Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2014, 11:52:37
Adriann Adriann is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.08.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Eu nu prea cred ca sunt asa multi atei. Fiecare om are zeului lui. As spune ca multi atei sunt pagani defapt. Doar paganii se inchina si la obiecte sau la instincte. Apoi multi "atei" cred in Mama Natura care a facut de una singura tot.
Eu nu cred ca exista o vointa universala, o forta atotputernica sau ceva de genul asta, dar conform afirmatiei tale, eu cred intr-un zeu. Natura nu e personificata de catre atei si nu am vazut atei care se roaga naturii, de altfel natura inseamna tot ce exista deci nu poate fi altfel decat singura.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2014, 12:27:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriann Vezi mesajul
Eu nu cred ca exista o vointa universala, o forta atotputernica sau ceva de genul asta,
Nu crezi - este ok, dar trebuie sa recunosti ca nici nu stii, adica nu ai o certitudine in acest sens, deci totusi ar trebui sa te comporti ca si cand ar fi posibil ca sa existe totusi, apropo de pariul lui Pascal.

Citat:
dar conform afirmatiei tale, eu cred intr-un zeu
Poti fi credincios si fara sa crezi intr-un zeu.
Poti avea un set de convingeri subiective, chiar si cu un accent patetic, cum ar fi ca intamplarea poate genera ceva o masinarie atat de complexa si magnifica cum e corpul uman, nu mai zic de inteligenta, psihic - aia e credinta ta.

Thread Tools
Moduri de afișare