Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2014, 17:21:13
Banikka Banikka is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2014
Implicit

Nu este corect. Este vorba de a încerca să se creeze o etichetă denigratoare, de sectar, celor care sunt împotriva cipurilor și Sistemului. Iar pe etichetă să scrie cum că "cipofobii" îndeamnă sau lasă liber la orice păcate, cu condiția să nu se accepte cipul. Deci vezi bine că este exact același lucru pe care l-a făcut luciAn ooB, doar că cele două id-uri folosesc termeni diferiți: un id vorbește despre "cipofobi", altul despre "martorii cipului". Dar amândoi urmăresc, fără să prezinte din al cui mandat și cu a cui binecuvântare, să izoleze, să identifice și să "neutralizeze" pe "sectari".
Vechi 03.01.2014, 19:49:16
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Banikka Vezi mesajul
Am mai spus că ei nu prezintă niciun fel de mandat și binecuvântare din partea "Sfântului Sinod" al BOR, prin urmare ei nu reprezintă poziția oficială a BOR. Dar am văzut că reprezintă pozițiile expirate ale catolicilor și cele obscure ale licuricilor. În ce privește materialismul dialectic, pare-se că între ortodocși este o continuitate de destin. Doar că este la nivelul materialismului istoric, al evoluției societății și al ascuțirii luptei de clasă.
Nesimtirea ma enerveza. Am si eu o intrebare: unde am scris eu (e a doua oara cand sunt acuzat de ineptia asta) ceva ce reprezinta pozitia catolicismului? Si daca nu se gaseste nimic de genul asta bunul simt ar presupune sa se ceara scuze.
Vechi 03.01.2014, 19:54:32
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
"Sfântul Sinod" al BOR nu propovăduiește și nu a dat nimănui mandat și binecuvântare să propovăduiască "evoluția" despre care ne vorbiți, care va ajunge la modul cel mai sigur până la implantarea cipurilor. Cipurile în documentele biometrice actuale sunt doar o etapă în drumul care la final va avea Sistemul totalitar antihristic și necesitatea însemnării pentru a putea face parte din Sistem.
BOR se ocupa cu partea teologica, nu cu evolutia tehnologica a societatii. Nu ai nevoie de binecuvantarea Bisericii pentru a discuta despre ceva ce nu intra in sfera de aplicativitate a Bisericii. In schimb BOR a spus ca cipurile nu reprezinta un pericol. Altfel zic, cand si eu sustin asta exprim pararea oficiala a BOR. Cipofobii cand spun ca este un intruent satanic nu sunt impotriva parerii BOR. Daca nu stim nu mai bine tacem?
Si aici cu parerea catolica...? Exista o invatatura catolica despre cip. Nu, doar diversiune si ignoranta in capul unora.
Vechi 03.01.2014, 20:01:14
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu este vorba de a evita răspunsuri. Este vorba de faptul că nu se poate discuta problema cipurilor și a cipuirii, a implantării lor în oameni, fără cadrul, contextul mai larg actual și viitor al acestei probleme, adică fără problema sistemului politic, ideologic și religios ca și cadru mai larg al problemei implantării cipurilor în oameni. Este ca și cum am vorbi despre fenomenul Pitești sau despre ascuțirea luptei de clasă în afara ideologiei politico-economico-"filozofice" a comunismului. Dacă dumneavoastră o astfel de eschivă vă pare a fi rațională, atunci dați voie oamenilor cu rațiune să acorde eschivei dumneavoastră adevărata ei valoare.
Am inteles: contextul. Pana la context putem vorbi despre altceva. Ca este o probabilitate ca cipurile sa fie semnul fiarei este una. Dar si daca nu e? Si daca este altceva? Ce facem oprim progresul tehnologic de frica sa nu aducem Apocalipsa. In lume se intampla lucruri bune si lucruri rele. Lumea evolueaza. Si asta are si aspecte pozitive si aspecte negative. Inclusiv Hristos a folosit unele lucruri ce prezentau avans tehnologic si soliala fata de cei care traisera cu 3000 de ani inaintea Sa. Dar aspectele astea din de partea laica.
De partea teologica tine argumentarea pe baza Sfintei Scripturi si a Sintei Traditii ca cipul este semnul fiarei. Si nu exista nici un argument. Mai mult nu exista nici un argument ca se poate asocia numarul 666 cu cipul. Si asta tine de stiinta.
Altfel zis teoria cipofoba se bazeaza pe paranoia si interpretari sectante de origini pur sectante.
Vechi 03.01.2014, 20:07:25
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu este corect. Este vorba de a încerca să se creeze o etichetă denigratoare, de sectar, celor care sunt împotriva cipurilor și Sistemului.
Ba da. Atunci cand se introduc "invataturi de credinta" straine Bisericii. Cipul a devenit invatatura de credinta pentru unii. Si de asta sunt sectanti.
Citat:
Iar pe etichetă să scrie cum că "cipofobii" îndeamnă sau lasă liber la orice păcate, cu condiția să nu se accepte cipul.
De data asta sa spunem ca acurd prezumtia de nevinovatie cum ca nu as fi fost inteles gresit. Eu am spus doar ca si daca cipul ar fi semnul fiarei si s-ar reusi cunvingerea unora de acest lucru nu va presupune automat si mantuirea lor. In schimb promovarea invataturilor Bisericii si a vietuirii in conformitate cu acestea va duce ca cei care o fac sa recunoasca la momentul potrivit semnul fiarei.
Citat:
Deci vezi bine că este exact același lucru pe care l-a făcut luciAn ooB, doar că cele două id-uri folosesc termeni diferiți: un id vorbește despre "cipofobi", altul despre "martorii cipului". Dar amândoi urmăresc, fără să prezinte din al cui mandat și cu a cui binecuvântare, să izoleze, să identifice și să "neutralizeze" pe "sectari".
Mandat? Binecuvantare? Ca sa demontez parerile gresite ale unora. Nu stiam ca am nevoie.
Dar martorii cipului de la cine au mandat si binecuvantare sa "propovaduiasca" asa ceva?
Vechi 03.01.2014, 21:38:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Nesimtirea ma enerveza.
Este foarte "ciudat" că doar "nesimțirea" unora vă deranjează, dar pentru a altora aveți foarte multă toleranță și acceptare, ba aproape aș zice că prin atitudine o încurajați. Vreți să vă fac o listă cu impertinențele care mi-au fost adresate numai pe acest subiect de când am intrat pe forum și am postat; pentru alea văd că nu aveți ochi. O fi poate o lege de partidă. Dar genul ăsta de nesimțire îi deranjează pe alții.

Citat:
Am si eu o intrebare: unde am scris eu ceva ce reprezinta pozitia catolicismului?
Eu nu am spus că ar fi vorba despre poziția catolicismului, ci a multor catolici cu care am vorbit și care în majoritate folosesc EXACT același gen de discurs, ba chiar aceleași cuvinte cheie: evoluție a societății, evoluție tehnologică și altele de genul.
Vechi 03.01.2014, 21:48:07
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu ti se pare ca vorbim despre chestii ipotetice?
Da, cipul ar putea fi un precursor al semnului fiarei. Dar ar putea sa nu fie. Asa cum si alte chestii ar putea fi precursoarele acestui semn. Asa cum si alte lucruri pe care le acceptam pot fi precursoarele unor lucruri rele.
Nu înțeleg de ce gândul ți-a fugit la Apocalipsă, intrepretări s.a.m.d (la fel mi-a răspuns și Alin). Eu aștept un răspuns concret legat de cipuri. Iată de unde a plecat discuția: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=993

Citat:
Si sa zicem ca X, fiind convins ca este semnul fiarei nu l-ar accepta. Putem sa zicem si ca asta i-ar aduce mantuirea?
Nu, dar dacă e vorba de lepădare atunci e pe viață și pe moarte.

Citat:
Oare nu propovaduirea trairii conform invataturilor Bisericii lui X si vietuirea lui in duhul acestora il va face sa recunoasca la nevoie cipul si sa se mantuiasca?
De cord cu tine.
Vechi 03.01.2014, 22:07:12
Banned

Implicit

Citat:
BOR se ocupa cu partea teologica, nu cu evolutia tehnologica a societatii. Nu ai nevoie de binecuvantarea Bisericii pentru a discuta despre ceva ce nu intra in sfera de aplicativitate a Bisericii.
Poziția cu tentă ultimativă pe care o exprimați ar trebui să o mai și argumentați. Biserica nu se ocupă cu partea de evoluție tehnologică a societății, însă nu se poate sustrage de la implicațiile morale și spirituale ale unor tehnologii și ale posibilelor și potențialelor utilizări ale tehnologiei.

În ceea ce privește cipurile și foarte posibila lor implantare în oameni, Biserica nu are dreptul, decât dacă se dă la o parte și se decade singură din obligațiile sale, să se comporte ca și cum nu există implicații spirituale și morale ale acestor cipuri, precum și ale sistemului în cadrul și contextul cărora ele vor fi utilizate.

Prin urmare aici nu se ridică doar problema și implicațiile cipurilor, ci și ale sistemului ideologico-politic care le folosește, și asta pentru că aceste fapte au implicații religioase, spirituale și morale în viața credincioșilor și în general a oamenilor.

Cine se sustrage de la obligații se bagă în același timp sub eroarea indiferentismului moral și spiritual.

Citat:
In schimb BOR a spus ca cipurile nu reprezinta un pericol.
Am așa o senzație că spuneți lucrurile foarte apăsat accentuând pe BOR.

Vestea pentru dumneavoastră este că Biserica lui Hristos, cea Ortodoxă, nu se termină la hotarele jurisdicționale ale patriarhiei române. Prin urmare faptul că BOR susține o anumită poziție într-o chestiune nediscutată la nivel panortodox nu înseamnă că și ar avea vreo dreptate absolută.

Pe de altă parte, nu am auzit ca BOR să fi spus că cipurile, implantarea lor și un sistem totalitar care ar face uz de acestea ar fi niște lucruri în acord cu credința creștină. Ba mai mult într-un document al BOR, BOR a precizat că este împotriva oricărei forme de extremism și de TOTALITARISM!! Ce-i drept este cam tardivă poziția, având în vedere că totalitarismul comunist s-a isprăvit în bună măsură, dar ea are valabilitate măcar teoretică pe viitor.

În același timp există poziții exprimate de Biserica Ortodoxă Elenă și de cea Rusă împotriva cipurilor, implantării, controlului și totalitarismului.

Așadar BOR nu este singură pe lumea asta și nici nu va putea la nesfârșit să se comporte ca și cum atât poziția propriilor credincioși cât și a altor Biserici Ortodoxe sunt nule și inexistente.

Citat:
Altfel zic, cand si eu sustin asta exprim pararea oficiala a BOR. Cipofobii cand spun ca este un intruent satanic nu sunt impotriva parerii BOR. Daca nu stim nu mai bine tacem?
Este părerea dumneavoastră personală că ați susține poziția BISERICII LUI HRISTOS ORI A BISERICII ORTODOXE ÎN TOTALITATEA EI!! V-am demonstrat mai sus mai direct, mai indirect că NU AVEȚI FUNDAMENTE PENTRU A PRETINDE CĂ REPREZENTAȚI POZIȚIA AUTENTICĂ DE CREDINȚĂ A BISERICII ORTODOXE UNIVERSALE!!

Cipofobii nu știu cine sunt. Personal nu am frică de vreun cip, însă asta nu înseamnă că nu văd prin rațiunea condusă de principiile și călăuza creștină că cipurile și sistemul totalitar care poate și va face uz de ele sunt periculoase pentru ordinea spirituală și morală a vieții, altfel spus că sunt periculoase pentru mântuire, prin ispitele diavolești pe care le întind și prin felul de viață necreștinesc pe care îl propun și prin care vor duce oamenii departe de Dumnezeu și de Iisus Hristos, departe de Biserică, de viața spirituală și morală și de mântuire.
Vechi 03.01.2014, 22:09:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ca cineva protesteaza impotriva cipului pentru ca acesta ii incalca libertarea este o alta discutie si pot sa accept si sa respect asta.
Sunt unii care protestează în acest sens.
Vechi 03.01.2014, 22:41:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Adica, daca inteleg bine, ma intrebi care sunt sansele ca apocalipsa in varianta cipofoba sa devina o realitate?
Nu.

Citat:
Sau e vorba de evolutia tehnica in general?
Da.

Citat:
Daca e vorba de asta, cred ca e suficient ca sa vedem drumul facut de la coada sapei la televizor si Internet, cu avantaje si dezvantaje dar oricum, nu se panicheaza nimeni ca e ceva "apocaliptic".
Ce se ascunde în spatele acestei dezvoltări a tehnologiei, a științei (dpdv al libertății omului)? Avantajul fiind care? Globalizarea, impunerea unui sistem totalitar? Bineînțeles, nu panicându-ne că e ceva apocaliptic.

Last edited by ovidiu b.; 04.01.2014 at 00:18:18.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30