![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Restul pot sa stea acasa, mie sa-mi fie bine". Faptul ca ti se iau niste drepturi pe care altii nu le au nu inseamna ca esti discriminata. Tot ce zic este ca ori incepe statul sa gaseasca profesori pentru orice religie i se cere, ori incepe sa scoata singura religie care se preda in scoli. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deocamdata stau acasa pentru ca parintii ateilor prefera sa isi tina copiii acasa, deci este alegerea lor proasta, in opinia mea, si vor raspunde in fata Domnului pentru crima pe care o comit cu sufletele copiiilor lor. D-voastra ati citit ceva din ce am scris eu? In scoli exista profesori catolici, baptisti, etc! Sau nu aveti cunostinta despre ei? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In care scoli?! Poate in capitala, ca in provincie nu stiu de asa ceva, iar in oras la mine sigur nu este asa ceva. Aici daca esti de alta religie nu-ti vine nici un profesor sa-ti predea, tre' sa mergi tu la profesor, chiar daca nu gasesu unul decat in capatul orasului; si nici macar nu ti se da optiuna asta si ajug baptistii sa faca religia ortodoxa ca asa le impune scoala. Iar religia este o materie optionala doar pe hartie; nimeni nu e informat ca e optional. Religia ortodoxa se face obligatoriu in cel putin 3 scoli generale din orasul unde locuiesc (de astea 3 stiu sigur). Personal n-am nimic imporiva religiei la scoala, ca oricum numai religie nu se face, decat daca elevii au noroc sa le vina un preot sa le predea... iar manualelele...sunt sub orice critica (sau cel putin erau acum 2-3 ani cand a vazut ultima oara un manual de religie). Aubergine, biologia nu e in nici un caz "religia ateista". BIOLOGIA include si zoologia, si anatomia si genetica; sunt niste cunostinte care chiar te pot ajuta in viata asta; nu se face asa de flori de mar ca sa se "predea" ateismul. Se vede ca habar nu ai ce se preda la biologie, cel putin in ultimii 3 ani de generala si ultimii 3 ani de liceu (asta daca esti de profil, ca altfel faci 2 ani si gata). Pai daca n-ar fi biologia n-ar fi medici, n-ar fi sansele de vindecare, am muri pe capete, uneori poate si cu zile. Oare medicina si biologia nu tot Dumnezeu le-a lasat spre descoperire pe Pamantul asta? Nu inteleg cum niste crestini adevarati il pot subsestima pe Dumnezeu. Sincer, nu inteleg asta. Dumnezeu lucreaza prin TOT, inclusiv prin oameni si descoperiri stiintifice (cel putin alea care au releventa, care te pot salva, care pot sa o noua perspectiva spre vinecare etc). ps: e o parere personala, nu dati cu pietre.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt chiar asa de proasta ca sa nu stiu ca se preda biologie, anatomie, zoologie si ce o mai fi, dar explicatia care se refera pentru aparitia lumii, originea vietii sa nu imi spuneti ca nu e indoctrinare ateista. Stiti foarte bine din punct de vedere stiintific cum se considera vechimea lumii acesteia si stiti la fel de bine ca, pe baza Bibliei nu se ajunge la aceiasi concluzie. Last edited by aubergine; 06.10.2014 at 21:31:31. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu, nu invata nimic rau baptistii la religie (ortodoxa), dar uite ca nu toata lumea gandeste ca tine. Si eu am avut in clasa reformati care au facut religie ortodoxa la scoala (din lipsa de profesori pentru ei), dar care nu au avut absolut nimic impotriva, ci ciar s-au implicat la ore. Da, ok, biologia invata "teoria" evolutiei; pai daca este indoctrinare religioasa trebuia sa apara si indoctrinare ateista (eram ironica aici). Invata ambele "metode" ale aparitiei vietii, si?! Care ar fi problema? Credeti ca la asta se rezuma bilogia? la teoria evolutiei? Sincer, din ce am facut la scoala legat de asta (presupun ca am facut ceva, totusi) eu personal nu-mi amintesc nimic... in schimb imi amintesc foarte bine anatomia si genetica, precum si o parte in zoologie. Pana la urma fiecare alege sa creada in ce vrea, sau in...nimic;
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E un nonsens să discriminezi o majoritate pentru niste minoritari, un lucru absurd , preluat de la americani. Teoriile privind originea vietii se cam bat cap in cap, copilul va fi prin urmare confuz si nu va mai sti ce să creadă. Mai ales dacă părintii nu îl educă în acest sens. Va fi influentat de oricine, va pluti ca o barcă pe valuri, cu influente de oriunde, o viată fără un sens clar, fără principii clare etc etc. Last edited by aubergine; 07.10.2014 at 21:54:34. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faci parte dintr-o minoritate? Maghiara, rroma, orientare sexuala diferita,cumva? Ca daca da, te inteleg. Ai anumite interese ori complexe... Eu cred ca da. Dar chiar si asa. Romania este tara in care toate minoritatile au aceleasi drepturi ca si romanii. Sau poate voi va doriti ceva in plus? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu vorbesc de discriminarea facute de un grup simplu de oameni fata de cel diferit, nu de drepturi. Acolo n-am ce comenta (au altii, desi n-ar fi cazul). Eu vorbesc de lucrurile simple, care tin de noi, de fiecare in parte. Pai am auzit la scara vecina pe doi idioti vorbind despre vecinii arabi; ce vorbeau? cum ca ar fi teroristi, ca sigur au un plan sa faca ceva nebuinie, ca daca arunca in aer blocu'?! Si partenerul de discutie aproba... Vecinii arabi, insa, suntniste oameni de nota 10, ii cunosc si eu de aproximiativ un an de cand m-am mutat in bloc; oameni decenti, barbatul lucreaza, are o firma, femeia sta cu copiii si lucreaza de acasa ca freelancer si are grija de copii, sunt niste oameni foarte corecti si inimosisi poti vorbi cu ei orice. Pana si eu discriminez: ii discriminez pe muuult dintre rromi. Recunosc, nici ei nu toti sunt la fel, dar prea putini sunt oameni de omenie (sincer, pe ei ii respect - poate tocmai pentru ca-s asa putini). Dar ce mai mult, mi-e mila de copiii rromi, care nu au sansa la nimic din cauzaparintilor idioti si cretini si chiar devrei sa-i ajuti, nu te lasaparintii lor, ca doar copilu tre' sacerseasca sa-i duca la tac'su alcool. Copii mutilati psihic (uneori si fizic) de proprii parinti.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. Last edited by Corinusha; 08.10.2014 at 08:54:59. |
|