![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Pai de ce? Bagi homosexuali dar nu cei care folosesc contraceptie?
|
|
|
||||
|
||||
|
Fiindca primul este pacat strigator la cer, pe cand al doilea nu. Fiindca in primul caz avem o fapta contra firii, pe cand in al doilea caz o fapta dupa fire. Fiindca primul introduce scandal in societate, pe cand al doilea nu. Fiindca primul a fost mereu incriminat in sistemele de drept moderne, pe cand al doilea niciodata. Fiindca toate religiile se acorda in a condamna homosexualitatea, dar nu toate se acorda in a condamna contraceptia.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ideea mea este ca, exact cum a zis Iuliu acum cateva pagini, "nu-i alergam pe strazi, nu ne bagam in patul lor". Chiar nu vad de ce crezi ca un om ar trebui sa i se ia libertatea numai pentru ca are o viata privata (cu care nu deranjeaza atata timp cat o tine privata) cu care nu esti de acord. |
|
|
||||
|
||||
|
Cel putin o religie importanta, Islamul, nu o condamna. Dimpotriva, homosexualitatea este sever condamnata in tarile bazate pe legea islamica. Asa cum a fost si ar trebui sa fie si in tari bazate pe legea crestina.
Citat:
Citat:
Dar problema nu este (decat ca circumstante ale aceleiasi grave dezordini) daca bulangiii fac scandal public, ori sunt bulangii in intimitatea iatacului lor. Problema este una de filosofie a statului si dreptului. De cand caracterul privat este ceea ce face ca o infractiune sa nu fie incriminata astfel ? O obiectie aparent mai consistenta ar fi aceea a infractiunilor consensuale. In asemenea optica, statul, chemat sa apere binele public, nu ar avea ce cauta in sfera privata acolo unde e intelegere bilaterala. Numai ca nu e asa. Vedem, chiar in codul penal existent, mai multe infractiuni consensuale aspru condamnate. Pentru ce sa fie condamnata relatiile sexuale consimtite intre adulti, chiar barbat si femeie, daca sunt rude apropiate ? Care e logica dupa care incriminam incestul cu pedeapsa de la 1 la 5 ani, dar nu incriminam raporturile homosexuale ? Pentru ce asistarea sinuciderii sa fie condamnata si cel care o comite sa fie asemuit criminalilor, pe cand poponaria sa nu fie condamnata, nici cei care o practica asemuiti animalelor. Nu exista fapta mai consensuala decat eutanasia. A nu o comite, inseamna a lasa fara ajutor pe saracul sinucigas, o persoana de regula slaba, care nu face decat exercitiul libertatii de a face ce doreste cu corpul ei. Atunci cand o legislatie penala nu mai are in spatele ei Legea lui Dumnezeu, atunci Ierusalimul pamantesc pierde orice legatura cu Ierusalimul ceresc si nu mai este oglinda a lui, fiind previzibil momentul cand va intra in robia Babilonului.
|
|||
|
|||
|
Se pare ca presedintele a rapuns la un ultimatum dat de un pastor baptist. Nu-mi dau seama daca prin "fanatism" se referea la actiunea pastorului sau la semnatarii petitiei.
|
|
|
||||
|
||||
|
Posibil să ai dreptate și majoritatea să ne fi grăbit să înțelegem greșit.
Are logică ce spui, pentru că la ultimatum s-a referit: „Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin.” P.S. Și totuși, cuvântul „fanatism” n-avea rost în context.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 21.10.2016 at 22:39:45. |
|
|
||||
|
||||
|
Nu l-a întrebat nimeni despre pastorul acela nefericit.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar despre ce ai zis, sunt student in Olanda, si nici macar aici nu am vazut cupluri gay facand ce descrii pe strada. |
|
|
|||
|
|||
|
Deci pedofilia, dupa tine..
|
|||
|
|||
|
I-am zis si lui Igor acum cateva pagini. In cazul pedofiliei, deranjezi pe "cineva", adica intervin probleme mari cu consimtamantul, violul, etc. Deci nu, pedofilia dupa mine nu.
|
|
|