Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2021, 17:54:05
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Raspunde la ce am scris eu in post ca esti pe langa.... nu ai rasupns la nimic.

Mai reciteste o data postul pentru ca nu ai acoperit niciunul din punctele improtante.... eviti cu mare nerusinare discutia pe punctele importante.

Raspunde si tu la fiecare punct din ce am scris ca sa fii credibil - acum esti incredibil in sensul de aburistic.

Am vreo 10 puncte, daca stii sa numeri.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2021, 18:39:26
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.04.2019
Locație: Crestin Ortodox cu Calea ✝ Apocalipsa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul

Mai reciteste o data postul pentru ca nu ai acoperit niciunul din punctele improtante.... eviti cu mare nerusinare discutia pe punctele importante.

Raspunde si tu la fiecare punct din ce am scris ca sa fii credibil - acum esti incredibil in sensul de aburistic.

N-am ajuns sa citesc si nu vreau sa intru intro frenezie egoista lipsita de cugetare care dupa un minut imi da alta si alta postare de analizat. Reciteste ce am scris si nu-mi tot da de raspuns la intrebari si abea apoi posteaza ca sa se vada ca ai citit, abea dupa ce intelegi fiecare raspuns ca sa nu-l mai tot repeti.

Citat:

Ce sa recitesc, n-am ajuns cu raspunsurile atat de departe, sunt la postarile anterioare. Reciteste dumneata si bifeaza raspunsurile la care ti-am raspuns ca sa nu ma intrebi iar pana ma innebunesti si poate o sa pricepi realitatea, nu fii neglijent, noteaza la ce intrebari ti-am raspuns si esti multumit de raspuns.

Am sa raspund mereu (pana ma omori cu intrebarile si afirmatiile tale cu valoare de barfa ca altceva nu faci) dar nici intrun caz ca si cum as fi in beciurile securitatii si cu far(ise)ul in ochi si interogat de unul care repeta aceleasi intrebari sustinind mereu ca nu-i raspund.

"Draguta, daca nu te superi, inca un pahar cu apa"

Deci domnule absolvent de teologie si inginerie te rog sa ai putintica rabdare sa-mi trag sufletul ca abea am terminat un post ce mi-a luat doua ore. Nu pot gandi si tasta asa rapid, neglijent si frenetic ca altii.
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa
Reply With Quote
Vechi 31.01.2021, 18:42:06
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
Deci domnule absolvent de teologie si inginerie te rog sa ai putintica rabdare sa-mi trag sufletul ca abea am terminat un post ce mi-a luat doua ore. Nu pot gandi si tasta asa rapid, neglijent si frenetic ca altii.
Si eu care eram sigur ca eviti raspunsurile, dar tu oboseai la posturile anterioare evitand (totusi) raspunsuri....

Am facut o greseala, o sa astept cu mare nerabdare raspunsurile la cele 10 intrebari puse anterior.. care or sa vina la fel ca restul, imprastiate si pe langa...

Moroco 'Slalom' (Printre Raspunsuri) Vsovi, hai ca acum gasii si ceva care sa ti se prinda bine... Moroco 'Slalom' Vsovi...

Domnu' Slalom, iti astept raspunsurile. Uite, ti-am dat un nume de luptator al credintei, "Slalom"... Slalom cel mare..

Last edited by gpalama; 31.01.2021 at 18:44:49.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2021, 18:54:06
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Si eu care eram sigur ca eviti raspunsurile, dar tu oboseai la posturile anterioare....

Am facut o greseala, o sa astept cu mare nerabdare raspunsurile la cele 10 intrebari puse anterior.. care or sa vina la fel ca restul, imprastiate si pe langa...
Ai stilul psdistilor "ortodocsi" trufasi, afirmi mereu minciuni cu valoare de adevar de tipul se stie, s-a dovedit, asta s-ar deduce sigur, atacand la persoana si evitand subiectul si argumentele crezand ca te ajuta sa faci afirmatii viclene de genul: esti imprastiat, confunzi, incurci, etc...

