![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Dacă oficial se referă la lege și la stat, la autoritatea regulilor/normelor unui stat, atunci e treabă lumească. Or, din câte știm cu toții din Biserică, creștinul nu e supusul vreunei autorități pământești din care să decurgă însușirea lui de creștin, aceasta nefiind o încadrare determinată în mod lumesc. Deși poate fi recunoscută public, în anumite situații.
Nu avem nevoie de permisiunea ori acceptarea statului pentru a fi creștini. Și nici nu suntem împotriva statului și a legilor lui. Creștinii se numesc așa nu în virtutea unor delimitări lumești, ci deoarece fac parte din altă ordine: Împărăția lui Dumnezeu. Care nu este din lumea aceasta. Deci e un nonsens să ne numim singuri "oficial creștini". Oficial suntem, poate: români, plătitori de TVA, cetățeni cu drept de vot, membri în comitete și comiții, deținuți politic, pensionari, emigranți etc. Dar nu creștini. Nu oficial. * Nu putem fi oficial: blonzi, grași, inteligenți, împăciuitori, talentați, stupizi, vecini, femei, copii, smeriți, mândri, scunzi sau verzi. Deși suntem, poate, câte ceva din toate acestea. Dar nu oficial! * De ce trebuie ca totul în ființa noastră să fie încadrat și acceptat oficial? Trebuie să îmi depun cererea și pentru ficatul meu ca să fie OK oficial? Și dacă e vreo globulă roșie (hopa, asta e comunistă!) care scapă nedeclarată și neacceptată oficial, trebuie că am făcut vreo faptă penală? Nu mai poate să rămână nimic în om dacă nu e solicitat, îngăduit și validat oficial? A fi creștin ar trebui să rămână ultimul lucru din lume și din om care să fie recunoscut oficial... De fapt nu are ce căuta în ordinea oficială a lumii. Întrucât e, în esența sa, absolut neoficial. P.S. Fallen, nu am scris din împotrivire față de tine, față de expresia pe care bănuiesc că ai folosit-o așa, în viteză, fiind centrată pe alt gând principal. Am profitat însă de ocazie ca să dezvolt problema întrucât, într-adevăr, am mai auzit expresia "oficial creștin", nu o dată. În presă uneori, etc. Și nu pot fi nepăsător cu treaba asta. Last edited by Ioan_Cezar; 03.12.2014 at 10:34:33. |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 08:21:11 |
| familia crestina | catalinabalhui | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 30.03.2009 22:07:21 |
| 5 ORE PE ZI CU FAMILIA | adrian010155 | Generalitati | 2 | 30.07.2008 17:50:22 |
| 5 ore pe zi cu familia | Ionelaangel | Generalitati | 2 | 02.02.2007 18:59:09 |
| Familia | maria55 | Generalitati | 10 | 01.11.2006 18:09:42 |
|
|