Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2013, 18:37:33
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Serios.
Ce e aia "duhovnici mari"? Exista si "duhovnici mici"? Mijlocii? Pitici? Uriasi?

Chiar nu cunosc din astia. Tu cunosti?
Ce inseamna "preoti buni"? Care promoveaza politica cipofoba?

Din pacate la cei ca tine prin notiunile de mai sus se inteleg niste chestii total aiurea care n-au vreo legatura cu valorile ortodoxe autentice.
Crestinii ortodocsi care stiu cu ce se mananca Ortodoxia fac niste deosebiri pe care politica nivelatoare nu le doreste. Du-te la secta ta si da sfaturi acolo. Nu-ti da cu parerea despre lucruri pe care nu le intelegi. Nu mai sminti lumea, caci scris este ,,Vai de cei prin care vine sminteala!'' Numai un om fara Dumnezeu poate veni cu atata tupeu sa sustina o politica neroada de cipuire a crestinilor.

Acum e vremea voastra, a cipofililor, dar va va judeca Dumnezeu pe toti, caci dati cu pietre in Dumnezeu Caruia I se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea. Dar voi, cipofililor, credeti ca vi se cuvine si voua aceasta cinste. Numai Dumnezeu are voie sa stie totul despre fiecare om. Dar tu ca si alti cipofili va puneti singur pe acelasi plan cu Dumnezeu, daca nu chiar mai sus. Cata mandrie luciferica!

Mie mi-ar fi rusine sa nu fiu ortodox si sa ma apuc de dat sfaturi ortodocsilor, sfidandu-i pe marii duhovnici. Aceste randuri iti arata naravul, in ciuda blanitei pe care o doresti alba si imaculata.
Vechi 01.11.2013, 18:56:23
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Asta da ipocrizie, cand imprumutau bani cu nemiluita si se stia ca nu au de unde sa-i dea inapoi pentru ca toata lumea fenta taxele si impozitele, nu mai protesta nimeni.
Cand s-a inceput sa se puna limite cheltuielii pe bani imprumutati au sarit toti ca de ce si cum, noi popor ortox bla bla.

Pe ici pe colo, mai cu jumatate de gura au recunoscut unii ierarhi ca poporul nu e strain de jaful asta, mai ales ca au trait o perioada destul de bine pe banii astia imprumutati, spre deosebire de noi care mereu am fost stramtorati si cu banii luati.
Voi reproduce din nou citatul.

,,Există un regim de teroare din partea Fanarului și s-a optat pentru tăcere cu privire la subiectele trădării credinței, despre care însă în trecut Sfântul Munte vorbea cu fermitate? Sfânta Chinotită nu dorește să intre în conflict cu Patriarhia Ecumenică pe temele credinței?

Patria ni s-a pustiit, ni s-a jefuit și a fost distrusă de către puternicii politici. Consideră Chinotita Sfântului Munte că se cuvine ca și Ortodoxia să fie adusă în aceeași situație de către diriguitorii Fanarului, dar și de către mulți mitropoliți ai Bisericii Greciei?

Credem că Sfântul Munte este dator să ”spargă” tăcerea și să îi ”scuture” atât pe puternicii politici, cât și pe Patriarhul Ecumenic care a făcut concesii recunoscând ca valide ereziile creștine. Dacă Sfântul Munte nu o va face, atunci vom ajunge în scurt timp să strigăm: ”Căzut-a și Ortodoxia!”"
Sursa:
http://graiulortodox.wordpress.com/2...hia-ecumenica/

Tu ai decupat doar o frantura, evitand mesajul in ansamblu.

E firesc ca monahii sa se ingrijoreze din pricina presiunilor politice care se abat asupra Bisericii. E firesc sa se ingrijoreze din pricina efectelor acestor presiuni. Iata din ce in ce mai multi preoti si ierarhi tac, lasand de izbeliste Biserica lui Hristos, prada tuturor influentelor ecumeniste si newagiste nivelatoare. Cine respinge politica de la centru trebuie musai etichetat intr-un fel?

De unde stii ca aceia care isi exprima aceste puncte de vedere au beneficiat de banii necuveniti? Daca au pacatuit, atunci pacatele facute si le-au spovedit la duhovnici, nu trebuie sa-i spovedesti tu.

Last edited by antoniap; 01.11.2013 at 19:34:28.
Vechi 01.11.2013, 19:51:13
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
care e legatura logica, ala din acte trebuie sa fie insotit de lepadare expresa iar ala implantat deja e inchinare la idoli fara nici un fel de lepadare explicita?
Da, actul de identitate si pasaportul sunt in afara creației lui Dumnezeu(a trupului) pe cand cipul e implantat in interiorul trupului(templul Duhului Sfant) si stie totul (multe, e mai corect)despre tine, trimite unde trebuie orice informatie despre starea ta si daca esti rau te si poate "curata" de la distanta.

Citat:
Priveste cu atentie in jurul tau, sunt zeci de lucruri care iti usureaza "viata trupeasca".
Care din ele te monitorizeaza 24/24 pe orice cențimetru patrat de pe planeta? Care din ele iti pot schimba fregventa undelor cerebrale. Televizorul poate fi scos din priza dar cu cipul ce faci?

Citat:
Te-ai uitat prea mult la StarTrek.
StarTrek sunt dulci copii pe langa cip. Inca de prin anii 60 se faceau experimente pe animale si controlul lor. O sa ti dea tie raportul despre nivelul tehnic la care au ajuns la ora actuala??Ce vedem acum pe piata ca ultime descoperiri probabil era varful tehnologiei top-secret de prin anii 80.
Vechi 01.11.2013, 23:35:48
antoniap
Guest

Implicit

Pentru cipofili!

Si voi puteti fi astfel de victime! Sa nu va treziti prea tarziu!

http://translate.google.ro/translate...ed=0CEMQ7gEwAA
Vechi 02.11.2013, 00:21:06
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Cipul in buletin pasaport si orice alt act nu e lepădare de Hristos daca nu ti se cere expres sa renunti la credinta ,contra serviciului de a te folosi de cip. Cipul introdus in corp deja devine lepadare nu pentru ca ai semna (sau accepta tacit)ca renunți la Hristos ci pentru ca te închini la idoli.Cipul este idolul care iti ușureaza viata trupeasca. Dumnezeu a facut omul fara cip insa omul a ajuns la atata nebunie ca se crede mai destept decat Creatorul lui si se apuca sa faca "îmbunatatiri" creatiei .
deci problema cu cipul e transumanismul?
Desi imi imaginez una din caile Apocalipsei sa fie un transumanism umanism(desi sustin un pic transumanismul pe alte parti,.... e complicat).

Referitor la idolii care ne fac viata mai usoara, traiasca calculatorul, traiasca mobilul, jos cipul (desi si ele au cip si au si ele posibilitati de sponaj imense, CHIAR IN ACEST MOMENT).
Vechi 02.11.2013, 10:56:01
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Crestinii ortodocsi care stiu cu ce se mananca Ortodoxia fac niste deosebiri pe care politica nivelatoare nu le doreste. Du-te la secta ta si da sfaturi acolo. Nu-ti da cu parerea despre lucruri pe care nu le intelegi. Nu mai sminti lumea, caci scris este ,,Vai de cei prin care vine sminteala!'' Numai un om fara Dumnezeu poate veni cu atata tupeu sa sustina o politica neroada de cipuire a crestinilor.

Acum e vremea voastra, a cipofililor, dar va va judeca Dumnezeu pe toti, caci dati cu pietre in Dumnezeu Caruia I se cuvine toata slava, cinstea si inchinaciunea. Dar voi, cipofililor, credeti ca vi se cuvine si voua aceasta cinste. Numai Dumnezeu are voie sa stie totul despre fiecare om. Dar tu ca si alti cipofili va puneti singur pe acelasi plan cu Dumnezeu, daca nu chiar mai sus. Cata mandrie luciferica!

Mie mi-ar fi rusine sa nu fiu ortodox si sa ma apuc de dat sfaturi ortodocsilor, sfidandu-i pe marii duhovnici. Aceste randuri iti arata naravul, in ciuda blanitei pe care o doresti alba si imaculata.
Nu exista cipofili, doar cipofobi.
Al doilea, chestiunea cu marii duhovnici : exista dar numai Dumnezeu ii stie.
Parintele Adrian Fageteanu mi-a spus odata: "Oamenii cred ca eu sunt un mare duhovnic dar nu sunt. Sunt doar un duhovnic cu experienta. Diferenta intre un duhovnic si altul NU o fac oamenii, o face doar Dumnezeu ".
Am citat textual aproape din ce mi-a spus parintele.
Oamenii insa au de cele mai multe ori criterii superficiale de a aprecia "maretia" unui duhovnic. Pentru cei mai multi un mare duhovnic e unul care "combate bine", ca sa-l citez pe Caragiale, care e foarte ferm si sigur pe el si care eventual e "vazator cu duhul".
Cam astea sunt criteriile oamenilor.
Dumnezeu insa s-ar putea sa creada altceva referitor la maretia unui duhovnic.
Vechi 02.11.2013, 11:02:31
Senior Member

Implicit

Si ca sa dau un exemplu: parintele Ilie Lacatusu nu a fost considerat de oameni in timpul vietii un mare duhovnic, si iata ca Dumnezeu l-a proslavit.
Sfantul Ioan Hozevitul nu a fost prea cunoscut cat a trait.
La fel si sfantul Siluan Athonitul care nu numai ca nu a fost prea cunoscut, dar a fost chiar dispretuit si foarte putini au simtit sau intuit sfintenia sa.
Sfantul Siluan era chiar batjocorit de multi calugari de la Athos care il numeau in batjocura "luminatul".
Asa ca diferenta o face Dumnezeu, nu oamenii, iar cand o fac totusi si oamenii, trebuie sa fii arhimandritul Sofronie care sa o sesizezi si sa o apreciezi.
Vechi 02.11.2013, 15:29:58
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Nu exista cipofili, doar cipofobi.
Si cei care cauta sa ne sminteasca spunand ca cipurile sunt bune cum se numesc?

Citat:
Al doilea, chestiunea cu marii duhovnici : exista dar numai Dumnezeu ii stie.
Parintele Adrian Fageteanu mi-a spus odata: "Oamenii cred ca eu sunt un mare duhovnic dar nu sunt. Sunt doar un duhovnic cu experienta. Diferenta intre un duhovnic si altul NU o fac oamenii, o face doar Dumnezeu ".
Am citat textual aproape din ce mi-a spus parintele.
Oamenii insa au de cele mai multe ori criterii superficiale de a aprecia "maretia" unui duhovnic. Pentru cei mai multi un mare duhovnic e unul care "combate bine", ca sa-l citez pe Caragiale, care e foarte ferm si sigur pe el si care eventual e "vazator cu duhul".
Cam astea sunt criteriile oamenilor.
Dumnezeu insa s-ar putea sa creada altceva referitor la maretia unui duhovnic.
In parintele Adrian Fageteanu oamenii aveau mare incredere si ei stiau de ce. Sigur ca parintele era smerit si nu incuraja laudele pentru a nu cadea in mandrie. Insa evlavia populara de obicei e motivata.

Un om care-L pastreaza viu pe Dumnezeu in inima sa nu poate ramane mult timp tainuit. Oamenii il vad, il cauta, langa el sporesc duhovniceste. El fuge de slava lumeasca si tocmai de aceea o dobndeste impotriva vointei lui. Cei lumesti care alearga dupa slava lumeasca o obtin cu greu, adesea cu unele compromisuri, si o pierd repede. Ceea ca ne dau oamenii, tot oamenii ne pot lua inapoi. Dar ceea ce ne da Dumnezeu nu ne poate lua nimeni in afara de El inapoi.

Desigur, exista pustnici care, cu binecuvantarea lui Dumnezeu raman tainuiti de multime. Insa ce s-ar face lumea daca toti pustnicii s-ar izola complet de lume? Sfantul Serafim de Sarov, dupa o mare perioada de sihastrie, a primit porunca de Sus sa ajute oamenii. Sigur ca, daca cineva l-ar fi laudat, l-ar fi trimis imediat la plimbare, caci Sfantul era foarte smerit. Multimea celor ce l-au vizitat nu avea nevoie de vorbe mari. De fapt, evlavia populara pentru un sfant este o lauda adusa indirect tot lui Dumnezeu.

Apoi nu e putin lucru sa ne aparam credinta. Cineva trebuie sa faca si acest lucru. Daca aprobam toate ereziile, ne mai putem numi crestini? Hristos s-a rastignit degeaba? Nu. S-a rastignit pentru mantuirea noastra. Ne-a adus o lege noua si ne-a cerut s-o pastram. Avem ghidul, asa ca in raport cu acesta sesizam eventuale abateri si in raport cu acesta si vom fi si noi judecati.

Cine stie sa citeasca Evanghelia si Apocalipsa sa puna si singur capul la contributie daca vrea sa se mantuiasca. Ce sa astepte? Daca anumite probleme nu mai pot fi dezbatute in predici din cauza persecutiei din ce in ce mai vadite, exista carti si cine e dornic de adevar il afla. Cine nu oricum nu va crede. Burtica lui e mai importanta decat mantuirea si gata!

Nu numai preotii si ierarhii trebuie sa marturiseasca credinta, ci si mirenii:

http://www.familiaortodoxa.ro/2012/0...risi-credinta/

Insa e nevoie si de pastori cu duh marturisitor:
http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...ul/#more-30920

Last edited by antoniap; 02.11.2013 at 15:32:08.
Vechi 02.11.2013, 16:46:07
Senior Member

Implicit

Antonia, eu nu cred in evlavia populara.
Cred in Dumnezeu, in Biserica Lui dreptmaritoare, dar in evlavia populara nu.
Poporul a fost cel care l-a aclamat pe Hristos in Duminica Floriilor, iar in vinerea urmatoare striga: "Ia-L, ia-L , rastigneste-L "
Asta e poporul. Poate sa spuna oricine orice, nu am motive sa cred in evlavia populara.
Vechi 02.11.2013, 17:03:49
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Antonia, eu nu cred in evlavia populara.
Cred in Dumnezeu, in Biserica Lui dreptmaritoare, dar in evlavia populara nu.
Poporul a fost cel care l-a aclamat pe Hristos in Duminica Floriilor, iar in vinerea urmatoare striga: "Ia-L, ia-L , rastigneste-L "
Asta e poporul. Poate sa spuna oricine orice, nu am motive sa cred in evlavia populara.
Oare erau chiar aceiasi? In Duminica Floriilor L-au aclamat si Ana si Caiafa si fariseii? Iar mai apoi au strigat ,,Ia-L, ia-L , rastigneste-L " si apostolii?

Nucleul nu a fost acelasi. Iar necuratul a lucrat cu spor si atunci...

Iar evlavia populara fata de cineva are nevoie de probe, se consolideaza sau nu in timp. Este un aspect important luat in calcul cu prilejul canonizarilor.

Misiunea pamanteasca a Lui Iisus a durat doar trei ani, iar evlavia culta si populara s-a consolidat dupa Pogorarea Duhului Sfant.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30