![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cand ma uit la crestinism ma uit in ograda mea si ... nu prea vad zbarcituri. Daca insa ma uit la protestantism si neo-protestantism vad, in schimb, zbarcituri: homosexualitate promovata prin chiar doctrinele acestor asa-zise biserici, justificarea avorturilor, la fel promovate prin doctrinele voastre, sexualitatea vazuta ca libertinaj religios, etc. Crestinismul ortodox nu s-a schimbat in dogma, a evoluat (aprofundat) cultic si ritualic.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și eu mă uit în ograda mea și în doctrină nu este nimic de ceea ce acuzi tu, căci la doctrină sper că te referi și nu la felul cum este ea trăită de credinicoși. Revenind la subiect, la fel ca în Biserica Primară, în Biserica AZȘ nu întâlnești icoane.
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da? Ești sigur? Uite câte erezii sunt în ograda ta: nu vă rugați cu sfinții și pentru sfinți și nu cereți să se roage sfinții pentru voi, contar Bibliei. Nu aveți istorie. Nu aveți Sfinți Părinți. Preoția exclusivă a lui Iisus și preoția universală a laicilor; neacceptarea tainelor și ierurghiilor specifice din Biserica Primară, numită azi, Ortodoxă; acceptarea botezului lui Ioan (numit și la vârsta credinei și alegerii personale și administrat prin scufundare, ca dedicare lui Hristos, și nu ca sacrament mistic); cina Domnului ca memorial sacru, nu ca jertfă reeditată (Liturghie) sau ca taină mântuitoare; credina în Iisus și în puterea învierii Lui ca singură sperațnă a nemuririi, și respingerea credinței Biblice, în nemurirea naturală a sufletului, în chinurile veșnice ale iadului, doctrina judecății premileniale (doctrina Sanctuarului), care afirmă că mântuiții, candidați la nemurirea și fericirea venică, sunt judecați în perioada eshatologică a istoriei, înainte de revenirea lui Iisus; sabatul biblic ca test eshatologic universal și criteriu al judecăii ultimei generații; marea controversă cosmică dintre Hristos și satan, explicând manifestările răului, răspunzând întrebărilor privitoare la lume i viață; doctrina reformei sănătății, ca parte a sfințirii trupului, întemeiată pe înțelegerea biblică a unității spirit-suflet-trup; acceptarea Ellenei White ca profet modern, cu autoritate subordonată Bibliei, având rol îndrumător în viaa personală și comunitară. O grămadă de prostii și idioțenii. Nimic al Bibliei. Biserica Primară, atunci ca și azi, a avut, are și va avea Sfintele Icoane.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 25.02.2015 at 16:58:49. |
|