Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2014, 15:07:41
t4ilgunn3r's Avatar
t4ilgunn3r t4ilgunn3r is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
1. Oamenii de stiinta pot sa minta in declaratiile si lucrarile lor stiintifice?
2. Oamenii de stiinta pot sa se insele in declaratiile si lucrarile lor stiintifice?
Raspuns:

Da, pot sa minta (s-au intamplat cazuri) si pot sa se si insele. Exista exemple in acest sens. Minciuna este maidegraba o exceptie pe cand inselarea as zice ca este aproape o regula. La aparitia unui fenomen/concept nou, apar mai multe explicatii, care se contrazic reciproc; este clar ca cel putin unul din autori se inseala. De obicei, observatii sau masuratori mai precise valideaza una din explicatii si demonstreaza ca gresite pe celelalte; de regula, cei care su gresit isi recunosc "vina" cu fairplay si imbratiseaza teoria confirmata experimental. Ca peste tot in viata, exista si exceptii.

Eu personal nu cred ca o teorie mincinoasa poate rezista prea mult, chiar daca s-a format o alianta de savanti mincinosi, eventual cointeresati material, care sa promoveze si sa sustina minciuna; altfel spus, nu cred in teoria conspiratiei oamenilor de stiinta.

Am si eu o intrebare pentru adversarii Teoriei Evolutiei; am inteles ca niciuna din dovezile prezentate de partizanii acesteia nu sunt convingatoare pentru dvs. Intrebare: Ce anume ar fi o dovada convingatoare pentru acceptarea T.E. ca reala? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43