Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2013, 21:17:52
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Eu nu sunt convins deloc despre asta.

Popa de la tara sta ca boul si se uita la credinciosii care mor de foame si nu ridica un deget pentru ei pe motiv ca: "sa munceasca".

Pai frate, ridica si tu un deget pentru el, ca la o vaca putea sa se gandeasca si popa ala si putea sa i-o dea.

Am vazut scena asta de sute de ori. Ortodoxul ademenit cu 3 milioane de lei, iar popa sta si se uita ca prostul, dar nu scoate un ban din buzunarul lui, Doamne fereste.
Ei ce sa zic. Da Suceava nu are o gramada de manastiri? Exista numai popa satului. Sa se fi dus la cea mai apropiata manastire si sigur primea ajutor. Si de unde stii ca "popa" din acel sat nu ar fi dorit sa ajute? Daca femeia aia nu a mers la Biserica mai deloc si doar de botez sau poate chiar sutn lenesi si au pamant de munca dar asteapta sa pice din cer. Sunt mai multe scenarii, nu stim sigur din 2 articole de pe net.

Sunt preoti de la tara care ajuta cum pot ei satenii. De asta sunt sigura. Sa nu uitati ca parohiile de la sate sunt printre cele mai sarace.
Uite de exemplu preot de tara si cuma ajutat copilasii salbaticiti din satul in care are parohia:
http://copiiidinglodeanu.blogspot.ca...put-totul.html
Si cu siguranta mai sunt preoti, monahi si monahii care fac milostenie si ajuta cum pot ei. Intrebarea este: milostenia si ajutorul se face doar de catre preot? Asta e misiunea Bisericii? Sau misiunea Bisericii este mantuirea? Noi ca mireni ar trebui sa dam o mana de ajutor mereu si sa cercetam oamenii, nu sa aruncam vina asupra preotilor. Daca ei nu fac, sa facem noi.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2013, 21:40:09
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Ei ce sa zic. Da Suceava nu are o gramada de manastiri? Exista numai popa satului. Sa se fi dus la cea mai apropiata manastire si sigur primea ajutor. Si de unde stii ca "popa" din acel sat nu ar fi dorit sa ajute? Daca femeia aia nu a mers la Biserica mai deloc si doar de botez sau poate chiar sutn lenesi si au pamant de munca dar asteapta sa pice din cer. Sunt mai multe scenarii, nu stim sigur din 2 articole de pe net.

Sunt preoti de la tara care ajuta cum pot ei satenii. De asta sunt sigura. Sa nu uitati ca parohiile de la sate sunt printre cele mai sarace.
Uite de exemplu preot de tara si cuma ajutat copilasii salbaticiti din satul in care are parohia:
http://copiiidinglodeanu.blogspot.ca...put-totul.html
Si cu siguranta mai sunt preoti, monahi si monahii care fac milostenie si ajuta cum pot ei. Intrebarea este: milostenia si ajutorul se face doar de catre preot? Asta e misiunea Bisericii? Sau misiunea Bisericii este mantuirea? Noi ca mireni ar trebui sa dam o mana de ajutor mereu si sa cercetam oamenii, nu sa aruncam vina asupra preotilor. Daca ei nu fac, sa facem noi.
M-as fi dus eu acolo, dar nu sunt in tara.
Dar daca are cineva drum pe acolo, am spus, ii cumpar eu femeii respective 2 vaci, dar sa-i lase in pace pe astia.

Se duce cineva la femeia asta sa vorbeasca cu ea ?

Este cineva din Suceava ?
Reply With Quote
Vechi 16.04.2013, 21:49:36
maria-15
Guest

Implicit

Citat:
Dar daca are cineva drum pe acolo, am spus, ii cumpar eu femeii respective 2 vaci, dar sa-i lase in pace pe astia.
aveti oare asa de multi bani ca sa cumparati 2 vaci unei femei care,daca apoi i se vor oferi 3 in schimbul trecerii la o alta religie,ar face-o fara sa clipeasca?

e frumos ca va doare greseala ei,dar daca Dumnezeu nu obliga pe nimeni,cu atat mai mult noi trebuie sa respectam libertatea celuilalt.poate ca un sfat prietenesc ar avea mai mult efect,sau poate daca ar vedea la ceilalti un comportament crestinesc ,zic si eu.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2013, 21:58:35
caty_deea's Avatar
caty_deea caty_deea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Bucuresti
Smile

Citat:
M-as fi dus eu acolo, dar nu sunt in tara.

Se duce cineva la femeia asta sa vorbeasca cu ea ?

Este cineva din Suceava ?
Vreti sa intrati in competitie cu americanii? Pai daca ii dati femeii 2 vaci, aia ii vor da 3. Apoi dvs le dati lemne de foc si aia le vor da casa...etc etc. Nu suntem in masura sa o judecam pe femeie, pt ca nu ne-a fost nici unuia atat de foame incat sa facema astfel de compromisuri, dar sunt de acord cu cineva care spunea mai sus ca e tare slaba credinta la astfel de oameni. Ma nelinisteste saracia duhovniceasca mai mult decat cea materiala. De cand ne cumparam noi adeptii cu vite si zahar? Caci daca femeia s-ar intoarce la ortodoxie datorita bunurilor materiale oferite de crestini....cu ce ne-am deosebi de celelalte religii care procedeaza in acest fel? Nu stiu daca m-am facut inteleasa.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.04.2013, 22:40:46
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Vreti sa intrati in competitie cu americanii? Pai daca ii dati femeii 2 vaci, aia ii vor da 3. Apoi dvs le dati lemne de foc si aia le vor da casa...etc etc. Nu suntem in masura sa o judecam pe femeie, pt ca nu ne-a fost nici unuia atat de foame incat sa facema astfel de compromisuri, dar sunt de acord cu cineva care spunea mai sus ca e tare slaba credinta la astfel de oameni. Ma nelinisteste saracia duhovniceasca mai mult decat cea materiala. De cand ne cumparam noi adeptii cu vite si zahar? Caci daca femeia s-ar intoarce la ortodoxie datorita bunurilor materiale oferite de crestini....cu ce ne-am deosebi de celelalte religii care procedeaza in acest fel? Nu stiu daca m-am facut inteleasa.
Doamne ajuta!
Te-ai făcut foarte bine înțeleasă!

România a trecut cu bine tsunami-ul prozelitist al neoprotestanților, care a lovit puternic imediat după 1989. Din experiența acumulată în anii aceia de asediu propagandistic, știm că haleala, țoalele și alte dovezi materiale a ceea ce înțeleg alții prin sintagma "iubirea de aproapele", nu trezesc conștiințe și au exact efectul focului de paie.
Asta nu înseamnă, desigur, că angajații BOR-ului se pot culca pe o ureche... Fără o înviorare reală a vieții bisericești, credința ortodoxă va suferi importante pagube statistice, nu atât din cauza neoprotestanților cât datorită secularismului polimorf ce infectează din ce în ce mai multă lume.

Unii își părăsesc credința nativă pentru vaci, alții pentru mașini, neveste, locuri de muncă în străinătate etc. Sunt și unii care caută pur și simplu un sens al vieții, cedând seducției ideologiilor religioase propuse de heterodocși. Însă în fiecare din cazurile generale și particulare ar fi interesant de văzut ce fel de ortodoxie părăsesc....
Vechi 16.04.2013, 22:45:58
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
știm că haleala, țoalele și alte dovezi materiale a ceea ce înțeleg alții prin sintagma "iubirea de aproapele",
Prin altii, banuiesc ca nu te referi si la Iisus ? Sau ?

34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
35. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit;
36. Gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine.
37. Atunci drepții Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând și Te-am hrănit? Sau însetat și Ți-am dat să bei?
38. Sau când Te-am văzut străin și Te-am primit, sau gol și Te-am îmbrăcat?
39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniță și am venit la Tine?
40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.
41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;
43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.
44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.
46. Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică.

Verbi Domini.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2013, 23:28:27
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Prin altii, banuiesc ca nu te referi si la Iisus ? Sau ?

34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
35. Căci flămând am fost și Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și Mi-ați dat să beau; străin am fost și M-ați primit;
36. Gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine.
37. Atunci drepții Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând și Te-am hrănit? Sau însetat și Ți-am dat să bei?
38. Sau când Te-am văzut străin și Te-am primit, sau gol și Te-am îmbrăcat?
39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniță și am venit la Tine?
40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie Mi-ați făcut.
41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;
43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.
44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.
46. Și vor merge aceștia la osândă veșnică, iar drepții la viață veșnică.

