Citat:
În prealabil postat de cristirg
minunile care se lucreaza la mormantul sau la chilia lui sunt de fapt lucrari demonice ale aceluiasi demon care l-ar fi inspirat in viata. Si am putea face paralela cu minunile de la papistasi (de ex. la Lurdes), de la copti (monofiziti), de la budisti, etc. Iar duhul vederii inainte putea fi duh pitonicesc. Toate acestea capata sens in momentul in care diavolul vrea sa mute atentia credinciosilor catre un personaj,
|
Banuiam eu ca cineva, aici, va ajunge sa spuna despre parintele Arsenie ca e dat dracului. Dar, ca se va intampla atat de repede, nu mi-am inchipuit.
Ma intreb si va intreb: oare nu simtiti asa, un sentiment cum sa spun, ca o teribila rusine cand vorbiti astfel despre un calugar exemplar care a facut intr-o viata de om de o suta de ori mai mult decat bicisniciile voastre ? Despre un crestin care s-a expus fizic, riscandu-si liberatea si viata ca sa-i ajute pe adevratii eroi ai neamului acestuia cand erau prigoniti de toti prin munti, pentru ca voi sa puteti scrie, odata, in mod liber pe un forum ? Despre un calugar care a refacut din pulbere si a dat viata spirituala unei manastiri de care s-a auzit in toata Romania ? Despre un parinte care a stiut aprinde flacara credintei in mii si mii de suflete orfane ? Despre un model de duhovnic care nu merge in mormant cu comoara agonisita, ci lasa, pe pamant, urmasi demni de toata lauda ?
Atat de ingramaditi sunteti in cercul vostru stramt, sectar, incat oricine nu corespunde talibanismului vostru ortodox, din care orice raza de crestinism a disparut, inseamna ca are "duh pitonicesc" ? Mergeti inapoi, voi, care nu sunteti vrednici sa-i duceti parintelui Arsenie incaltamintea, la barbosii de la Petru Voda, ca acolo e mitropolia voastra. Acolo va rugati ca fariseii si va invartosati unii pe altii, adaugand noi solzi inimilor voastre!