![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dincolo de asta, trebuie sa conștientizăm ca nu putem tine toate animalele, uneori chiar din aceeași specie. Adică, când puii cresc trebuie sa fie dați către familiile adoptive. La urma urmei, nu putem sa ne facem o armata de pisici în propriul apartament. Și, sugestia mea, mai ales dacă este vorba de apartament la etaj sau spațiu deficitar, trebuie castrarea / sterilizarea pisicii, astfel încât să nu existe nicio problema pe mai încolo cu "urmasi" ținuți în condiții neprielnice.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ea nu-i fata rea, este miloasa, iubitoare, prietenoasa dar din nefericire nu vede Biserica, rugaciunea ca o iesire din acest impas psihic ACUT! Anumite Boli psihice sunt foarte greu de diagnosticat. Le ia psihiatrilor foarte mult timp sa o faca.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 28.06.2025 at 02:47:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ești dependent de acea autoritate care ți-o conferă faptul că le dai mâncare când vrei, îi plimbi când vrei și ei mai trebuie să dea și din coadă că tu-i condiționezi ? Știu oameni care au urmat cariere dedicate îngrijirii animalelor, medicină veterinară dar nu exagerează cu nr animalelor de companie, își dau seama când un animal mai poate fi salvat și când nu și nu exagerează nici cu RMN-uri pt animale și alte proceduri scumpe.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doi la mana, mesajul este unul foarte clar: nu zice nimeni sa abandonam animalele, sau sa nu avem grija de ele, dar ideea este sa nu o facem intr-un mod exagerat, adică un talmes-balmes de animale mai ales dacă nu avem nici condiții unde sa le ținem (țarcuri curate și cu spațiu adecvat pentru găini, vite și asa mai departe), sau în casa noastră. Și, chiar dacă am avea și cel mai mare apartament, ca în New York, tot nu cred ca ar fi o idee rezonabila sa tinem pisicile sau cainii atât de mulți acolo. Urmașii câinilor sau pisicilor trebuie dați spre adopție iar ulterior, sterilizarea / castrarea animalului de companie. Totuși, ca să dau și spre o nota pozitiva, pot spune doua lucruri: sa iti trăiască măgărușul salvat și doi la mana, continua sa faci fapte bune, la urma urmei, faptele bune ne consolidează comunitatea și ne ajuta sa prosperam și sa evoluam.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O cultura sănătoasă implica exact asa cum ai spus și tu, sa se înțeleagă când animalele nu pot fi salvate și ca nu pot fi salvate toate. La urma urmei, casa noastră sau apartamentul nostru nu poate fi nici lacul din Antarctica pentru foci, sau Ecuadorul pentru Tucani sau alte animale ce au probleme de supravietuire. Și da, e o diferență între a avea o cariera dedicata pentru îngrijirea animalelor, și alta e ce se întâmplă în cazuri grave care mai mult chinuie animalul, decât sa contribuie la sănătatea fizica și psihica a acestuia, tinandu-l în condiții precare (spatii mici etc.) și forțarea animalului sa împărtășească mediul cu alte specii, uneori specii rivale animalului în cauza.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Las aici link și citez si textul: https://doxologia.ro/rugaciune-catre...e-boli-psihice Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Maxima zilei:
Dacă tot iubim animalele, de ce să nu îmblânzim animalul din femeie ?
|
||||
|
||||
![]()
Cum adică animalul din femeie????
|
||||
|
||||
![]()
Asta presupunând că am terminat deja treaba cu animalul din noi înșine. Cred că fiecare răspunde de propria menajerie lăuntrică.