Verbi Domini.
Verbi Domini intelligi ignorant...

Textul ăsta doar pare că întemeiază gesturile umanitare ale sectelor. În realitate el se referă la o temă mult mai profundă decât simpla asistență socială motorizată de imperative religioase. Cine citește cu ochi bisericești, mai vede și faptul că nu atât acoperirea unor nevoi stringente este accentuată acolo, ci descoperirea chipului lui Hristos în aproapele aflat în situație limită și convertirea iubirii religioase abstracte în iubirea concretă, pentru persoane concrete ce trec prin iadul singurătății în suferință. Fiindcă niște gesturi izolate nu alungă nici senzația de foame sau sete, nici nu rezolvă problema garderobei pentru tot restul vieții, cu atât mai puțin vindecă boli sau eliberează din pușcărie. Hristos vine din ambele direcții acolo, pe de-o parte El este bătut, scuipat, pironit etc iar pe din cealaltă parte se pogoară la iad și smulge ființa căzută sub povara păcatului, arătat în pildă sub forma nevoilor vitale, dar și a lipsirii de sănătate și libertate.
Vechi 16.04.2013, 23:43:35
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Verbi Domini intelligi ignorant...

Textul ăsta doar pare că întemeiază gesturile umanitare ale sectelor. În realitate el se referă la o temă mult mai profundă decât simpla asistență socială motorizată de imperative religioase. Cine citește cu ochi bisericești, mai vede și faptul că nu atât acoperirea unor nevoi stringente este accentuată acolo, ci descoperirea chipului lui Hristos în aproapele aflat în situație limită și convertirea iubirii religioase abstracte în iubirea concretă, pentru persoane concrete ce trec prin iadul singurătății în suferință. Fiindcă niște gesturi izolate nu alungă nici senzația de foame sau sete, nici nu rezolvă problema garderobei pentru tot restul vieții, cu atât mai puțin vindecă boli sau eliberează din pușcărie. Hristos vine din ambele direcții acolo, pe de-o parte El este bătut, scuipat, pironit etc iar pe din cealaltă parte se pogoară la iad și smulge ființa căzută sub povara păcatului, arătat în pildă sub forma nevoilor vitale, dar și a lipsirii de sănătate și libertate.
Ăăă.. prea complicat, prea intelectual, prea inteligent, prea scolastic. Eu am crezut că era vorba despre a da de mâncare flămândului, de a îmbrăca pe cel dezbrăcat. Că, flămândul, sau copii flămândului, vor mâncare, nu "citire cu ochi bisericești", "convertirea iubirii religioase abstracte" sau "arătarea în pildă sub forma nevoilor vitale".

Doar atât. Mâncare.

Și am impresia că și Hristos tot la asta s-a referit. Nu la "convertirea iubirii religioase abstracte", ci la mâncare. Bisericește, nebisericește, abstract, non abstract, cred că El a zis: dați de mâncare !

Last edited by MihaiG; 16.04.2013 at 23:46:49.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2013, 23:03:00
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caty_deea Vezi mesajul
Pai daca ii dati femeii 2 vaci, aia ii vor da 3. Apoi dvs le dati lemne de foc si aia le vor da casa...etc etc.
Și iată visul cooperării româno-americane împlinit!
Dintr-o femeie amărâtă vom avea, în sfârșit, o româncă prosperă, cu tot cu familia ei!

P.S. Undeva pe la Ogoru, tăranii locului au primit tot ce li se dădea de la americani. Promițînd că sigur, acuș-acuș trec la islamism, la budism sau nu mai știu la ce ... Dar după ce se ostoi un an prin vremuri, românii noștri tot la biserica satului mergeau, tot preotului locului îi deschideau ușa și îi sărutau mâna, tot cu ouă roșii și "Hristos a înviat!" se salutau, bucurie mare.
Dezamăgiți că au căzut de fazan, seducătorii trans-oceanici le-au bătut obrazul urmașilor lui Moromete, chipurile pe motivul că n-ar fi fost țăranii noștri gentlemani. Mă jenez să precizez ce le-au arătat ei americanilor, la schimb...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare