Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.02.2014, 22:42:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stoicadorina Vezi mesajul
Mirela e la fel de ortodocsa ca si tine, ca si mine Anca! Vezi tu noi suntem la varsta la care statutul social ne permite sa fim ce vrem si sa avem libertatea miscarii si a exprimarii. Trebuie sa-i intelegem si pe cei mai tineri.
Raspunsul Mirelei legat de cat de ortodocsa e eu il consider foarte subtil si foarte inteligent (dar trebuie sa fie si inteles).

Legat de faptul ca unii nu vor sa-si spuna religia e problema lor! Daca nu ne place ce fel ne raspund nu mai intram in dialog cu ei, ii ignoram.
Dorina, cu cata usurinta spui ca esti ortodoxa; chiar daca nu te cunosteam tot te credeam ca esti, caci esti. Stiu asta.
Nu inteleg ce vrei sa spui cu statutul social. E interzis sa spui ca esti ortodox, daca ai un anume statut social?!? Inca nu am auzit una ca asta. Poate doar in Siria. Ciudat.

Last edited by Miha-anca; 04.02.2014 at 22:45:19.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 23:44:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Asta trebuia sa fie un topic dedicat strict la ce zice titlul, nu la vesnicele balacareli intre (l)useri si teorai chibritului ortodox.
Vechi 05.02.2014, 16:09:34
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta trebuia sa fie un topic dedicat strict la ce zice titlul, nu la vesnicele balacareli intre (l)useri si teorai chibritului ortodox.
Ai posibilitatea sa ne fii un bun exemplu.

Last edited by Miha-anca; 05.02.2014 at 16:42:25.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2014, 00:50:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Sa fi binecuvantata , Adriana !

Colega noastra Adriana a hotarat sa paraseasca acest forum , iar inainte de a face acest gest a trimis un cuvant de multumire celor de aici :

Adriana Cluj :

"Inchid contul

Deoarece imi voi inchide contul, multumesc tuturor celor care mi-au fost prieteni aici.
Doamne ajuta!
Eugenia."
Vechi 08.02.2014, 02:08:14
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Colega noastra Adriana a hotarat sa paraseasca acest forum , iar inainte de a face acest gest a trimis un cuvant de multumire celor de aici :

Adriana Cluj :
"Inchid contul
Deoarece imi voi inchide contul, multumesc tuturor celor care mi-au fost prieteni aici.
Doamne ajuta!
Eugenia."
Incerc sa inteleg de ce o astfel de plecare. De ce asa, de ce aici? Ca sa ne simtim vinovati? Cu atat mai mult eu, care am dezamagit-o atat de mult?
Imi pare sincer rau pentru aceasta decizie. Regret plecarea ei, regret fiindca am depasit, probabil anumite limite, desi nu ma dezic sub nici o forma de convingerea ca acel individ (Iulian Capsali), pe care ea a incercat sa-l promoveze aici, este un fals ieftin si o mare cacialma. Acum cu atat mai mult, dupa ce am insistat in cautari sa vad "in ce ape se scalda". Apoi, urmand sfatul Adrianei, am incercat sa intru in dialog direct cu el, fara nici un rezultat. (Cine doreste, isi poate arunca o privire pe pagina lui personala). Cum sa interpretam aceasta plecare? Ca o dezamagire din partea celor pe care ii considera prieteni (eu am fost unul dintre ei)? Sau ca o jena, fiindca intre timp, a inteles si ea, cine este cu adevarat candidatul pretins ortodox? Mai degraba... amandoua.
Pentru modul meu, ironic si zeflemist in argumentatii, imi cer iertare, Adriana. Politica e urata si chiar cred ca este specific barbateasca. Noi, ne mai jignim, ne mai dam mana, dar nu punem la suflet. Voi sunteti mult prea sentimentale... Si de aceea pierdeti intr-un maraton politic, daca nu este un spate lat, barbatesc, in umbra!
Inca o data imi cer iertare.
Mantuire sa dea bunul Dumneeu!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 08.02.2014, 13:39:33
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
... nu ma dezic sub nici o forma de convingerea ca acel individ (Iulian Capsali), pe care ea a incercat sa-l promoveze aici, este un fals ieftin si o mare cacialma.
-nici acest interviu nu va place? cred ca Iulian Capsali ar fi votat impotriva acestui raport Lunacek,impotriva homosexualitatii ,pe cand 7 europarlamentari romani au votat pentru
-fata de toti mafiotii,tradatorii,comunistii,securistii,masonii. ..de politicieni care au fost si sunt la conducere poate el ar fi altfel,ar promova valorile crestine si normalitatea

INTERVIU Iulian Capsali: BIG BROTHER bate iarăși la ușa istoriei popoarelor lumii

http://www.culturavietii.ro/2014/02/.../#.UvYIVvl_tBm

"Parlamentul European a aprobat ieri Raportul Lunacek, prin care se definește fără echivoc orientarea Uniunii Europene asupra problematicii mariajelor gay și a adopției de copii de către cuplurile homosexuale. Prin manipularea drepturilor fundamentale ale omului, sub umbrela non-discriminării, paragrafele 1, 2 și 3 cer în mod expres ca homosexualitatea, lesbianismul, bisexualitatea, transexualitatea etc. să devină… valori europene. Paragraful 4 fixează etapele unui proces totalitar în plină desfășurare de forțe. Iată care sunt acestea: mobilizarea în acest sens a tuturor agențiilor plătite de contribuabilii europeni ( la punctul A3); propagandă la nivelul tineretului prin sistemul de educație (la punctul D i); impunerea căsătoriei homosexuale tuturor statelor membre UE (la punctul H iv); libertatea promovării homosexualității (“gay pride”) și alte forme de manifestare (la punctul I); incriminarea oricărei critici, rebotezată “discurs al urii” (la punctul H); drept de azil politic acordat celor care se declară homosexuali și care trăiesc în afara Europei (la punctul K).

Ce se va întâmpla cu libertatea de expresie? Nu cumva în numele combaterii homofobiei, se va ajunge la heterofobie, familie-fobie sau creștino-fobie?

Iulian Capsali, candidat independent pentru Parlamentul European a răspuns întrebărilor ActiveNews.

ActiveNews: Care sunt consecințele acestui vot asupra românilor?

Asistăm la debutul unei noi dictaturi, foarte asemănătoare cu cea din care abia am ieșit. Stigmatizarea, condamnarea unui om pentru că mărturisește că 2 plus 2 fac patru ne amintește de calvarul orwellian al dictaturii minciunii, confuziei și întunericului. Ce altceva presupune, pana la urma, raportul Lunacek, cel care va defini de acum înainte politica Consiliului Europei privind drepturile omului?

AN: Ce vă determină să afirmați acest lucru?

În fond, ce prescrie acest raport? Homosexualii sau toți cei care atacă majoritatea vor avea oricare drept în a stigmatiza pe oricine li se opune, în schimb oamenii normali, cei care au familie, cei care își apără credința și identitatea culturală, vor putea fi acuzați oricând de manifestare de ură sau îndemn la ură, echivalentul dușmanului poporului în regimul comunist. Așadar, nimic altceva decât o redefinire a termenilor și înlocuire a clasei muncitoare cu clasa lesbienelor, gay-lor, bisexualilor și transsexualilor. Vor urma pedepsele. Probabil că la început va fi doar contravenția sau amenda penală, asta ca să ne obișnuim cu ideea, ca pe urmă libertatea de conștiință să fie sancționată chiar cu pușcăria, căci nu degeaba este definită infracțiunea cu numele de crimă – hate crime."

Last edited by antiecumenism; 08.02.2014 at 13:42:54.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2014, 15:17:51
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-nici acest interviu nu va place? cred ca Iulian Capsali ar fi...
Haidem sa nu mai batem apa-n piua despre ce-ar face si ar drege. Pe pagina lui, il puteti strange in brate pana la sufocare. Aici, pana nu vine sa dea dovada ca este un bun crestin, astfel incat sa ne convinga si sa primeasca girul nostru, nu avem ce (mai) discuta. Eu am amintit despre el doar fiindca a plecat Adriana, nu fiindca Iulian Capsali ma preocupa in vreun fel!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 08.02.2014, 14:08:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Incerc sa inteleg de ce o astfel de plecare. De ce asa, de ce aici? Ca sa ne simtim vinovati? Cu atat mai mult eu, care am dezamagit-o atat de mult?
Imi pare sincer rau pentru aceasta decizie. Regret plecarea ei, regret fiindca am depasit, probabil anumite limite, desi nu ma dezic sub nici o forma de convingerea ca acel individ (Iulian Capsali), pe care ea a incercat sa-l promoveze aici, este un fals ieftin si o mare cacialma. Acum cu atat mai mult, dupa ce am insistat in cautari sa vad "in ce ape se scalda". Apoi, urmand sfatul Adrianei, am incercat sa intru in dialog direct cu el, fara nici un rezultat. (Cine doreste, isi poate arunca o privire pe pagina lui personala). Cum sa interpretam aceasta plecare? Ca o dezamagire din partea celor pe care ii considera prieteni (eu am fost unul dintre ei)? Sau ca o jena, fiindca intre timp, a inteles si ea, cine este cu adevarat candidatul pretins ortodox? Mai degraba... amandoua.
Pentru modul meu, ironic si zeflemist in argumentatii, imi cer iertare, Adriana. Politica e urata si chiar cred ca este specific barbateasca. Noi, ne mai jignim, ne mai dam mana, dar nu punem la suflet. Voi sunteti mult prea sentimentale... Si de aceea pierdeti intr-un maraton politic, daca nu este un spate lat, barbatesc, in umbra!
Inca o data imi cer iertare.
Mantuire sa dea bunul Dumneeu!
Culai, imi place faptul ca te cercetezi pe tine mai intai, daca nu ai gresit cumva. Indiferent daca ai gresit sau nu, nu din acest motiv a plecat Adriana. Ei, ca si multora dintre noi, nu i-a placut faptul ca unii useri de pe forum au si sarcina de admin. Dupa parerea ei, aceste doua functii sunt incompatibile.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2014, 14:23:36
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ei, ca si multora dintre noi, nu i-a placut faptul ca unii useri de pe forum au si sarcina de admin. Dupa parerea ei, aceste doua functii sunt incompatibile.
-si pe alte forumuri adminii posteaza mesaje si discuta cu userii -pe softpedia- nu vad care e problema
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare