Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2014, 19:05:24
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Pai da,acestea sunt treptele ei
Cumintenia naturala, a unora din copii
Cumintenia fireasca , a maturilor daruiti cu aceasta calitate
Cumintenia duhovniceasca , a maturilor nedaruiti cu aceasta calitate ,dar care o primesc prin ascultare interioara de Dumnezeu.

Bininteles ,aceasta din urma este mai mare , caci vine de la comuniunea cu Dumnezeu , nu de la fire.
Vă mulțumesc că mi-ați răspuns atât de repede. Mi-ar plăcea să dezvoltați aceste idei. Se poate vorbi și despre o intrepătrundere a cumințeniei naturale cu a celei duhovnicești?
Reply With Quote
Vechi 15.06.2014, 19:56:23
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Vă mulțumesc că mi-ați răspuns atât de repede. Mi-ar plăcea să dezvoltați aceste idei. Se poate vorbi și despre o intrepătrundere a cumințeniei naturale cu a celei duhovnicești?
Am vazut oameni buni din fire, care cu timpul si-au aratat frustarile .
Si am vazut dimpotriva,oameni agitati,oarecum agresivi, care pina la urma s-au aratat niste suflete minunate .

Dumnezeu da fiecaruia ce are nevoie : smereste pe cei inalti si inalta pe cei cazuti.

Calitatile nu sunt ceva care trebuia vanat :eu sunt mai cuminte ,mai curat , mai bun ca celalalt.

E suficient sa iti cunosti masura ta, faptele tale si dependenta ta fata de Dumnezeu. Si restul vor veni prin harul lui Dumnezeu.

Calitatile ,cum e cumintenia,sunt in primul rand sufletesti.Daca sufletul e curat si indreptat catre Dumnezeu,atunci si Dumnezeu salasuieste in acel om, si transforma cel mai mare pacatos,intr-un placut al sau,si placut si de ceilalti

Definitia cuminteniei este ascultarea de Dumnezeu ,iar nu o balndete obtinuta pe cale fireasca, sau psihologica, sau prin deprinderi. Aceasta ascultare are puterea de a transforma si caracterul cel mai invartosat in rau
Reply With Quote
Vechi 23.06.2014, 22:15:03
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Am vazut oameni buni din fire, care cu timpul si-au aratat frustarile .
Si am vazut dimpotriva,oameni agitati,oarecum agresivi, care pina la urma s-au aratat niste suflete minunate .

Dumnezeu da fiecaruia ce are nevoie : smereste pe cei inalti si inalta pe cei cazuti.

Calitatile nu sunt ceva care trebuia vanat :eu sunt mai cuminte ,mai curat , mai bun ca celalalt.

E suficient sa iti cunosti masura ta, faptele tale si dependenta ta fata de Dumnezeu. Si restul vor veni prin harul lui Dumnezeu.

Calitatile ,cum e cumintenia,sunt in primul rand sufletesti.Daca sufletul e curat si indreptat catre Dumnezeu,atunci si Dumnezeu salasuieste in acel om, si transforma cel mai mare pacatos,intr-un placut al sau,si placut si de ceilalti

Definitia cuminteniei este ascultarea de Dumnezeu ,iar nu o balndete obtinuta pe cale fireasca, sau psihologica, sau prin deprinderi. Aceasta ascultare are puterea de a transforma si caracterul cel mai invartosat in rau
Cumintenia în gand, cumintenia in vorba, cumintenia in fapta, cumintenia in imbracaminte...

http://www.trilulilu.ro/imagini-dive...stine-ortodoxe

Denaturarea tinutei feminine e un pacat care genereaza alte pacate:

http://cammely.wordpress.com/2010/02...tara-a-femeii/
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare