Citat:
În prealabil postat de Corinusha
Am citit ce s-a scris anii trecuti... Din puctul meu e vedere...aberatii...la amble tabere. Dar si eu pot sa zis niste aberatii la fel sau poate mult mi mari. Pana la urma Haloweenul e aberatie, chiar daca mi se pare o chestie super funny. Si sincer, nu cred ca copiii, care se costumeaza si pleaca "la colindat" dupa bomboane se gandesc ca e sarbatoare satanica sau pagana. Se gandesc doar ca se vor distra cu prietenii si colegii si isi pot pune imaginatia la lucru sa-si fac costumele, care, nici nu trebuie neaparat sa fie demonice.
|
Dar nimeni nu crede ca daca te duci la o petrecere de Halloween, gata esti posedat. E vorba la modul general. In primul rand, Halloween nu este o sarbatoare romaneasca. Doi, este o sarbatoare pagana, toata lumea stie de unde a aparut aceasta sarbatoare. Trei, ce legatura au crestinii cu Halloween? De ce trebuie sa acceptam toate aberatiile din occident? De ce sa te costumezi taman de Halloween? Daca va place balul mascat, faceti unul in alta zi. Cum a spus un parinte din UK, tara de unde provine aceasta sarbatoare, pericolul este ca se induce in conceptul populatiei o idee veche, pagana, frica de moarte si se uita de Hristos si darul vietii pe care ni l-a facut. Doar ptr. ca, crestinii-ortodocsi, nu accepta sa participe la aceasta sarabtoare si considera ca Romania, fiind tara ortodoxa de 2 milenii, nu ar trebui sa adopte aceasta sarbatoare, nu inseamna ca abereaza sau ca sunt nu stiu cum. Mai usor cu epitele si complimentele, caci pe fiecare topic numai asa vorbiti.