![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu simturile dovedesc adevarul Mai departe mergand,nici chiar logica nu e reperul ultim si absolut pentru adevar Poate ca adevarul in sine,nu are nchef sa fie logic, sau cel putin nu in logica reductionista umana. Adevarul ca un mar e rosu si cade cu o anumita viteza, nu e adevarul ultim si absolut al fiintei mele. Si eu pot stabili ca marul acesta e rosu si nu negru,ca si opricare alt om,dar nu acesta e adevarul care sa ma zideasca Adevarul trebuie sa aiba valoare de zidire,de iluminare a eului, de fericire. Cand Iisus spune Eu sunt Adevarul , nu dovedeste ceva anume,verificabil sau nu, ci uneste conceptul de adevarat/fals al logicii , cu promisiunea regasirii esentei sufletului nostrum "Caci ce I-ar folosi unui om daca ar avea toata lumea,si si-ar pierde sufletul sau " Adevarul propus de Iisus,este adevarul meu, cel care ma lumineaza ma trezeste , imi arata sensul exsitentei mele. E o altfel de intelegere a notiunii de adevar,superioara celei stiintifice. . Citat:
De asemenea , faptul ca toti credinciosii afirma despre credinta lor ca este adevarata nu te impiedica sa desoperi singur adevarul . Nu trebuie sa crezi ceva anume,prefabricat de altii,trebuie sa cauti singur ,si vei descoperi . Iisus de aceea este Adevarul , pentru ca El nu trebuie dovedit, ci El se descopera la un anumit moment al vietii cuiva . Nu tu gasesti adevarul,ci el te gaseste pe tine |
|