Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2015, 13:14:24
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si cata energie investita intr-o credinta nefolositoare ba chiar paguboasa.

Pentru ca omul in loc sa se ingrijeasca de soarta omului de langa el, prefera sa investeasca resurse si energie in credinta ca ar putea descoperi alti oameni la cativa ani lumina.
Ca in ceea ce priveste pe cei la zeci si sute, nemaivorbind de mii si miliarde, nici o sansa.

Civilizatia actuala care poate emite unde radio si ajunge in spatiu abia are cateva decenii si din pacate la cat de "inteleapta" s-a dovedit pana acum, s-ar putea sa nu mai prinda mai mult de inca cateva decenii sau chiar mai putin.
Eu când am făcut referire la unde radio și diametrul universului observabil am încercat să îți ofer o imagine la cât de departe au ajuns „mesajele” noastre.
Imaginează-ți o sferă cu diametrul de 200 de ani lumină în interiorului unei sfere cu diametrul de 93.000.000.000 ani lumină. Sfera aia mică este raza unde abia acum au ajuns primele transmisiuni radio de aprox. acum 100 de ani. (undele radio circulă la viteza luminii)

Dacă există o civilizație undeva în univers fi sigur că și ei emit unde radio, tocmai de asta avem programe precum S.E.T.I. care caută și „ascultă” unde radio, dar din cauza distanțelor mari din univers poți să ai o civilizație care emite de miliarde de ani și tot să nu ajungă la noi.
Să nu mai zic că mai avem și alte probleme precum expansiunea accelerată a universului unde cu cât mai îndepărtate sunt obiectele de noi cu atât mai rapid se îndepărtează de noi, chiar și mai rapid decât viteza luminii.

Reiterez, motivul principal pentru care nu s-a descoperit încă viață sau nu avem dovezi este mărimea stupefiant de mare a universului.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare