Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2014, 23:53:25
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Uf! Argumentul nu era pentru rugaciunea comuna. Promisesem de mai multe pagini sa postez acest text. Iata-l. El priveste miscarea ecumenica in gereral.
Cand voi gasi un citat despre rugaciune, il voi posta.
De la mișcarea ecumenică până la ideea "ce e greșit să mai mergi pe la catolici, sectari să te rogi cu ei", e cale lungă.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2014, 00:01:41
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De la mișcarea ecumenică până la ideea "ce e greșit să mai mergi pe la catolici, sectari să te rogi cu ei", e cale lungă.
Nu inteleg, explica te rog.
Eu nu am vorbit nicicand de sectari. Am vorbit de catolici si protestanti, cei care participa la miscarea ecumenica. Din cate stiu cultele neoprotestante agresiv prozelite nu participa la aceasta miscare.

La toate intalnirile ecumenice exista si rugaciuni in comun- fie numai rugaciunea dinainte de masa. Crezi ca ortodfocsii prezenti incep sa fluiere ostentativ sau sa se uite pe geam atunci?

Last edited by Fani71; 28.01.2014 at 00:13:44.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2014, 00:14:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Eu nu am vorbit nicicand de sectari. Am vorbit de catolici si protestanti, cei care participa la miscarea ecumenica.
Așa este, e greșeala mea. Ideea este că nu sunt pentru a merge la catolici sau protestanți să mă rog chiar dacă nu aș avea nici o posibilitate de a merge la o biserică ortodoxă.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2014, 00:23:13
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Așa este, e greșeala mea. Ideea este că nu sunt pentru a merge la catolici sau protestanți să mă rog chiar dacă nu aș avea nici o posibilitate de a merge la o biserică ortodoxă.
Ei, bine, alegerea ta.
Personal, nici pe mine nu ma atrage si nu m-a atras niciodata prea mult, cu unele exceptii. Dar vorbeam de principiu.
Si sunt o mare iubitoare de muzica sacra occidentala - Bach, Händel, Zelenka, Schütz, dar si cei mai vechi, din Renastere si Evul Mediu. Sigur, nu ma rog in mod direct cand o ascut, dar nici nu consider ca este muzica profana.
Vechi 28.01.2014, 14:22:11
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ei, bine, alegerea ta.
Personal, nici pe mine nu ma atrage si nu m-a atras niciodata prea mult, cu unele exceptii. Dar vorbeam de principiu.
Pe mine m-a intrigat ideea a te ruga cu alții, dar mai ales modul cum ai pus tu problema:

Citat:
Ce rau face daca odata la cateva luni (pentru cei care au timp - eu cu copii nu mai am) eventual participi la o rugaciune in care nu e pomenita Maica Domnului sau sfintii? Cu ce afecteaza credinta ortodoxa asta? Ba dimpotriva, prin contrast o afecteaza pozitiv, ca dupa saracia de acolo te bucuri mai tare de tezaurul de rugaciune ortodox.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2014, 17:27:51
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Eu nu am vorbit nicicand de sectari. Am vorbit de catolici si protestanti, cei care participa la miscarea ecumenica. Din cate stiu cultele neoprotestante agresiv prozelite nu participa la aceasta miscare.
Prozelitismul nu e cel mai mare defect al lor.
Insasi natura credintei lor este viciata.

Citat:
La toate intalnirile ecumenice exista si rugaciuni in comun- fie numai rugaciunea dinainte de masa. Crezi ca ortodfocsii prezenti incep sa fluiere ostentativ sau sa se uite pe geam atunci?
Binenteles ca nu, poti sa pastrezi o tacere respectuoasa in sensul ca ii respecti credinta celuilalt aflata in limitele lui de intelegere, dar nu cred ca e cazul sa te rogi CU el, mai ales in baza erorii de intelegere ca aveti cateva lucruri asemanatoare si e suficient, trecand cu totul vederea cele care va despart.

Tags
catolicism, credinta, papa

Thread Tools
Moduri de afișare