Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2015, 20:44:13
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Theo, sa te intreb ceva :) Tu crezi in Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh asa cum sunt ei aratati in credinta ortodoxa?
Reply With Quote
Vechi 23.08.2015, 20:58:55
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Theo, sa te intreb ceva :) Tu crezi in Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh asa cum sunt ei aratati in credinta ortodoxa?
Da, in mare masura. Si, in acelasi timp, Il vad pe Dumnezeu ca pe un Gardian vesnic prezent in toata Creatia, permeind totul si intretinand totul cu Preasfantul Sau Duh. Cumva, Il vad mai mult ca pe un Parinte decat ca pe un CReator. Nu stiu cum sa iti explic mai personal si mai clar...E ceva prea intim ca sa pot pune in cuvinte nevolnice.

Last edited by Grand Moff Hadrianus; 23.08.2015 at 21:01:04.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2015, 21:02:25
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Am inteles. O singura intrebare mai am,scuze ca abuzez de rabdarea ta :) Care a fost, din punctul tau de vedere, de la Creatiei si pana in prezent, cel mai distructiv cataclism, hotarat de Dumnezeu,care a lovit civilizatia umana?
Reply With Quote
Vechi 23.08.2015, 21:14:09
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

Citat:
Am inteles. O singura intrebare mai am,scuze ca abuzez de rabdarea ta :) Care a fost, din punctul tau de vedere, de la Creatiei si pana in prezent, cel mai distructiv cataclism, hotarat de Dumnezeu,care a lovit civilizatia umana?
Sincer? E foarte greu sa ma opresc la unul. Voi defini trei. Intre noi, aflati, culmea, pe baricade politice vesnic in razboi, cam ca Roboam si Ieroboam (ca tot suntem in context VT :) ) nu exista micniuni si dat la intors. E bizar, dar cum am mai zis, pe forumul asta respect cel mai mult proocccidentali ca tine, Mihai G si Mihnea Dragomir. Asta e, dinamica sufletului uman. :) Revenind la obiect: primul, potopul, apoi cele zece plagi si iesirea Israelitilor, cu genocidele subsecvente asupra populatiilor din Canaan, apoi, in ansamblu, deciziile luate la Mediolanum, Thessaloniki si Niceea (adica iesirea Bisericii Primare din catacombe si trecerea ei in parteneriat cu statul). Acestea trei, iar la concurenta cu ultimul as mentiona revolutia franceza si, nu-chiar-asa-paradoxal-in-ce-ma-priveste, dupa cum te asteptai, reintoarcerea burgheziei la putere in Estul Europei dupa 1989. Stiu, de fapt sunt mai mult grupuri de situatii si evenimente, dar asa simt/gandesc.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2015, 21:24:31
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Si eu cred ca Potopul a fost. Toata populatia pamantului, cu exceptia celor din arca lui Noe, au fost exterminati prin inec. Batrani sau tineri, femei sau copii,nou-nascuti, sanatosi sau bolnavi, toti pana la unul.Fara exceptie. Dupa ce s-au retras apele, medical vorbind, pe fata pamantului probabil erau mai multe cadavre decat oameni in viata. Dumnezeu care a hotarat si a pus in aplicare aceasta este Dumnezeu Tatal , Fiul si Sfantul Duh. Nu este un alt Dumnezeu decat cel din Noul Testament, Fiul era alaturi de Tata cand s-a intimplat asta.

In Noul Testament nu exista nici macar un pasaj in care Iisus sa fi spus ca Dumnezeu ar fi gresit, in oricare din situatiile din VT, sau ca ar fi trebuit sa procedeze diferit. Si tu crezi in Iisus ca Mantuitor si Fiu al lui Dumnezeu. Mai mult decat atat, cand satana l-a ispitit, Iisus, citand din Vechiul Testament a spus: ,, Este scris: Domnului Dumnezeului Tau sa te inchini si numai Lui sa-i slujesti".. Adica a spus sa te inchini si sa-i slujesti doar acelui Dumnezeu pe care il vezi tu si in Vechiul Testament. Si Iisus a luat foarte in serios scrierile VT.

Cum iti explici?
Reply With Quote
Vechi 23.08.2015, 21:38:06
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

Citat:
Si eu cred ca Potopul a fost. Toata populatia pamantului, cu exceptia celor din arca lui Noe, au fost exterminati prin inec. Batrani sau tineri, femei sau copii,nou-nascuti, sanatosi sau bolnavi, toti pana la unul.Fara exceptie. Dupa ce s-au retras apele, medical vorbind, pe fata pamantului probabil erau mai multe cadavre decat oameni in viata. Dumnezeu care a hotarat si a pus in aplicare aceasta este Dumnezeu Tatal , Fiul si Sfantul Duh. Nu este un alt Dumnezeu decat cel din Noul Testament, Fiul era alaturi de Tata cand s-a intimplat asta.

In Noul Testament nu exista nici macar un pasaj in care Iisus sa fi spus ca Dumnezeu ar fi gresit, in oricare din situatiile din VT, sau ca ar fi trebuit sa procedeze diferit. Si tu crezi in Iisus ca Mantuitor si Fiu al lui Dumnezeu. Mai mult decat atat, cand satana l-a ispitit, Iisus, citand din Vechiul Testament a spus: ,, Este scris: Domnului Dumnezeului Tau sa te inchini si numai Lui sa-i slujesti".. Adica a spus sa te inchini si sa-i slujesti doar acelui Dumnezeu pe care il vezi tu si in Vechiul Testament. Si Iisus a luat foarte in serios scrierile VT.

Cum iti explici?
Imi explic prin aceea ca VT este scriere care reflecta partial adevarul. Apologetica, evident, nu este obiectiva. Sunt convins ca au existat multe variabile. e mult de spus; cred ca e mai bine sa discutam pe privat, oricand vrei. Daca as spune tot ce cred despre aceste subiecte, as fi iarasi banned, oricat de decent ar fi limbajul meu. Si ast apentru ca eu sunt un subiectiv al obiectivismului, si anume exact unde, conform majoritatii religiilor de pe Pamant, omul nu trebuie sa fie obiectiv si impartial: in exercitarea unei credinte date.
OK, sa iti pun si eu o intrebare, doar una: crezi sincer ca stramosii tai si/sau ai mei, ca erau picti, gali sau daci, erau un soi de "catei de sub masa" , ca si cananeanca? (Mie mi se urca sangele la cap vazand prejudecatile rasiale ale iudeilor, precum si prejudecatile fasciste ale antisemitilor, deopotriva. Primele au exterminat popoare intregi, celelalte au provocat un Holocaust, adica cel mai mare genocid cunsocut vreodata, pe care doar prostii il pot nega).
Toti oamenii sunt egal creeati de Acelasi. Pictii sau aborigenii sau dacii sau malgasii nu erau gunoaie, iar iudeii ingeri-in-trup, dupa cum arienii lui hitler nu erau "rasa superioara", iar khazarii, "doar niste "jidani"". Toti, din orice popor ar fi, circumcisi sau nu, sunt fiinte umane si au dreptul la toata intelegerea datorata omului de catre fratii sai. Nu cetatilor masacrate de la prunc la mosneag, nu camerelor de gazare in care comunitati intregi au pierit. O bruta coprolalica, mizantropica, misogina si zeflemitoare ca mine a lacrimat citind carti de Simon Wiesenthal. Evenimente precum uciderea primilor nascuti si Holocaustul sunt cu adevarat culmile oribilitatii sanguinare, si trebuie sa nu mai se repete vreodata, cu orice pret. (Btw, primii nascuti cred cu sinceritate ca au fost ucisi de o drona (ma rog, ceva de genul, stii ca Antichitatea are multe enigme tehnologice tulburatoare) apartinand unei societati de initiati. Dar, despre aceasta afirmatie, pentru voi blasfemica, mai mult pe privat sau alt topic).

Last edited by Grand Moff Hadrianus; 23.08.2015 at 21:45:26.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2015, 21:48:07
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Eu cred cele scrise in VT ca s-au intimplat exact asa cum sunt descrise desi sunt multe aspecte care ma depasesc. Daca pt Iisus, Fiul lui Dumnezeu, VT a fost de incredere atunci trebuie sa fie si pt mine. Daca nu as crede asta ar trebui sa-l contrazic pe Mantuitor, sa-i spun ca se inseala, chiar daca l-as considera Fiul lui Dumnezeu. Cu greu imi pot imagina ceva mai straniu de atat.
Ori il crezi in tot ce a spus ori il respingi. EL insusi nu a lasat cale de mijloc. Este ceva foarte serios, este o alegere cu cutremuratoare implicatii. Cat despre stramosii nostri cred ca erau pagani idolatrii carora Dumnezeu, la timpul randuit de EL, le-a trimis lumina mantuirii. Si cand spun asta as face referire la multe versete din NT dar trebuie sa plec si vom continua discutia cu prima ocazie. Multumesc frate pt bunavointa, mergi cu Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2015, 21:48:32
Grand Moff Hadrianus
Guest

Implicit

A propos, recrudescenta antisemitismului si nazismului, mai ales in Tarile Baltice si Ucraina eurolatrizata, este extrem de ingrijoratoare. Cretinii violenti si rasi pe devla goala care latra la adresa poporului evreu habar nu au in ce iad se baga singuri. Observ fenomenul, dat fiind ca am o slabiciune pentru acea zona, si ma mahneste ce se intampla. Dupa cum, in alta zona, monoteismul fanatic al statului islamic varsa rauri de sange. Sunt semne ale mortii, ale unei noi ere de sange si lacrimi. Fie ca niciodata sa nu mai gustam rugina radioactiva a portilor iadului!
Reply With Quote
Vechi 26.08.2015, 10:52:45
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Cum iti explici?
caderea lui Adam. Asta a fost cel mai mare cataclism care a lovit omul

Thread Tools
Moduri de afișare