Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2015, 17:25:48
centesimusvicesimusoctavus's Avatar
centesimusvicesimusoctavus centesimusvicesimusoctavus is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2014
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
eu nu am nevoie de raspunsuri... eu am nevoie de COMUNIUNE, ceea ce e dincolo de raspunsuri.
Tovarase 666, ar cam trebui sa te intorci la sapat!
Stimate cetățene illuminat, nu-ți este suficientă comuniunea cu Dumnezeu și cu frații [mai ai nevoie și de comuniunea cu niște spirite]? Și pentru distracție, uite, ai ocazia să mai dai și cu sapa în capul ereticilor... :)
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 17:43:24
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
Stimate cetățene illuminat, nu-ți este suficientă comuniunea cu Dumnezeu și cu frații [mai ai nevoie și de comuniunea cu niște spirite]? Și pentru distracție, uite, ai ocazia să mai dai și cu sapa în capul ereticilor... :)
Tovarase 6evis6ceratus6, comuniunea e un lucru ... mare la care aspira toti oamenii .. mici pentru a fi fericiti. Nici un om nu s-a nascut mare, toti oamenii s-au nascut mici, inclusiv evisceraneitatea ta.
Drumul de la micime la comuniune e lung si se cladeste pe Adevar. E absolut clar ca tovarasia ta va ramane in afara COMUNIUNII de nu te vei intoarce cu fata - nu cu dosul, asa cum faci acum - la Adevar. Esti inca in cautarea Adevarului - tu insuti marturisesti asta. Fereasca Dumnezeu sa te prinda Moartea cautand inca!
Tovarasia ta inca nu ai invatat sa pui intrebari! Le pui lui Dumnezeu doar de forma, pentru ca tu crezi ca stii raspunsurile din ... Biblie!!
Ai ajuns de rasul dracilor, tovarase 666!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 17:53:45
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Ai ajuns de rasul dracilor, tovarase 666!
Știi cum zice vorba aia din bătrâni: râde illuminatu' de sectar și dracu' de amândoi.

Căutarea Adevărului se face direct la sursă, în Cartea Adevărului, nu în cartea de Povești. Ce mai tura-vura, s-o spunem pe-ai dreaptă: Cel care Adevărul [și Calea & Viața] nu ne-a lăsat nicio icoană, El Însuși fiind o ”icoană” vie a ceea ce este Tatăl. La ce ne-ar trebui niște icoane moarte când Îl avem pe El permanent. În Carte, în natură și -dacă nu spun prea mult- în inimă?
Nick-ul (CXXVIII), reprezintă a 128-a șansă acordată forumului ortodox de a dovedi că este și creștin. Adică dovedind toleranță chiar când opiniile sunt în dezacord. În definitiv e un forum de discuții, nu un zid la care sunt executați oamenii pentru ideile lor.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 18:42:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Știi cum zice vorba aia din bătrâni: râde illuminatu' de sectar și dracu' de amândoi.
Aici e singura data cand s-ar putea sa ai dreptate.

Citat:
Căutarea Adevărului se face direct la sursă, în Cartea Adevărului, nu în cartea de Povești.
Poti sa o cauti mult si bine daca o cauti cu ochii inchisi si creerul spalat de invataturile falsei profetese.

Citat:
Ce mai tura-vura, s-o spunem pe-ai dreaptă: Cel care Adevărul [și Calea & Viața] nu ne-a lăsat nicio icoană,
Parerea ta, care cu siguranta n-ai gasit-o cautand cu atentie in "Cartea Adevarului".

Citat:
El Însuși fiind o ”icoană” vie a ceea ce este Tatăl. La ce ne-ar trebui niște icoane moarte când Îl avem pe El permanent. În Carte, în natură și -dacă nu spun prea mult- în inimă?
Pai voi de ce il desenati pe pliantele de propganda daca vorba aia, il aveti in "Carte, natura, inima"?

Upsss....
Vechi 18.02.2015, 19:51:36
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai voi de ce il desenati pe pliantele de propganda daca vorba aia, il aveti in "Carte, natura, inima"?
Upsss....
Credeai că pentru închinare și slujire? Eroare!

Citat:
Ortodocsii inteleg altceva si ti-am citat de vreo 2 ori despre ce zice invatatura de credinta ortodoxa
Câți dintre cei (imensa majoritate) care sărută și se ploconesc înaintea icoanelor cunosc această învățătură? Și dacă minoritatea elitistă o cunoaște, de ce mai apelează la aceste ”Scripturi ale neștiutorilor de carte”? Dobândind o înțelegere superioară a ceea ce înseamnă en pneumati kai aleteia, s-ar presupune că dorește să-i educe și pe cei neștiutori...

Citat:
"In duh" nu exclude obiectele de cult.
Sau crezi ca cinstitorii Vechiului Testament nu se inchinau "in duh" pentru ca Dumnezeu le-a ordonat express sa faca anumite obiecte de cult?
Să facă, dar nu ca să se închine la/înaintea/prin ele. Iar dacă cei din vechime se închinau în duh și adevăr, de ce crezi că Hristos le mai amintește acest lucru?

Citat:
Ba da, obiecte de cult aveti si voi.
Ba o cruce, ba o carte care se vrea Bibilia..
Te rog să-mi spui dacă ai văzut vreun adventist să se închine la cruce, să sărute Biblia, ori să facă ploconeli înaintea ilustrațiilor din ”pliante”, ori alte obiecte ce le numești ”de cult”.

Citat:
Tin sa-ti aduc aminte ca o parte din argumentele prezentate punctau spre practicile Vechiului Testament.

Si uite ca sunt indicatii despre folosirea obiectelor de cult in VT
OK, poți depăși momentul și să ne prezinți câteva ”obiecte de cult” ale Noului Testament care au înscrise în cartea tehnică indicații precum ”a se săruta”, ”a se face semnul crucii (ori măcar semnul peștelui)”, ”a se prosterna înaintea lui”? Ca să ajungem cumva și la Noul Legământ, că deja plictisim colegii de forum cu heruvimi auriți, șerpi de aramă, gestică simbolică și părul lui Samson...

Citat:
Oho, ba da....ca nu o data am auzit un pastor adventist urland sus si tare ca el e trimisul lui Dumnezeu.
Serios? Eu am ascultat cam de 500 de ori mai mulți pastori adventiști ca tine, dar n-am întâlnit încă un asemenea specimen.

Citat:
Sau tanti cealalta, cu viziuni si descoperiri si profetii mincinosi care au precedat-o.
Le-a vorbit direct Dumnezeu?
Voi ziceti ca da, noi de ce v-am crede?
Dar nici nu am cerut să ne credeți (ori s-o credeți), e suficient să-L credeți pe Hristos când zice ce fel de închinare așteaptă din partea noastră. Ori, tocmai aici e marea problemă!

Citat:
Perfect adevarat, problema e ca ortodoxie noi nu facem asa ceva.

Ca tie iti place sa crezi ca facem asta si ca repeti ca o moara stricata lucrul asta, nu schimba nimic.
Interesant că nici nu am spus-o măcar (decum s-o repet), tu singur ai făcut legăura . În schimb, trebuie să repet că închinarea la reprezentări și slujbele adresate lor, sunt practici păgâne. Nu iudaice și nu creștine, ci păgâne. Părerea ta: evreii în pustie când au făcut reprezentarea aceea, s-au închinat înaintea ei și i-au dedicat slujbe (zi specială de sărbătoare) o considerau zeul Apis, ori Dumnezeul care i-a scos ”cu mână tare” din țara Egiptului? Și ei erau convinși că ”nu au făcut așa ceva”...

Pentru restul considerațiunilor, epitetelor și ironiilor tale subțiri-groase, nu consider că merită să mă aplec atât de jos. E suficient că a trebuit să acumulez răspunsuri la multiplele tale intervenții într-o singură postare, cu scuzele de rigoare.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 20:11:25
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Nu, Centime, marea problemă e la adventiști, penticostali, baptiști, mormoni, metodiști, iehoviști și alte 60.000 de secte câte există doar în America. Probleme multe de tot.

Problema cea mai mare, e că nu se vor mântui.

La creștini, nu-i nicio problemă. Dar la eretici, numai și numai probleme.
La creștini nu-i nicio practică păgână.
Cum ți-am dovedit biblic.
Biblic, ți-am dovedit, înțelegi ?
Dovedește tu, dar cu argumente solide, nu jucării și artificii, din Biblie, că e practică păgână.
Până atunci, ți-am dovedit că închinarea la Dumnezeu din Sfintele Icoane, NU E practică păgână, ci practică mântuitoare. Amin.

Și nu, nu plictisim cu exemplele Biblice, colegii de forum. Cu heruvimii de Aur, toiagul, etc.

Ca și cum spui că plictisim cu poruncile lui Dumnezeu.
Îți dai seama ce vorbești?
Ai hulit... sărăcuțul de tine...
Nu numai că minți constant, dar ai și hulit acum...

În rest, ți-am explicat eu deja, înaintea lui Alin B., cum e cu "expresul".
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 18.02.2015 at 20:19:57.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 20:21:15
Senior Member

Implicit

Îți dau dreptate: la creștini nu poate fi nicio practică păgână, căci ei ascultă de Christos (de unde le vine și numele). Hristos nu i-a învățat să adopte practici păgâne precum închinatul la obiecte și slujirea acestora. Și mai apoi, nici sfinții apostoli.

În privința sentinței de la începutul postării, nu-ți pot da dreptate. Să-L lăsăm pe Dumnezeu să Se pronunțe. Noi nu putem ști nici în dreptul nostru că vom rămâne până la urmă mântuiți, cu atât mai puțin în dreptul altora.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 14:30:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Credeai că pentru închinare și slujire? Eroare!
Pai nene, inchinare si slujire celui care le reprezinta, asa se intampla in realitate.

Ori pentru ca la voi reprezinta niste personaje imaginare, de carton, excluderea si slujirea se exclud.

Sigur, asta nu inseamna ca nu aveti un soi de idolatrie in toata povestea asta dar asta e deja o nuanta fina care nu ma astept sa o pricepi.

Citat:
Câți dintre cei (imensa majoritate) care sărută și se ploconesc înaintea icoanelor cunosc această învățătură?
Ti-am demonstrat deja ca e si la mintea unui copil, nu trebuie o educatie elaborata in acest sens.

Pana si un copil stie sa faca diferenta intre poza si persoana reala reprezentata, doar voi nu stiti.

Citat:
Și dacă minoritatea elitistă o cunoaște, de ce mai apelează la aceste ”Scripturi ale neștiutorilor de carte”? Dobândind o înțelegere superioară a ceea ce înseamnă en pneumati kai aleteia, s-ar presupune că dorește să-i educe și pe cei neștiutori...
Mesajul icoanei nu este doar pentru "nestiutori de carte" cei care se cred "stiutori" si au in egala masura si profunzime duhovniceasca cu atat mai mult pot surprinde mai multe intelesuri in "abc -ul" icoanei.

Citat:
Să facă, dar nu ca să se închine la/înaintea/prin ele.
Ai spus (si) "prin ele"!
Ai inceput sa te luminezi.
Slava lui Dumnezeu, incepusem sa imi pierd orice speranta.

Citat:
Iar dacă cei din vechime se închinau în duh și adevăr, de ce crezi că Hristos le mai amintește acest lucru?
Parca vi s-a spus ceva pe la studiile biblice despre context, da?
Ia du-te matalutza la context si vezi despre ce este vorba (hint: este vorba despre locul de inchinare nu obiect de cult folosite la inchinare)

Citat:
Te rog să-mi spui dacă ai văzut vreun adventist să se închine la cruce, să sărute Biblia, ori să facă ploconeli înaintea ilustrațiilor din ”pliante”, ori alte obiecte ce le numești ”de cult”.
Omule, daca adventistii ar avea o evlavie REALA fata de Cuvantul lui Dumnezeu, ar saruta si Biblia

Dar nu o au, ca duhovniceste sunt suflete seci care isi sprijina ratacirea cu versete asa cum diavolul isi sprijinea ispitirea lui Hristos in pustie, tot cu versete.

Citat:
OK, poți depăși momentul și să ne prezinți câteva ”obiecte de cult” ale Noului Testament care au înscrise în cartea tehnică indicații precum ”a se săruta”, ”a se face semnul crucii (ori măcar semnul peștelui)”, ”a se prosterna înaintea lui”? Ca să ajungem cumva și la Noul Legământ, că deja plictisim colegii de forum cu heruvimi auriți, șerpi de aramă, gestică simbolică și părul lui Samson...
De ce, tu poti demonstra ca ceea ce nu e prezent in Noul Testament este neaparat o ratacire?

Atunci cum justifici instrumentele muzicale folosite de voi la "inchinare"?
Zeciuiala?
Legitimitatea unui "crestinism" tardiv aparut aproape 2 milenii mai tarziu dupa Hristos?

Chiar si Noul Testament, cum ii justifici ridicarea la rang de "Cuvant a lui Dumnezeu" daca nu e mentionat in Noul Testament?

Citat:
Serios? Eu am ascultat cam de 500 de ori mai mulți pastori adventiști ca tine, dar n-am întâlnit încă un asemenea specimen.
Mai stii, o fi vreun specific al zonei.

Citat:
Dar nici nu am cerut să ne credeți (ori s-o credeți), e suficient să-L credeți pe Hristos când zice ce fel de închinare așteaptă din partea noastră. Ori, tocmai aici e marea problemă!
Problema e ca tu tii musai sa lipesti ce zice Hristos pe stereotipurile tale neoprotestante.

Ori, nu toti suntem asa de confuzi ca enoriasii vostri incat sa nu facem diferenta.

Citat:
Interesant că nici nu am spus-o măcar (decum s-o repet), tu singur ai făcut legăura . În schimb, trebuie să repet că închinarea la reprezentări și slujbele adresate lor, sunt practici păgâne.
Asta e crezul tau, n-ai decat sa-l repeti platitorilor vostri de taxe pana ti se usuca gura si degetele pe tastatura.
Dar repetia pana la obsesie nu face sa se transforme in adevar.

Citat:
Nu iudaice și nu creștine, ci păgâne. Părerea ta: evreii în pustie când au făcut reprezentarea aceea, s-au închinat înaintea ei și i-au dedicat slujbe (zi specială de sărbătoare) o considerau zeul Apis, ori Dumnezeul care i-a scos ”cu mână tare” din țara Egiptului? Și ei erau convinși că ”nu au făcut așa ceva”...
Intrebarea fiind...?

Daca vrei sa spui ca o forma de inchinare poate derapa la un moment dat, nu pot sa neg lucrul asta.
Orice forma de inchinare poate derapa - si sectarismul este cea mai buna dovada in acest sens.

Chiar si Scriptura poate fi folosita la modul deviant - voi trebuie sa stiti cel mai bine lucrul asta, chiar si pe topicul asta ai demonstrat-o, nu o data.
Atunci ce facem, din cauza unora ca voi desfiintam Sfanta Scriptura?

Citat:
Pentru restul considerațiunilor, epitetelor și ironiilor tale subțiri-groase, nu consider că merită să mă aplec atât de jos. E suficient că a trebuit să acumulez răspunsuri la multiplele tale intervenții într-o singură postare, cu scuzele de rigoare.
Probabil daca n-ai da dovada de atata obtuzitate si gandire(???) stereotipa si dialogul ar fi mai altfel.
Daca te-ai simtit ofensat din cauza asta imi cer scuze dar am observat ca esti genul caruia ii place anumite accente pentru a face dialogul, chipurile, mai pertinent si in consecinta am considerat necesar sa vorbesc aceeasi limba pentru a ne intelege mai bine..

Last edited by AlinB; 19.02.2015 at 14:37:43.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2015, 15:16:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai spus (si) "prin ele"!
Ai inceput sa te luminezi.
Slava lui Dumnezeu, incepusem sa imi pierd orice speranta.
Asta am spus-o de la bun început, atunci când am subliniat cuvintele lui Hristos:

Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr.” (Ioan 4,24 - Biblia Ortodoxă)

Păi nene, dacă trebuie prin duh, cum poate fi prin icoană? Dacă o iei așa, la fel de bine închinarea s-ar putea aduce prin dans, ori prin behăit! Păi e bine, e frumos?

Citat:
Omule, daca adventistii ar avea o evlavie REALA fata de Cuvantul lui Dumnezeu, ar saruta si Biblia
De ce, doar pentru că așa procedează preotul când ia Evanghelia în virtutea aceleiași practici iconodule? Infantilismul acesta ține de o înțelegere ceremonialo-mistico-superstițioasă, în nici un caz de evlavie și înduhovnicirea pe care le reclami.

[quote=AlinB;581745]De ce, tu poti demonstra ca ceea ce nu e prezent in Noul Testament este neaparat o ratacire?

Citat:
Atunci cum justifici instrumentele muzicale folosite de voi la "inchinare"?
Zeciuiala?
Instrumentele muzicale și zeciuiala apar în Scriptură, chiar și în Noul Testament, încearcă alte exemple. Oricum, acestea nu sunt ”obiecte de cult” față de care să avem o atitudine similară cu iconodulia.

Citat:
Problema e ca tu tii musai sa lipesti ce zice Hristos pe stereotipurile tale neoprotestante.
Dar tu ai putea mula iconodulia pe acest cuvânt divin ”închinare în duh și adevăr”? Oricât te-ai căzni, nu reușești decât să-L contrazici pe Mântuitorul.

Citat:
Intrebarea fiind...?

Daca vrei sa spui ca o forma de inchinare poate derapa la un moment dat, nu pot sa neg lucrul asta.
Orice forma de inchinare poate derapa - si sectarismul este cea mai buna dovada in acest sens.
Am înțeles (și ai înțeles și tu întrebarea) că eviți un răspuns franc.
Păi aici avem de-a face tocmai cu un asemenea derapaj al formei de închinare apostolice. Au avut apostolii și primii creștini din jurul lor icoane? NU!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2015, 21:19:20
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:

Căutarea Adevărului se face direct la sursă, în Cartea Adevărului, nu în cartea de Povești. Ce mai tura-vura, s-o spunem pe-ai dreaptă: Cel care Adevărul [și Calea & Viața] nu ne-a lăsat nicio icoană, El Însuși fiind o ”icoană” vie a ceea ce este Tatăl. La ce ne-ar trebui niște icoane moarte când Îl avem pe El permanent. În Carte, în natură și -dacă nu spun prea mult- în inimă?
Tu intelegi prin "direct la sursa" o Carte??
Te compatimesc, tovarase!
Marea ta irealizare e ca ai rupt sursa Adevarului de Carte! Tu te multumesti cu ceea ce este scris. Eu nu ma pot multumi cu atat - nici un om normal la cap nu se poate multumi cu atat.
Eu caut Comuniunea cu Dumnezeu!

Apropo, tu ai dat mana vreodata cu copilul tau? Sau l-ai sarutat vreodata?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare