Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.04.2014, 13:26:13
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Ecumenista ,ratacita ,cam asta te-ar defini.
l
Și tu ești ecumenistă.
Doar mai ieri lăudai deșănțat un protestant.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2014, 15:13:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Illuminatu, iubirea inseamna Dumnezeu; El ne-a creat din iubire. Daca nu iubesti, nu poti face lucruri bune, iar fara fapte, doar cu credinta, mantuirea nu e chiar garantata.
Trebuie in primul rand sa respecti tot (ooameni, natura, dumnezeu etc) pentru ca apoi sa le iubesti; iubind, iti doresti sa nu mai faci rau (un simplu aruncat e ambalaj la cosul e gunoi deja e un binefacut naturii e exemplu). Daca Il iubesti pe Dumnezeu inseamna ca si crezi in El.
Iubirea duce la fapte, fapte + credinta = mantuire.
Ideea in sine e pentru ca nu stim decata iubire e nvoie pentru mantuire, tocmai de aceea sa oferim cat mai multa si o materializam in cat mai multe fapte bune, iar la sfarsit, Dumnezeu va sti daca ne mantuim sau nu. Daca ar exista un nivel minim e iubire (si e aici fapte si credinta) atunci probabil majoritatea s-ar opri la acel nivel pentru ca ar sti "gata, ma mantuiesc, nu mai are sens sa mai fac bine".
Credinta poate fi si ea diferita. Aici eu nu ma inacdrez in tiparul ortodox, de fapt cred ca nu ma incadrez practic in tiparul nici unei confesiuni existente. Asa ca partea cu credinta nu stiu cat ma va ajuta in procesul care poate va duce spre mantuire. Ideea e ca eu cred in Dumnezeu, in Sfanta Treime, am si alte conceptii referitoare la dogme(pe care n-o sa le insir aici, pentru ca sunt personale si poate imi aduc si banarea), dar incerc in fiecare zi sa fac macar un lucru bun pentru altcineva, sa ajut pe altcineva fara a avea vreun interes propriu.
Credinta fara fapte nu mantuieste dar nici faptele fara credinta (dreapta).
Si stii de ce?
Pentru ca o credinta gresita nu te va pune pe un drum bun si desi tu ai sa incerci sa te convingi ca esti pe un drum bun, finalitatea vietii tale s-ar putea sa te contrazica tare mult.
Vechi 10.04.2014, 15:19:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu (mai) citesc din Sfintii Parinti pentru ca credinta mea nu se rezuma la talcuirile unor oameni.
Nu, se rezuma la talcuirile unui singur om, slab si pacatos: tu, in loc sa se "rezume" la talcuirile sfintilor.

Citat:
Dumnezeu mi-a dat creierul ca sa gandesc si singura.
Si sa-ti dai seama cand niste lucruri te depasesc, ceea ce tu nu reusesti.
Dar nu Dumnezeu a gresit aici.

Citat:
Ca ganesc bine sa nu, asta stie doar El, dar prefer sa gresesc eu si sa nu mantuisc eu decat sa iau de bune ce zice X si Y si sa nu se mantuiasca ei din cauza mea (exact asa cum daca eu smintesc e pacatul meu, asa si la alti oameni, fie ei induhovniciti).
Deci mai bine de capul tau in Iad decat cu Sfintii in Rai.
Mai de logica luminata.

Citat:
In ortodoxie nu exista infailibitate, si totusi pentru unii, Sfintii Parinti sunt infailibili.
Fiecare in parte nu, dar Biserica da, nu si pentru tine din pacate care mai degraba crezi ce auzi la ProTV decat ce zice Biserica.

Citat:
Asa cum tu sau altcineva e indreptatit sa emita judecati, exact asa sunt si eu indreptaita sa emit judecati. Care de fapt sunt pareri. Chiar asa conteaza sa am un duhovnic ca sa-mi exprim punctul de vedere (fie el si gresit in opinia unora, fie el bun in ochii altora)? Daca nu am duhonic inseamna ca nu stiu nimic?
Poti sa stii si sa stii prost, si daca n-are cine sa-ti spuna ca e prost ce stii sau crezi, n-ai sa stii ca e asa.

Citat:
Si in lgatura cu cititul, daca citesc alte carti decat Sfintii Parinti si Biblia deja nu imi mai pot da cu parerea despre un subiect, fie el si teologic?
Poti, daca nu ti-e frica sa spui prostii si sa devii penibila.
Vechi 10.04.2014, 15:37:16
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Și tu ești ecumenistă.
Nu e nevoie sa scrii de doua ori .Daca nu ti-am raspuns nu inseamna ca nu am citit.Dar am preferat ca discutia asta cu tine sa se termine aici.
Esti multumit ?
Am spus si repet ca nu e crestinesc ceea ce faci ,si nu numai eu ti-am scris dar te faci ca nu intelegi.
Ai spus ca nu discuti ,ca te departezi de eretic ,pai fa-o si pleaca de pe acest fir de discutii.
Un ortodox care traieste in duhul de credintei ortodoxe nu se comporta ca tine ,mai roaga-te ,traieste rugaciunea si vei vedea ca nu vei mai gandi la fel.Uita-te la tine ,plange-ti pacatele si nu mai ataca .Iti recomand Plansurile sf.Efrem Sirul.Este imposibil sa nu te regasesti in unul din ele.
Vezi ca Scotianul a scris la sectiunea alte culte ,asa ca nu era cazul sa il alungi,
Reply With Quote
Vechi 10.04.2014, 15:45:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dalian Vezi mesajul
Și tu ești ecumenistă.
Il lauda pentru ceva ce merita laudat, nu pentru crezul lui, dar desigur, unii stau mai greu cu priceperea, discernamantul..
Vechi 10.04.2014, 16:07:38
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Il lauda pentru ceva ce merita laudat, nu pentru crezul lui, dar desigur, unii stau mai greu cu priceperea, discernamantul..
Desigur ,discernamantul ,dreapta socoteala ,calea de mijloc.Asa este.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2014, 17:35:59
Dalian's Avatar
Dalian Dalian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2012
Locație: Cernica
Implicit

Citat:
Uita-te la tine ,plange-ti pacatele si nu mai ataca
...nu era cazul sa il alungi
Uită-te tu la tine cum te închini unui protestant ca o ecumenistă ce ești în timp ce ataci și vrei să o alungi o creștină ortodoxă:
Citat:
Ecumenista ,ratacita ,cam asta te-ar defini.
Trăiești într-o completă inversare a valorilor, a beznei și confuziei. Dreapta socoteală și calea de mijloc crezi că este ecumenismul și unirea cu protestanții și catolicii.

Last edited by Dalian; 10.04.2014 at 17:38:16.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2014, 19:17:23
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Illuminatu, iubirea inseamna Dumnezeu; El ne-a creat din iubire. Daca nu iubesti, nu poti face lucruri bune, iar fara fapte, doar cu credinta, mantuirea nu e chiar garantata.
Trebuie in primul rand sa respecti tot (ooameni, natura, dumnezeu etc) pentru ca apoi sa le iubesti; iubind, iti doresti sa nu mai faci rau (un simplu aruncat e ambalaj la cosul e gunoi deja e un binefacut naturii e exemplu). Daca Il iubesti pe Dumnezeu inseamna ca si crezi in El.
Iubirea duce la fapte, fapte + credinta = mantuire.
Ideea in sine e pentru ca nu stim decata iubire e nvoie pentru mantuire, tocmai de aceea sa oferim cat mai multa si o materializam in cat mai multe fapte bune, iar la sfarsit, Dumnezeu va sti daca ne mantuim sau nu. Daca ar exista un nivel minim e iubire (si e aici fapte si credinta) atunci probabil majoritatea s-ar opri la acel nivel pentru ca ar sti "gata, ma mantuiesc, nu mai are sens sa mai fac bine".
Credinta poate fi si ea diferita. Aici eu nu ma inacdrez in tiparul ortodox, de fapt cred ca nu ma incadrez practic in tiparul nici unei confesiuni existente. Asa ca partea cu credinta nu stiu cat ma va ajuta in procesul care poate va duce spre mantuire. Ideea e ca eu cred in Dumnezeu, in Sfanta Treime, am si alte conceptii referitoare la dogme(pe care n-o sa le insir aici, pentru ca sunt personale si poate imi aduc si banarea), dar incerc in fiecare zi sa fac macar un lucru bun pentru altcineva, sa ajut pe altcineva fara a avea vreun interes propriu.
Corinusha, nu mi-o lua in nume de rau, dar profile-ul tau pe acest forum este o biata imitatie: au trecut pe aici o gramada de persoane ca tine care propovaduiau "flower power" si "make love not war".
Dar, pana la urma in spatele acestor propovaduiri nu se ascunde altceva decat o nesfarsita ignoranta si superficialitate.

Daca oamenii ar putea sa iubeasca atat de firesc si, ca urmare prin aceasta iubire sa se mantuiasca, DE CE A TREBUIT CA DUMNEZEU-FIUL SA SE INTRUPEZE SI ... SA FIE OMORAT PE CRUCE?? Este o intrebare simpla la care toti aiuritii-iubitori-a-toate nu au stiut sa raspunda.

Poate stii tu raspunsul!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 10.04.2014, 19:18:29
Annyta
Guest

Implicit

Mie mi se pare că anita este de bun simț.

Și eu cred că Pelerin spre răsărit are multe calități, cel puțin așa văd din postările sale. Și nu a încercat nicicând să ne atace credința, să ne ademenească pe căi greșite etc.

Nu mă consider ecumenistă, dar mi se pare absurd să nu vobesc cu un om de altă credință dacă e de bun simț și avem subiecte comune de conversație.

Spre clarificare, îi resping categoric pe cei din diverse secte care mai acosteaza oamenii pe stradă să le vorbească despre credință (le întorc spatele). Dar aici nu este cazul.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2014, 19:19:34
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Corinusha, nu mi-o lua in nume de rau, dar profile-ul tau pe acest forum este o biata imitatie: au trecut pe aici o gramada de persoane ca tine care propovaduiau "flower power" si "make love not war".
Dar, pana la urma in spatele acestor propovaduiri nu se ascunde altceva decat o nesfarsita ignoranta si superficialitate.

Daca oamenii ar putea sa iubeasca atat de firesc si, ca urmare prin aceasta iubire sa se mantuiasca, DE CE A TREBUIT CA DUMNEZEU-FIUL SA SE INTRUPEZE SI ... SA FIE OMORAT PE CRUCE?? Este o intrebare simpla la care toti aiuritii-iubitori-a-toate nu au stiut sa raspunda.

Poate stii tu raspunsul!
Aici sunt de acord cu tine.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare