![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In lincul de mai sus mi-ai dat fara sa vrei dreptate cand in postul 18, in aliniatul Părintele Dometie Trihenea - tămăduitor și cunoscător al inimilor spui(daca ai compus tu) sau folosesti(daca ai dat "copy/paste") formularea care imi vine ca o manusa in sustinerea initiala a topicului si nu ma contrazice cu nimic: Sunt oferite câteva detalii despre activitatea sa ca medic în Athos dar și despre harurile sale duhovnicești. Din postarea citata mai sus(nu din linc) am inteles ca Duhul Sfant ar fi pur si simplu un... canal, prin care puterea necreata a lui Dumnezeu este trimisa la destinatie. Hm! Nu este subordonat Duhul Sfant Tatalui, ci (dpmdv) chiar superior, fiindca nici Tatal si nici Fiul n-ar fi nicicum identificati in lipsa Duhului Sfant; daca n-ar fi Duhul Sfant, Tatal si Fiul ar fi ca oricare alti tati si fii. Mi s-a facut observatie ca la un anume sinod s-a formulat un adevar de "credinta" prin care s-a hotarat ca Tatal este Nr. 1. Am lasat mai mult timp sa treaca de la data ultimei postari ca sa mai meditez la tema topicului si mi-ai dat (conform lincului) un motiv in plus sa revin cu acelasi punct de vedere al topicului si anume ca harul fiecaruia dintre noi este capacitatea subiectiva (deci individuala) de a-L marturisi in viata pe Iisus Hristos si prin asta sa demonstreze cat Duh Sfant are fiecare in inima sa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca sa nu mai zic de restul lucrurilor pe care le-ai zis, am zis eu ca Duhul Sfant e un "canal, prin care puterea necreata a lui Dumnezeu este trimisa la destinatie"? Sau am zis clar, raspicat, si chiar ingrosat ca Duhul Sfat e Dumnezeu? Nu e un simplu canal, e Dumnezeu. Ii sunt atribuite si unele functii, dar Duhul Sfant fiintial e mai intai de toate o Persoana a Sfintei Treimi, deci este Dumnezeu ontologic. Citat:
Ce ai spus tu in deschiderea acestui thread in primele 2 paragrafe ramane cu totul gresit si eretic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
4. Celui care face fapte, nu i se socotește plata după har, ci după datorie;(Rom4,4) Plata dupa fapte e mai mica(deoarece vine din impotrivirea la tentatie, conform legii) decat dupa har(care nu simte tentatia).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Și vă fac cunoscut, fraților, harul lui Dumnezeu cel dăruit în Bisericile Macedoniei; 4. Cu multă rugăminte cerând har de a lua și ei parte la ajutorarea sfinților. 9. Căci cunoașteți harul Domnului nostru Iisus Hristos, că El, bogat fiind, pentru voi a sărăcit, ca voi cu sărăcia Lui să vă îmbogățiți.(2Cor8,1.4.9)
|
||||
|
||||
![]() Citat: