![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta am si facut, am strigat catre Hristos si catre Tatal ceresc, nu doar o data, de foarte multe ori, am strigat si catre Duhul Sfant, cand sunt in pericul, strig fara ezitare catre Cel Ce Este si strig cu toata fiinta... Am inteles, visele au darul sa te schimbe in bine daca ai de-a face cu mustrari sau imagini infricosatoare care sa te impinga catre Hristos. Bunica mea mi-a fost foarte draga, foarte draga.. Sincer, e si o binecunvatare dar si o mare greutate, stii cum este sa fii luat in batie de joc de alti asa zisi ortodocsi? Sa ti se spuna pe un site-uri ca iei droguri cand oamenii astia nu te-au cunoscut in viata reala? Am incercat sa intru pe canale de YT live sa vorbesc despre aceste experiente si am fost luat la misto in toate felurile.... Eu vreau ca toti oamenii sa se intoarca la Dumnezeu, inclusiv eu insumi, asta e telul meu, asa a ajuns mama mea, care nu se ducea deloc la biserica sa se duca la biserica, macar atat, pe masura puterii ei de intelegere, dupa zeci de ani!!!!! Biserica de aici din sat, foarte multi oameni au murit in zona mea anul acesta... M-am gandit la acest lucru, ca acea lumina a venit de la Dumnezeu insa tot eu am ramas, acelasi om.. intr-un vis multi oameni mi-au multumit ca i-am ajutat si eu le-am zis: Nu-mi multimiti mie, eu nu am facut nimic pentru voi, sa-i multumiti Lui Dumnezeu! Da, eu daca am un vis legat de familie, vorbesc despre visul meu, am visat ca oameni care erau in spital se vor face bine, asta cu sapamani sau zile inainte sa se faca bine si s-au facut bine, nimeni nu m-a crezut din famila mea. Nu am vazut acel film, de la o vreme caut foarte multe filme crestine, aproape le-am vazut pe toate, stiu ca nu prea respecta scripturile dar e importanta esenta, daca te aduce mai aproape de Dumnezeu sau nu. Multumesc pentru sfaturi!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
S-au terminat oamenii înduhovniciți și cu discernământ pastristic, ca să fie necesară o solie prin vis ? De ce ar fi mai importante visele ca spovedania, împărtășania, Sfântul Maslu, dacă sfintele Taine sunt lăsate până la venirea Domnului ? Adică dacă nu ne spovedim și împărtășim, dar doar visăm și spunem ce visăm ne este suficient pentru mântuire ? Citat:
Dacă o însăilare de vise ne slăbesc psihicul, ne înfricoșează, nu e lucrarea celui rău ? Stările emoționale din vis nu cred că sunt criterii, poți să ai stări emoționale pozitive care se revarsă și când fumezi, mănânci peste măsură, asculți muzica preferată, nu emoția din timpul visului e unicul criteriu, emoția poate fi manevrată. Părintele Cleopa chiar a lăsat niște învățături despre Vise și vedenii . https://documente.net/document/parin...i-scanata.html Citat:
Visele oricum ar trebui tâlcuite în limitele învățăturii lăsate de sfinții părinți și fără cunoașterea asta care e vastă și durează toată viața, nu ai de unde să extragi nici criteriile de analiză. Probabil cei mai avansați duhovnicește ar putea tâlcui fără să se ducă în ispită. Dar repet tu simți că a visa și a spune mai departe, plus a te ruga în momentele de disperare cu cuvintele proprii, nu din Ceaslov, Acatistier, nu cu rugăciunile începătoare Împărate Ceresc, Sfinte Dumnezeule, Cuvine-se cu adevărat, Crezul etc e suficient pentru mântuire ?
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 17.11.2021 at 00:18:44. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
La ce mă ajută să văd lumina aurie ? Mă mântuiește ? - Nu Mă înduhovnicește ? - Nu Mă trufește ? - Da, fiindcă aș avea impresia că eu sunt un inițiat iar alții niște neaveniți care nu înțeleg Mă abate de la obiectiv- mântuirea ? - Da, fiindcă încet încet se instalează ca o obsesie că ar fi un scop să am tot felul de descoperiri și devin legat de senzațiile din vis, pe când scopul nu e visul, Citat:
Trufia consta în a crește cât mai repede în nevoințe fără baza ascultării, a răbdării. În mai multe Paterice apar câțiva monahi păcăliți, lua diferite siluete și înfățișări care aduceau a lumină sau chiar a episcop, sau bătrân, sau sfinți. Citat:
Citat:
Citat:
Până la urmă Psaltirea de pildă e o știință exactă a slovei religioase și nu e deloc scurtă, iar multe rugăciuni ne sunt lăsate de alții care au excelat în imnografie religioasă. Cu cuvinte proprii nu cred că te poți ruga mai mult de o oră din zi, poate doar dacă ești întristat, într-o primejdie mare cum erau cei din temnițele comuniste care erau în iminența morții, dar și aceia știau pe de rost canoane întregi sau psalmi, dar așa fără o urgență, rugăciunea cu cuvinte proprii se stinge repede. Ori privegherile monahale pe Athos pot să țină și 8 ore, mă uit la reperul maximal ce face. Aceia se roagă 8-10 ore pe zi minim pentru lume și mila Domnului asupra lumii(nu doar pt ei), postesc, trăiesc în curăție, dorm cu limită, vorbesc cumpătat și nu fac caz de vise și vedenii.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 17.11.2021 at 23:02:45. |
|
||||
|
||||
![]()
Amiel, doar un lucru iti zic.
Asta cu preotii inseamna ca trebuie sa te rogi pentru altii. Cumva Dumnezeu iti cere asta. Si iti arata de mai multe ori. Dar aici trebuie sa inceapa discutia duhovniceasca despre âce inseamna sa te rogiâ. Cum a zis si Iorest, esti la un inceput de drum, dar esti deplin naiv. Esti deplin fara povata, dar cu mila lui Dumnezeu dupa tine. Niste povata ti-ar folosi. Toti te-au intrebat despre starea ta, ca sa stie ce sa-ti zica. Un om viseaza ceva pentru ce este, pentru cum este. Iar ce ai scris mai sus nu e chiar suficient pentru o discutie completa pe subiectul asta. Last edited by gpalama; 18.11.2021 at 09:58:36. |
|
|||
|
|||
![]()
@Moroco, iti multumesc mult pentru interpretari, am citit tot ce ai scris, eu sunt un om deschis, nu dau cu piciorul asa usor. Am vazut lucruri pe care nu multi le-ar putea intelege si aici vorbesc de alte experiente mult mai profunde, lucruri care m-au impins si mai tare sa inteleg natura acestei realitati in care traim. Mi-ai acordat foarte mult timp din timpul tau si pentru asta iti multumesc!
@Iorest, iti inteleg dubiile si lipsa de incredere si intelegere, este normal, dupa 6 ani de zile inca nu imi vine sa cred nici in ziua de azi. @gpalama, iti multumesc pentru sfaturi, am citit to ce ai scris, inca nu sunt pregatit sa ies in lume ( fie si in lumea bisericeasca ) si sa vorbesc despre experientele mele, eu sunt o persoana retrasa, nu-mi place sa fiu in centrul atentiei. Acum ca ai vorbit despre faptul ca trebuie sa ma rog pentru alti oameni, ei bine asta am facut si fac, nu spun acum aceste cuvinte pentru a ma lauda pe mine insumi. Un punct central al fiintei mele este dorinta de a ajuta oamenii, atat in viata reala cat si in vise, in special prin puterea rugaciunii. Am foarte multe experiente in care am ajutat oameni prin vise, de la copii la batrani, oameni care s-au sinucis, oameni bolnavi, oameni care erau prinsi in lumea asta in multa ura, oameni in inchisori spirituale. Ce sa inteleg eu, un simplu om, cand in vis, vine la mine un copil care s-a sinucis? Vine la mine, imi spune numele sau, imi povesteste de viata lui, eu am simtit ca si-a luat viata si am continut sa-l intreb: ce ai facut, tu ai murit, ai murit? La care el imi spune de parintii sai, ca se certau foarte rau si in final s-au despartit iar acest lucru i-a cauzat foarte multa durere, apoi mi-a spus ca el acum este intr-un loc mai bun. Eu am simtit ca era foarte confuz, inca prins la nivelul acestei lumi. Era grasut, scund, nu cred ca avea mai mult de 15 ani, pe el avea un tricou alb. A aparut la ferestrea mea, evident, m-am speriat groaznic de rau, in vis, cand m-am trezit am ramas asa.. socat... cum este posibil asa ceva... foarte speriat... Eu cred ca acesta este un dar insa daca nu este canalizat, se pierde si am tot felul de experiente care nu sunt de ajutor nimanui, aproape in fiecare noapte am 1-3 vise, foarte clare, insa multe sunt fara noima, mai mult nascute din subconstient. In multe vise, ma gasesc in tot felul de calatorii. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Chiar te rog frumos sa ne mai povestesti ca de aia avem aici o bisericuta de cativa forumisti ca sa discutam si sa ne minunam de tot felul de experiente paranormale. Tu pare ca traisti suferintele si patimile altora fara sa stii de ce si pentru ce de parca ai lua crucea lor asupra ta. De aia poate ca desi nu mergi regulat la biserica ai impresia ca esti preot, te rogi si iei crucile si suferintele altora asupra ta. Nu-i rau asta insa exista preoti hirotonisiti si ar trebui ca impreuna cu ei sa te rogi si sa duci crucile altora. Problema e ca stand mult prin vise acolo in general omul pacatuieste mai mult si mai usor, de aia trebuie sa fii treaz si nu adormit ca sa poti veghea si priveghea mai usor. Somnul prea mult si lenea este si el o patima. Pacatele din somn si ele subrezesc credinta si relatia cu Hristos caci se pun toate pacatele si cele din vis si din film si din inchipuire si din gandire deci totul conteaza, toata trairea dar nu chiar atat de mult incat sa te blochezi de tot si sa disperi si sa deznadajduiesti. Exista mila divina, pocainta, iertare deci nu trebuie sa disperi daca simti ca iar si iar cazi. Strigi dupa Dumnezeu exact asa cum o faci in vise si vine cineva si te scapa. Nu te teme si nu te lasa infricosat de vise si vedenii ci daca vin hai si ni le povesteste, spune ce ai mai visat important si interesant. Citat:
Poate ca viata ta retrasa si timida s-a refugiat in somn si acolo isi gaseste scapare de grijile lumesti si stresul cotidian. Nu e de condamnat ceva dar e firesc ca darul Domnului, Harul sa se manifeste chiar si in vis daca tu nu faci altceva decat sa te rogi si sa dormi mult prea mult. Citat:
Citat:
Citat:
A ne povesti filmele si scenariile in care ai fost peste noapte e ca si cum ne-ai povesti ultimele filme lansate la Hollywood deci nu are de ce sa se sperie nimeni si nici sa te tot dadaceasca socotindu-te cazut si inhaitat cu mustele, cu ”bondarii” si trimitandu-te la biserica ca altfel te ia necuratul si te beleste. Poti sta linistit in casa la tine si visa mai departe fara sa se intample niciun rau. Daca e dar atunci e bine sa-l folosesti asa ca fie-ti mila si ne mai povesteste cum faci tu mila prin vis si prin vedenii la tot felul de suflete.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici nu stiu daca are rost interpretarea viselor ca si predica pilduitoare de urmat sau ca proorocie caci e clar ca @Amiel25 nu este un Trimis ca sa fie ascultat Dumnezeu de catre credinciosi prin visele lui ci este nelamurit intrebandu-se ca de ce de 6 ani de zile primeste atat de multe vise si calatorii prin vise si vedenii pline de talc duhovnicesc si de tot felul de lucruri. Auto-talmacirea oricarui vis se poate face nu la modul superstitios premonitional ci la nivelul analizei comportamentului firii tale iesite in vis de sub cenzura ipocrita a constientului. Iti poti vedea patimile si adictiile, comportamentul terorist, tiranic, iti vezi trufia, frica, neputintele, panica si faptele rele in care cazi in sipita... iti poti da seama in ce crezi ca este fericire si dupa ce te trezesti poti sa iei atitudine ca in realitate sa veghezi pana acolo incat sa ti se schimbe comportamentul inclusiv in starea de visare cand firea iti este libera. Asa poti sa te folosesti duhovniceste de vise spre pocainta caci patima si cea mai mare dintre ele trebuie sa o pocaiesti si sa o invingi prima!
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 18.11.2021 at 16:01:11. |
|
||||
|
||||
![]()
Amiel nu ai sa mergi in nici o directie daca nu te duci la preot.
Eu cred ca ar trebui sa intelegi altfel venirea ta aici pe forum. Sfaturile pe care le primesti sunt sa te duci sa iei povata nu sa mergi la fel. Vezi ca ai nevoie de ajutor, nu se leaga tot ce spui. Asta ca visezi oricand, asa de usornu prea e fireasca si nu suna normala. Moroco te indeamna in continuare pe o cale pe care nu o intelege doar citind de la tine dar neinelegand sa le puna cap la cap. Povestea ta nu e simpla deloc... si inselarea bate la usa tuturor. Nu e vorba despredeschidere, dar du-te la preotii bisericii sa iei povata. Stii cum e, ascultarea este semnul ca esti de la Dumnezeu. Daca refuzi ascultarea de Biserica, nu ai cum sa fii de la Dumnezeu. Esti dupa capul tau. Si nu ai sa mergi bine. Povestea ta nu se rezolva pe un forum. Asta cu "nu ma deschide" ti-a bagat-o dracul in cap sa te tina departe de Biserica. Fugi la Biserica si cauta povata, ca acum esti cumva nu stiu cat de bine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca visele mele sunt de folos cuiva si ajuta la apropierea de Dumnezeu, atunci bine, daca nu, pot fi ignorate. |
|