Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.06.2025, 20:37:21
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul

Zic asta pentru ca avem si noi o cunostinta care-si tine ( nu mai stiu numarul) ceva ingrozitor, caini si pisici salvati de pe maidane intr-un perimetru de casa minuscul. Evident deseori cand se intoarce acasa mai da peste o pisica facut bucati de catei. Dar tot continua...si tine musai sa le fie ea "salvatoarea" lor perpetua, indiferent de consecinte.
A fost consultata de toti membrii de familie dar fara succes.
La psihiatru refuza sa se duca.
Ca urmare toti au lasat-o in plata Domnului!
Nu este normal sa tinem animale, mai ales rivale între ele ca specie (câini plus pisici) în același perimetru și intr-un perimetru micuț. Singurul caz în care câinele și pisica se pot înțelege sunt dacă au crescut împreună sau scenarii oricum rarisime în care nu au fost crescute împreună, dar se înțeleg.

Dincolo de asta, trebuie sa conștientizăm ca nu putem tine toate animalele, uneori chiar din aceeași specie. Adică, când puii cresc trebuie sa fie dați către familiile adoptive. La urma urmei, nu putem sa ne facem o armata de pisici în propriul apartament.

Și, sugestia mea, mai ales dacă este vorba de apartament la etaj sau spațiu deficitar, trebuie castrarea / sterilizarea pisicii, astfel încât să nu existe nicio problema pe mai încolo cu "urmasi" ținuți în condiții neprielnice.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 28.06.2025, 02:43:44
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
Nu este normal sa tinem animale, mai ales rivale între ele ca specie (câini plus pisici) în același perimetru și intr-un perimetru micuț. Singurul caz în care câinele și pisica se pot înțelege sunt dacă au crescut împreună sau scenarii oricum rarisime în care nu au fost crescute împreună, dar se înțeleg.

Dincolo de asta, trebuie sa conștientizăm ca nu putem tine toate animalele, uneori chiar din aceeași specie. Adică, când puii cresc trebuie sa fie dați către familiile adoptive. La urma urmei, nu putem sa ne facem o armata de pisici în propriul apartament.

Și, sugestia mea, mai ales dacă este vorba de apartament la etaj sau spațiu deficitar, trebuie castrarea / sterilizarea pisicii, astfel încât să nu existe nicio problema pe mai încolo cu "urmasi" ținuți în condiții neprielnice.
asa este Andrei, ai dreptate in ce spui. In cazul descris de mine, however, este vorba de o tacaneala mintala unde femeia singura nu mai realizeaza acest adevar simplu de a nu tine cainii si pisicile strazii incuiati in casa. Unii in casa altii prin mica curticica. Fix ca la Balamuc! Spitalul Voila scrie pe ea, pe bune!
Ea nu-i fata rea, este miloasa, iubitoare, prietenoasa dar din nefericire nu vede Biserica, rugaciunea ca o iesire din acest impas psihic ACUT!

Anumite Boli psihice sunt foarte greu de diagnosticat. Le ia psihiatrilor foarte mult timp sa o faca.

Last edited by cozia; 28.06.2025 at 02:47:05.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2025, 02:50:55
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
asa este Andrei, ai dreptate in ce spui. In cazul descris de mine, however, este vorba de o tacaneala mintala unde femeia singura nu mai realizeaza acest adevar simplu de a nu tine cainii si pisicile strazii incuiati in casa. Unii in casa altii prin mica curticica. Fix ca la Balamuc! Spitalul Voila scrie pe ea, pe bune!
Ea nu-i fata rea, este miloasa, iubitoare, prietenoasa dar din nefericire nu vede Biserica, rugaciunea ca o iesire din acest impas psihic ACUT!

Anumite Boli psihice sunt foarte greu de diagnosticat. Le ia psihiatrilor foarte mult timp sa o faca.
Nu înțeleg cum de funcționează afectivitatea asta dusă la extrem față de niște animale, te crezi cumva stăpânul și un fel de dumnezeu local fiindcă stau bietele făpturi la mila ta să le hrănești ?
Ești dependent de acea autoritate care ți-o conferă faptul că le dai mâncare când vrei, îi plimbi când vrei și ei mai trebuie să dea și din coadă că tu-i condiționezi ?

Știu oameni care au urmat cariere dedicate îngrijirii animalelor, medicină veterinară dar nu exagerează cu nr animalelor de companie, își dau seama când un animal mai poate fi salvat și când nu și nu exagerează nici cu RMN-uri pt animale și alte proceduri scumpe.
Vechi 28.06.2025, 03:19:06
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Nu înțeleg cum de funcționează afectivitatea asta dusă la extrem față de niște animale, te crezi cumva stăpânul și un fel de dumnezeu local fiindcă stau bietele făpturi la mila ta să le hrănești ?
Ești dependent de acea autoritate care ți-o conferă faptul că le dai mâncare când vrei, îi plimbi când vrei și ei mai trebuie să dea și din coadă că tu-i condiționezi ?

Știu oameni care au urmat cariere dedicate îngrijirii animalelor, medicină veterinară dar nu exagerează cu nr animalelor de companie, își dau seama când un animal mai poate fi salvat și când nu și nu exagerează nici cu RMN-uri pt animale și alte proceduri scumpe.
Mai avem o cunostinta, om de afaceri, care nu demult ne-a marturisit ca a cheltuit cu pudelul lui cam $US10 000, pe tot felul de tratamente si operatii extrem de necesare dupa parerea veterinarului, dupa care cainele a murit la scurt timp.
Vechi 28.06.2025, 09:55:11
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nietzsche Vezi mesajul
Prietene eu am în curte 15 pisici și zece câini, luați/ate de pe străzi abandonati/e. Și ce sa fac sa urmez sfatul unchiasului ortodox sa le las de capul lor? Ca asa sunt cele sălbatice? Voi chiar nu aveți pic de demnitate frate? Pe bune, chiar așa sunt ortodocșii fără pic de milă față de creația lui Dumnezeu? Sa fiți voi bine ca restul nu contează! Sa băgați în voi carne și lactate iar animale ce nu au fost tranșate sa se descurce. Mi-e sila de voi, cum ar putea un zeu sa fie cu voi, e imposibil! Afla ca eu nu renunț la a salva animale, am chiar un măgăruș salvat care mi-a făcut viata mai frumoasa decât toți oamenii pe care i-am cunoscut pana acum. Sa va dea Dumnezeu după inimă, asa ca să fiu în ton cu credința voastră! Amin.
Nu ești in ton cu credinta ortodoxă dacă blestemi oamenii de pe forum, una la mana.

Doi la mana, mesajul este unul foarte clar: nu zice nimeni sa abandonam animalele, sau sa nu avem grija de ele, dar ideea este sa nu o facem intr-un mod exagerat, adică un talmes-balmes de animale mai ales dacă nu avem nici condiții unde sa le ținem (țarcuri curate și cu spațiu adecvat pentru găini, vite și asa mai departe), sau în casa noastră. Și, chiar dacă am avea și cel mai mare apartament, ca în New York, tot nu cred ca ar fi o idee rezonabila sa tinem pisicile sau cainii atât de mulți acolo. Urmașii câinilor sau pisicilor trebuie dați spre adopție iar ulterior, sterilizarea / castrarea animalului de companie.

Totuși, ca să dau și spre o nota pozitiva, pot spune doua lucruri: sa iti trăiască măgărușul salvat și doi la mana, continua sa faci fapte bune, la urma urmei, faptele bune ne consolidează comunitatea și ne ajuta sa prosperam și sa evoluam.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 28.06.2025, 10:01:20
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Găsesc de vina cultura Internetului, iar în unele cazuri probleme psihice. Când acestea doua sunt combinate, e dezastru. Pe Internet acum am ajuns sa avem canale precum ala cu pisica din New York *Chase* care e atat de pozata și filmata, e pur și simplu exagerat ce e acolo.

O cultura sănătoasă implica exact asa cum ai spus și tu, sa se înțeleagă când animalele nu pot fi salvate și ca nu pot fi salvate toate. La urma urmei, casa noastră sau apartamentul nostru nu poate fi nici lacul din Antarctica pentru foci, sau Ecuadorul pentru Tucani sau alte animale ce au probleme de supravietuire.

Și da, e o diferență între a avea o cariera dedicata pentru îngrijirea animalelor, și alta e ce se întâmplă în cazuri grave care mai mult chinuie animalul, decât sa contribuie la sănătatea fizica și psihica a acestuia, tinandu-l în condiții precare (spatii mici etc.) și forțarea animalului sa împărtășească mediul cu alte specii, uneori specii rivale animalului în cauza.

Reply With Quote
Vechi 28.06.2025, 10:07:12
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Am înțeles. E cam aiurea ce se întâmplă, însă, chiar dacă (în funcție de caz) vindecarea problemei psihice în cauza nu se va efectua total, recomand sa spui de câte ori poți, în timpul liber, seara etc. aceasta rugaciune către Sfintele Cuvioase Xenia, Matrona și Maria pentru vindecarea de depresie și boli psihice.

Las aici link și citez si textul:

https://doxologia.ro/rugaciune-catre...e-boli-psihice

Citat:
Sfântă Cuvioasă Xenia, primind de la Hristos vindecare și întărire după cumplita întristare și deznădejde ce te-a cuprins după moartea celui care ți-a fost soț, ai hotărât să dăruiești din ceea ce nu ai, trăind pentru aproapele aflat în sărăcie, necaz și strâmtorare, răbdând foamea și setea, gerul și arșița, defăimările și prigonirile „nebuniei” de dragul lui Hristos și astfel ai dobândit de la Dumnezeu darul înainte-vederii și al facerii de minuni. Iar tu, Sfântă Matrona, cea care din pruncie ai fost aleasă, nevederea și nemișcarea trupească făcându-ți-se prilej de vedere a lui Dumnezeu și de zbor spre înaltul cerului duhovnicesc. După cuvântul Scripturii, „că mult poate rugăciunea dreptului în lucrarea ei”, mulțimi de bolnavi și creștini zilnic primeai în casa ta, punându-ți viața în primejdie și înfruntând autoritățile sovietice fără de Dumnezeu. Pentru aceasta, și după plecarea ta din această lume, mormântul tău binecuvântat loc de pelerinaj a devenit, împlinindu-ți-se prorocia: „Spuneți-mi durerile ca și când aș fi în viață și pe toți vă voi asculta”. Și tu, Sfântă Nouă Muceniță Maria din Gatcina, care sufereai de cumplita boală Parkinson și de paralizie, în vremurile bolșevicilor urâtori de Dumnezeu te-ai nevoit, credința ai mărturisit și cununa muceniciei ai dobândit. Pe bolnavii și suferinzii care te vizitau îi îmbărbătai, spunându-le adeseori că depresia e o cruce duhovnicească îngăduită de Domnul acelora care nu știu sau nu vor să se pocăiască și se întorc mereu la vechile patimi, lipsiți fiind de spor duhovnicesc și biciuiți fiind de conștiință. Răbdarea cu umilință a acestei cruci, le spuneai oamenilor, va topi până la urmă întristarea și Domnul va scoate astfel la iveală adevăratele roade ale pocăinței. Pentru acestea, sfintelor femei mult-pătimitoare, Dumnezeu v-a arătat pe voi mângâietoare și grabnic ascultătoare a celor în necazuri și în tot felul de boli, suferințe, primejdii și curse. Iată, venim înaintea voastră cu credință și evlavie, rugându-ne pentru cei care în depresie și în alte boli ale minții și ale trupului și sufletului au căzut. Cuvioaselor Maici Xenia, Matrona și Maria Noua Muceniță, vă rugăm, cu umilință și credință, luați aminte la starea robilor lui Dumnezeu aceștia (N), care mult se chinuiesc pe ei înșiși și pe cei care îi îngrijesc pe ei din cauza bolilor psihice și a depresiei. Ușurați-le mâhnirea sufletească, ridicați-le tristețea cea pătimașă, alungați gândurile cele nebunești și conduceți viața lor, la limanul păcii și al odihnei aducându-i pe ei. Căci nu are cine să le ajute și în multe feluri de primejdii se pun pe ei înșiși și pe cei apropiați ai lor, și în tot felul de tulburări, sminteli și îngroziri petrec. Ne rugăm vouă, de Dumnezeu dăruitelor, ca să le dăruiți somn acestora care suferă de insomnii, pacea minții acestora care în tulburarea gândurilor rele se amărăsc, ridicarea tristeții celei înnegurate acestora care suferă de deprimare, să le dăruiți ascultare și bunăvoință sărmanilor care întru împotrivire și îndreptățire s-au legat pe ei. Întru mângâierea pocăinței povățuiți-i pe unii ca aceștia cu mijlocirea voastră, sfintelor cuvioase, și la limanul cugetului smerit călăuziți-i, astfel încât, din primejdia pierderii minții izbăvindu-se, să aducem slavă și mulțumire Preamilostivului Dumnezeu: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

*Rugăciune alcătuită de către PS Episcop Macarie al Europei de Nord

Reply With Quote
Vechi 28.06.2025, 14:13:38
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Maxima zilei:

Dacă tot iubim animalele, de ce să nu îmblânzim animalul din femeie ?
Vechi 28.06.2025, 23:16:20
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Maxima zilei:

Dacă tot iubim animalele, de ce să nu îmblânzim animalul din femeie ?
Cum adică animalul din femeie????

Reply With Quote
Vechi 29.06.2025, 07:47:38
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Asta presupunând că am terminat deja treaba cu animalul din noi înșine. Cred că fiecare răspunde de propria menajerie lăuntrică.

Thread Tools
Moduri de afișare