sa vedeti mai intii cita munca si timp este nevoie sa nu o ia respectivul forum razna! Si daca la inceput o sa purtati discutii cu "vinovatii" dupa o vreme (functie de numarul userilor) o sa ajungeti la singura concluzie la care au ajuns tot cei care au un Site cu forum de discutii: stergerea mesajelor fara comentarii este solutia cea mai eficienta si cu cel mai putin efort! |
|
|||
|
|||
![]()
credinta ta acum, este stramba. Nu te uita la tot felul de emisiuni care au rolul de distrugere a ortodoxiei. Sfanta impartasanie este taina si drumul spre mantuire
|
|
|||
|
|||
![]()
Caci prin Har a-ti fost mantuiti,prin credinta .Siaceasta nu vine de la voi,ci este darul lui Dumnezeu. Deci nu un cult ne aduce mintuire.
|
|
||||
|
||||
![]()
Deci sa stam si sa asteptam darul lui Dumnezeu, nu? Sau sa credem, neasteptand decat incredintarea lui Dumnezeu? (Sa se ia aminte la diferenta dintre credinta si incredintare.)
Daca eu cred ca sotia mea exista langa mine si ma iubeste, ma straduiesc si eu sa ii arat ca exist langa ea si ca o iubesc. Ma trezesc inainte ei (dupa cum indeamna si Sfantul Ioan Gura de Aur), nu o tratez de sus si altele asemenea. Deci exista "un cult" al vietii in doi. Cu atat mai mult pentru Dumnezeu. Nu se cade sa manifestam ceea ce credem? Adica sa ne adunam impreuna, ca urmare a dragostei unuia fata de altul, sa ne rugam, sa cantam, sa citim, sa impartasim ceea ce avem. Fiecare cu darul lui: unul canta, altul citeste, altul predica, altul slujeste, altul picteaza, altul face tamaie, altul face lumanari, altul asculta. |
|
|||
|
|||
![]()
se cunoaste ca nu studiezi scriptura.Altfel ai fi recunoscut ca asta a zis-o Domnul Dumnezeu prin gura lui Pavel in Efeseni cap.2;8 si ar fi bine sa citesti tot capitolul,pentru lamurire.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru windorin.
|
|
|||
|
|||
![]()
cine va crede-ti frati ortodoxi sa faceti astfel de remarci.Ia cititi Epistola catre Efeseni cap.2;10 ,sa vedem,se refera la vreun cult s-au la harul lui Dumnezeu.ATENTIE!sa nu va aflati ca hotariti in locul lui Dumnezeu.Sa nu va treziti ca faceti cu alte culte cum au facut evreii necredinciosi ,dar se credeau credinciosi,cu Domnul Isus.Si ia cititi si Luca cap.19;1-10 si vedeti cum a fost mintuit Zacheu si nu a fost ortodox.cumputeti sa denigrati ,mai bine studiem scriptura impreuna si il laudam pe dumnezeu decat sa facem cearta de culte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Fiind nou aici nu am apucat din pacate nici acest topic sa-l citesc in intregime. Insa un lucru e cert: nu numai ortodocsii se mantuiesc! Si asta o spune foarte clar Sfantul Apostol Pavel:
Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege, Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără, În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor." (Romani 2,13-16) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|