Nu la mine m-am referit ca dorm ci la tine, esti ca un pui de... care dormi cu ochii deschisi in timp ce ca un frenetic postezi la doua secunde ca sa te certi si sa frustrezi-provocand sustinand iar si iar ca nu ti-am raspuns nimic la ce ai intrebat si ca am evitat sau ca raspund imprastiat. Razi ca sa provoci, postezi ca sa provoci, esti ca un copil rau ce se crede intelept nestiind ca din neglijenta a luat locul duhurilor rele facandu-le jocul.

Trebuie sa ne pazim de ispite ca orice ortodocsi seriosi. Tu n-ai decat sa intri in frenezie.

Ai rabdare si-ti voi raspunde, insa sfintii parinti nu se hazardau sa deschida gura fara sa cugete mai intai si fara sa se corecteze daca greseau afirmand lucruri gresite. Tu nimic, tu tooot intrebi si te distrezi.... fara sa stii ca cine rade la urma rade mai bine. (Dupa ce ajunge in Cer)
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa

Last edited by Moroco; 31.01.2021 at 19:00:40.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2021, 19:40:06
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

11. Intrebarea 11

Adaug o intrebare foarte pertinenta - ce este la Noul Ierusalim in secta si nu este in ortodoxie?

1. Dogma? Nu cred ca gasesti dogma inafara Ortodoxiei.

2. Profetie? Pai sunt sute de profetii corecte - Sfantul Paisie Aghioritul, Lavrentie al Cernigovului si toti spun totul despre Apocalipsa.

3. Practica liturgica? Pai este deja totul in ortodoxie.

Pentru ca de fapt tu nu vezi dar Noul Ierusalim exact in astea 3 directii MODIFICA ortodoxia - dogma, profetie, si practica liturgica.

Este ceva diferit/mai bun/mai corect decat in ortodoxie pe care tu o marturisesti ca si buna, corecta si completa?

Daca este asa, ce este "mai complet" in Noul Ierusalim???

Dragule, iti scriu toate astea mustrandu-te in continuu, dar nu spre batjocorirea ta ci spre indreptare. Pentru ca o constiinta se trezeste prin mustrare de aceea trebuie facuta asa... Pentru ca un suflet indreptat mult valoreaza in fata lui Dumnezeu. Cu multa consideratie fata de fiecare suflet scriu, chiar daca tonul poate fi diferit. Constiinta nu se trezeste doar fiind politicos ci fiind ferm, categoric si aratand clar care este problema...

Scrie pe o hartie pentru constiinta ta ce este diferit in Noul Ierusalim comparativ cu ortodoxia... si ce gasesti diferit si ce gasesti in plus dar si ce gasesti in minus...

Daca noi toti in ortodoxie spunem ca Noul Ierusalim este gresit, cum poti tu spune ca este corect?

Te rog din toata inima raspunde punctual la fiecare cuvant scris.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2021, 21:00:35
Moroco's Avatar
Moroco Moroco is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
11. Intrebarea 11

Adaug o intrebare foarte pertinenta - ce este la Noul Ierusalim in secta si nu este in ortodoxie?

1. Dogma? Nu cred ca gasesti dogma inafara Ortodoxiei.

2. Profetie? Pai sunt sute de profetii corecte - Sfantul Paisie Aghioritul, Lavrentie al Cernigovului si toti spun totul despre Apocalipsa.

3. Practica liturgica? Pai este deja totul in ortodoxie.

Pentru ca de fapt tu nu vezi dar Noul Ierusalim exact in astea 3 directii MODIFICA ortodoxia - dogma, profetie, si practica liturgica.

Este ceva diferit/mai bun/mai corect decat in ortodoxie pe care tu o marturisesti ca si buna, corecta si completa?

Daca este asa, ce este "mai complet" in Noul Ierusalim???

Dragule, iti scriu toate astea mustrandu-te in continuu, dar nu spre batjocorirea ta ci spre indreptare. Pentru ca o constiinta se trezeste prin mustrare de aceea trebuie facuta asa... Pentru ca un suflet indreptat mult valoreaza in fata lui Dumnezeu. Cu multa consideratie fata de fiecare suflet scriu, chiar daca tonul poate fi diferit. Constiinta nu se trezeste doar fiind politicos ci fiind ferm, categoric si aratand clar care este problema...

Scrie pe o hartie pentru constiinta ta ce este diferit in Noul Ierusalim comparativ cu ortodoxia... si ce gasesti diferit si ce gasesti in plus dar si ce gasesti in minus...

Daca noi toti in ortodoxie spunem ca Noul Ierusalim este gresit, cum poti tu spune ca este corect?

Te rog din toata inima raspunde punctual la fiecare cuvant scris.
Luand de data asta o atitudine mai ortodoxa pare ca vii de acasa si are rost sa continuam discutia desi eu nu am cum sa discut cu voi, cu toti ortodocsii, cu voi toata ortodoxia, cu voi toti sfintii parinti, cu voi toti calugarii si ierarhii din BOR, caci tu vorbesti in numele tuturor. Daca discutam atunci discut cu un coleg ortodox de pe forum care desi se afla in unitate cu toata ortodoxia nu se hazardeaza sa faca afirmatii in numele tuturor.
Ca si ortodox nu am cum raspunde la intrebari nici in numele tuturor din ortodoxie si a fratilor ortodocsi din BOR si nici in numele tuturor fratilor ortodocsi de la Noul Ierusalim de la Glodeni-Pucioasa. Voi raspunde la intrebari doar in numele meu de pe forum, Mooroco, ca ortodox apartinand ambelor tabere, caci asta sunt, fac parte din BOR ca mirean ortodox si cred si in Cuvantul lui Dumnezeu incat sunt ortodox in unitate cu fratii de acolo.
Trebuie sa poti pricepe asta si sa accepti ca sa stii ca nu am pacalit pe nimeni si nu m-am ascuns numindu-ma ortodox ca sa pacales. Sunt ortodox de la nastere caci parintii m-au botezat ortodox si mai inainte de a afla de Noul Ierusalim si cuvantul lui Dumnezeu am citit din sfinti si din Ilie Cleopa si Arsenie Papacioc si Arsenie Boca si proorociile lui Lavrentie si ale altor prooroci asa ca nu sunt pe dinafara de ce spune Biserica.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2021, 21:20:09
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Moroco Vezi mesajul
Trebuie sa poti pricepe asta si sa accepti ca sa stii ca nu am pacalit pe nimeni si nu m-am ascuns numindu-ma ortodox ca sa pacales. Sunt ortodox de la nastere caci parintii m-au botezat ortodox si mai inainte de a afla de Noul Ierusalim si cuvantul lui Dumnezeu am citit din sfinti si din Ilie Cleopa si Arsenie Papacioc si Arsenie Boca si proorociile lui Lavrentie si ale altor prooroci asa ca nu sunt pe dinafara de ce spune Biserica.

Aici nu sunt de acord si nu este nimeni din BOR de acord cu tine..

Intreg BORul a condamnat si condamna Noul Ierusalim. Este hartie oficiala de condamnare a dogmei, a miscarii a tot ce este acolo. Tu esti constient de asa ceva? Esti constient ca Biserica interzice aproprierea de miscarea Noul Ierusalim?

Nimeni din BOR nu e de acord cu tine aici. Vorbesc in numele intregii Biserici, pe baza hotararii sinodului si a lucrarilor dogmatice facute in acest sens. Pot sa fac asta si fac asta ca teolog dar si ca membru al Bisericii care poate discuta subiectul asta.

Iesirea cu o VIRGULA din BOR este lepadare si erezie.

Poti sa afirmi singur cat vrei ca esti in BOR. Absolut toate canoanele spun clar - daca citesti carti sectare si daca te apuci de alta dogma esti inafara identitatii.

Din pacate esti exact in situatia asta. Sunt nenumarate canoane care interzic:
1. Citirea cartilor sectare, afurisirea dar si izgonirea din Biserica pentru asa ceva.
2. Interzicerea altei dogme.

Ori tu deschizi discutia despre:
1. Citirea de alte carti.
2. Alte dogme neaccpetate de Biserica.
3. Apartenenta si lucrarea in altceva decat BOR

Daca Noul Ierusalim este condamnat de Biserica Ortodoxa, si neapara SCOS DIN BISERICA, cum poti tu sa pastrezi legatura cu acestia si sa spui ca esti ortodox?

Si Arie zicea ca e ortodox...

Last edited by gpalama; 31.01.2021 at 21:25:24.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare