Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2016, 14:24:33
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Tu ai o problema cu mine, nu inteleg, care este treaba, ti s-a pus pata pe mine?! Nu pup in cur pe nimeni: romin, evreu, aborigen, arab, rus sau islandez. O solutie politica, indiferent de etnie, care NU poate fi suspecta de a fi un cal troian, este oricind de preferat uneia care lasa loc de comentarii si suspiciuni. Ce nu e clar?!
Am cunoscut personal musulmani din Rominia de diverse extractii etnice: turci, tatari, kurzi. Nici unuia nu am sa ii reprosez ceva. Cu atit mai putin nu au avut vreo intentie de prozelitism sau agresivitate cu pretext/temei confesional. (Ca sa glumesc nitel, poate musulmanii vor simti caldicismul meu, si nu vor vedea un crestin la litera in fata lor, adica o prada/un inamic, cine stie?! Nu ca ar fi problema asta, dimpotriva, e mai bine sa nu crezi cine stie cit in...ceva (extraterestru, pardon, zeu, ideologie, orice), dar sa ai constiinta curata, sa nu ai singe pe maini).
Acum serios, noi nu avem motive de teama de musulmanii autohtoni. Turco-tatarii sint o minoritate capabila si loiala acestui stat, asa cum este el, cu asa un popor. Cinstea turanicilor este proverbiala, si nu doar in Dobrogea.
Problema este alta, si mult mai complexa... Musulmanii din Vestul europei au fost dezradacinati economic sau politic, si au resentimente acumulate de generatii fata de "metropola", adica fata de fostele (chiar foste? hm) puteri coloniale. Oricum, nici un resentiment nu justifica terorismul. Absolut nimic nu justifica uciderea de oamnei nevinovati. Justifica insa infringerea adversarului alb cu propriile arme democratice, in mod non-sanguinar, la el acasa. In ce ne priveste pe noi si musulmanii nostri...ei nu au multe de reprosat acestui stat, nu mai mult decit rominii insisi, in orice caz. Nu e mai putin adevarat ca, indiferent ce latrau manualele comuniste de istorie de dupa 1965 sau cele interbelice de orientare nationalista, Rominia nu avea ce cauta/de ce ocupa in Dobrogea; in 1877 era o populatie romineasca sub 20%, deci...demitizarea e o treaba sanatoasa, cel putin din perspectiva restaurarii adevarului.
Da, am o problema cu tine si am formulat-o partial dar constant. Iar acum o formulez in totalitate: ma supara foarte tare faptul ca ataci in nenumarate feluri, de amar de vreme pe forum, BOR si Ortodoxia. Apoi ma irita jocul tau permanent de-a mastile, nu doar la avatar, iar de aici formularea de mai sus.
Cat priveste afirmatia ta ca nici un resentiment nu justifica terorismul, desi o spui ca un posesor al adevarului absolut, ei bine eu zic ca te-ai grabit sa evaluezi. Multe sunt justificate pe lumea asta, mai mult sau mai putin intemeiat afectiv. Nu imi place deloc ce fac teroristii, fireste, dar asta nu inseamna ca nu pricep deloc situatia lor si modul cum au ajuns la astfel de masuri disperate. Tu care esti un filocatolic infocat ai putea sa iti amintesti mai bine ce rol au jucat in ultima mie de ani unii din BC chiar in tarile de unde vine terorismul.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare