![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
@Daniel_Ortodox
Domnule Daniel, De multe ori v-am stat impotriva. Si mi s-a parut ca va jucati cu vorbele. Nu renunt la multe din gandurile de atunci. Dar abia azi am descoperit acest topic. Si eu va multumesc pentru tot ce scrieti aici: -despre razboie si ucideri -despre mantuire Si chiar zilele care au trecut si au culminat cu Sarbatoarea Inaltarii Domnului Iisus Hristos m-au facut sa ma gandesc, din nou, ca omul ar trebui sa fie “mandru” daca un crestin poate sa fie “mandru” ca apartine neamului “zidit” de Mantuitorul Iisus Hristos. Deci: neamul nostru este Neamul lui Hristos. Neamul nostru ar trebui sa fie cel despre care spunem in Troparul pe care-l marturisim in fata icoanei Mantuitorului Hristos: << Preacuratului Tău chip ne închinăm, Bunule, cerând iertare pentru greșalele noastre, Hristoase Dumnezeule. Că de voie bine ai voit a Te sui cu Trupul pe Cruce, ca să scapi din robia vrăjmașului pe cei ce i-ai zidit. Pentru aceasta cu mulțumire strigăm Ție: Toate le-ai umplut de bucurie, Doamne Iisus Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce ai venit să mântuiești lumea. >> Stiu ca la Sfanta Liturghie ne rugam pentru eroii neamului. Si sunt datoare ascultare. Dar cred cu tarie ca Mantuitorul Hristos ne-a indemnat sa ne iubim unii pe altii, nu sa ne urâm si sa ne ucidem unii pe altii, indiferent de motiv, sau de scop. Legea Noua care o „plineste” pe cea Veche este Legea Iubirii. <<Să nu socotiți că am venit să stric legea sau profeții; n'am venit să stric, ci să plinesc d.>> Matei 5,14) [d) Contextual, în N. T., „legea“ era cea dată de Dumnezeu prin Moise. Verbul a (se) plini își are dublul său înțeles: pe acela de a adeveri, a face ca o profeție să devină realitate (ca în Mt 1, 22; 2, 15; 2, 17 etc.) și pe acela de a face, a săvârși, a întregi, a împlini, a completa, a duce la capăt, a desăvârși.] Biblia, Versiunea Anania, http://www.dervent.ro/biblia.php |
|