Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.03.2016, 15:16:36
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Ioane nu iti era adresata. Daca te_ai simtit tu asa ma simt si eu demagog. Nu_i problema, mergem inainte , s_ar putea chiar sa ne spunem lucruri adevarate unii altora, sincere,chiar ce gandim. Este un inceput bun ! Ps. Multumesc celor care au raspuns, promit sa raspund cat de repede pot.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2016, 15:35:17
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Ioane nu iti era adresata. Daca te_ai simtit tu asa ma simt si eu demagog. Nu_i problema, mergem inainte , s_ar putea chiar sa ne spunem lucruri adevarate unii altora, sincere,chiar ce gandim. Este un inceput bun ! Ps. Multumesc celor care au raspuns, promit sa raspund cat de repede pot.
Atunci era adresata mie. Nu sint demagog, doar un ciudatel cu respect inexistent pentru state/conducatori/organizatii, frica viscerala de consecintele nerespectarii legilor (desi le urasc si pe alea), refugiu constant din fata realitatii dure in fantezia livresca si a celei de-a saptea arte, si multe idei bune, cam toate nepuse in practica. Insa, in nici un caz nu ma consider demagog. Repet: trebuie sa aplicam acel verset, acela cu "si acestea..si celelalte". Cred ca postarea Penticostalului exprima foarte bine tot ce este de exprimat.
Banuiala urita de care vorbisem intr-o postare anterioara se referea la exact ce scrisese, dar mai indirect, Penticostalul: posibilitatea ca acest caz sa fi fost un "setup", pentru o lovitura mediatica (initial, si apoi si legalista) uriasa la adresa crestinilor si crestinismului, regardless of denomination. Pe "ei" ii cred si stiu in stare de orice. Doar "lor" le-a dat stapinul acestei lumi/societati "gloria imparatiilor pamintului", nu?
Reply With Quote
Vechi 01.03.2016, 15:37:07
ahilpterodactil
Guest

Implicit

A, nu-i nici o problema! Nici eu nu ma adresam tie. Dar daca ai nevoie de mine ca sa te simti macar o clipa demagog, tot e ceva. Ma bucur ca ti-am fost de folos chiar fara sa intentionez asa. Nu strica nimanui o secunda de indoiala de sine, nu-i asa?...
Succes mai departe!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2016, 15:48:55
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Nu as vrea sa pun inca mai multa sare pe rani, ca a spus Pelerinul destul de mult. Desi se mai pot spune si altele, cu totul de necrezut, atroce...
Totusi, pentru ca s-a intamplat recent si pentru ca sugereaza cate ceva, o sa va spun o intamplare traita recent in Bucuresti de un prieten din Ardeal. A venit pe aici cu niste treburi si a fost foarte mirat si indurerat de urmatorul lucru.
Zilele trecute l-a abordat o fetita, in plina strada, si i-a cerut de mancare. Cum prietenul meu avea la el cateva felii de cozonac, a scos din geanta pachetelul si i l-a dat cu bucurie. Dar s-a mirat ca fetita l-a strans la piept si nu l-a desfacut. A ramas in apropiere, privindu-l pe prietenul meu, asteptind parca inca ceva. Acesta a intrebat-o: "De ce nu maninci, daca zici ca ti-e foame? E cozonac, e proaspat, l-a facut sotia mea."
Raspunsul a fost cat se poate de dureros: "Nu pot, nu am voie.... Trebuie sa il duc acasa... Daca afla ca am mancat din el, ma bate..."

Ce ar mai fi de comentat?
Pe mine unul ma apuca si mila si furia... Parca mai mult furia...

Dumnezeu sa ne ierte!
Copii care nu reprezinta nimic pentru parinti decat profit, nici nu stii cum e mai bine, la casa de copii sau acasa, aceeasi situatie si acolo si dincolo. Acesti copii traiesc o tragedie. bine ar fi daca i-ar putea adopta niste oameni de omenie.
E strigator la cer cum fac unii copii pentru avantaje in timp ce altii nu reusesc sa faca copii.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2016, 15:52:12
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Intradevar, situatia copiilor aflati in grija statului astazi in Romania este precara (ca sa nu spun grava) , si aici statul roman poate si trebuie sa faca mult mai mult!

Insa asta nu inseamna ca autoritatile statului roman nu au procedat bine ca s-au interesat si de soarta copiilor familiei Bodnariu!
Si acestia sunt si cetateni romani, si deci statul roman trebuie sa se intereseze si de soarta lor!

Ba inca trebuiau actiuni si proteste mult mai ferme a autoritatilor statului roman fata de abuzurile comise de autoritatile norvegiene, si in cazul altor familii care au copii cu cetatenie romana!
Mai intai sa se intereseze de ai nostri, si apoi, dupa ce termina cu sutele de cazuri din urma caruia nu castiga capital electoral (capital castigat usor prin cazul Bodnariu), sa se ocupe si de altii.
Mai ales ca s-au bagat cu capul inainte, fara sa fie cazul definitivat.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2016, 15:56:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Penticostalul Traditional:

Frumos gandit, intelept, strategic, tineti-o tot asa si nu-i slabiti.

Sigur, oricine se poate teme de partea cu manipularea.

In mass media romaneasca a fost deja un caz de genul asta in care mass media plimba vina dintr-o parte in alta (este postat link de pe youtube tot aici parca).

Mai intai a pasat-o asupra DGASPC si a vecinilor, pe urma au pus tunurile pe parinti scotandu-i pe aia nevinovati iar pe urma s-au intors iarasi asupra DGASPC si a vecinilor socatandu-i persecutori ai unei familii inocente de nevoioasi.

Pentru un ochi cat de cat impartial putzea a manipulare de la o posta, inca de la primul reportaj, dar pentru admiratorii spectacolului mediatic care deja au narile infundate cu tot felul de mirosuri pestilentiale media, nu prea.

Dar asa cum ai scris, oricare ar fi realitatea, este evidenta lipsa transparentei si mai ales, zic eu, tergiversarea cazului.

Tare ma tem ca in timpul asta se pun tot felul de presiuni pe copii pentru a da un anume curs lucrurilor.
Vechi 01.03.2016, 15:56:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Mai intai sa se intereseze de ai nostri, si apoi, dupa ce termina cu sutele de cazuri din urma caruia nu castiga capital electoral (capital castigat usor prin cazul Bodnariu), sa se ocupe si de altii.
Mai ales ca s-au bagat cu capul inainte, fara sa fie cazul definitivat.
Da mai, du-te tu si salveaza copiii strazii mai intai pe urma, pe urma pe aia din Africa, si pe urma vii sa-ti dai cu parerea pe aici.

Pentru ca altfel, in materie de discernamant si maturitatea judecatii, contributiile tale sunt total contra-productive.

Adica ce caz, dupa mintea ta, astepti sa fie definitivat si cum?

Daca abuziv, se da o solutie de condamnare, pentru ce ar trebui sa iasa oamenii in strada?
O data procesul incheiat sa fie contestata sechestrarea de luni de zile si cine stie ce expertize dubioase obtinute in conditiile astea?

Eventual sa apari tot tu si altii ca tine, cu idei "istetze" si sa spui: "n-ar trebui sa ne indoim de sistemul nigerian, pardon, norvegian, chiar si cu ceva istorie nazista in domeniu, ei tot sunt mai destepti si mai buni si mai bogati si noi sa ne vedem de saracia si coruptia noastra, sa protestam dupa ce o sa culegem copii din canale care nu vor sa fie institutionalizati si sa-i institutionalizam cu forta, pe ei si inca jumatate din copii Romaniei care o duc naspa ca asa zicem noi".

Sper ca nu ai prea multi prieteni care sa-ti ceara sfaturi ca ai sa-i bagi clar in belele daca se iau dupa tine.

Last edited by AlinB; 01.03.2016 at 16:03:30.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2016, 16:00:30
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de aubergine Vezi mesajul
Copii care nu reprezinta nimic pentru parinti decat profit, nici nu stii cum e mai bine, la casa de copii sau acasa, aceeasi situatie si acolo si dincolo. Acesti copii traiesc o tragedie. bine ar fi daca i-ar putea adopta niste oameni de omenie.
E strigator la cer cum fac unii copii pentru avantaje in timp ce altii nu reusesc sa faca copii.
Ma tem ca separati prea transant lucrurile. Viata nu poate fi chiar asa usor parceluita cu satarul mintii... Doamna, nu va suparati ca imi permit un sfat: puneti-va mintea in paranteza, cand luati altitudine in cugetarea asupra vietii omenesti. V-o spun ca om patit, ma iertati...:)
Reply With Quote
Vechi 01.03.2016, 16:01:16
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul

La o intalnire a mai multor slujitori din judetul Constanta s-a ridicat si cazul Bodnariu. Presedintele Comunitatii de Constanta a avut aproape aceeasi pozitie ca si cel de la Bucuresti. "Domnilor, nu putem sa iesim in strada. Pentru un motiv simplu: sunt doua parti implicate iar noi nu avem decat pozitia uneia dintre ele. Daca se va dovedi ca acuzatiile sunt fundamentate? Daca dupa ce iesim in spatiul public, vor fi scoase pe masa certificate medico-legale care sa ateste ca leziuni grave au fost produse de parinti batausi? Daca se va dovedi ca acesti copii au fost agresati sexual? Da, parintii par sinceri si pozeaza frumos. dar, scuze, cati criminali nu aratau bine? Daca noi ne trezim ca manifestam public in favoarea violentelor grave si abuzurilor sexuale? Cum iesim din toata povestea asta? TREBUIE sa asteptam sa fie exprimat si celalalt punct de vedere."
Mi se pare o poziție de maxim bun simț.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 01.03.2016, 16:11:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Si daca da, au fost agresati sexual, dar in sistemul legal de "protectie" a copilului din Norvegia tocmai in timpul "cercetarilor" care dureaza nepermis de mult?

Sper ca nu o sa-mi spuneti ca astfel de lucruri nu se pot intampla.

Pentru ca in Germania cel putin, se pare ca s-a intamplat dupa spusele colegului Ioan Pop.

Domnu' avocat, vi se pare de bun simt sa fie institutionalizati copiii presupus abuzati sexual/batuti o perioada atat de lunga fara sa se vina cu acuzatii/dovezi clare in acest sens?

Dupa experienta dvs. in domeniu, sau daca nu aveti, va puteti interesa, cat dureaza o expertiza in acest sens, mai ales ca nu vorbim de copii de 2-3 ani care sa nu inteleaga care e diferenta intre o palma si "baie crunta" (citat din clasic in viata forumului) ?

Mai ales ca dupa atata timp, exista un risc semnificativ ca trauma efectiva si reala impusa de sistemul norvegian sa se dovedeasca mai mare decat cea presupusa a parintilor?

In schimb, iata fapte:

Citat:
Matei avea pe spate o julitură urâtă și vânătăi, iar Ioan avea vânătăi pe față. La întrebările părinților prin care se cereau detalii, reprezentanții Barnevernet nu a dat prea multe explicații, trecând repede peste aceste aspecte. Explicațiile lor erau că din vina lui Matei, a căzut pe spate, iar Ioan s-a împiedicat pe scări și a căzut cu fața de trepte. Noi ne întrebăm, dacă ar fi avut aceste semne copiii în momentul în care au fost luați în custodie, ar mai fi fost Marius astăzi în libertate? Ar fi acceptat Barnevernet și din partea părinților astfel de explicații cu privire la vânătăile și juliturile copiilor? De asemenea, suntem îndreptățiți să ne întrebăm, sunt copiii mai în siguranță acum decât acasă, și câtă grijă au de ei acolo unde sunt? Iar dacă așa ceva s-ar putea întâmpla oricum, de ce Barnevernet nu mai este așa de preocupat de integritatea fizica a copiilor? De ce nu s-a sesizat Barnevernet din oficiu? Sau, pe ei nu-i trage nimeni la răspundere și de asta fac ce vor?
Barnevernet, explicații INCREDIBILE: copiii Bodnariu au vânătăi pe față și julituri pentru că au căzut. Familia solicită o EVALUARE medicală a micuților aflați la familiile surogat

http://www.evz.ro/barnevernet-explic...e-surogat.html

Last edited by AlinB; 01.03.2016 at 16:15:58.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare