Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2013, 12:56:08
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelina02 Vezi mesajul
In aproape acceasi situatie sunt si eu.Eu sunt constienta ca nu ma voi casatori,asa ca am renuntat la idee si dupa terminarea studiilor vreau sa infiez un copil si sa ma dedic vietii profesionale.
Nu va pripiti...nu stiti ce poate rezerva clipa urmatoare sau anii viitori, deopotriva. Creatorul ne trimite sufletele in trup, cind venim in lume, ca pe "foi albe": zero constienta, zero asteptari, zero "idealuri". Pastrind proportiile in cazul unei fiinte adulte, e bine sa avem tehnica "foii albe", adica a deschiderrii spre neprevazut, in cam toate momentele vietii. Pentru ca sunteti crestina, ginditi-va la chestia cu copiii si imparatia cerurilor: e acelasi lucru spus altfel, anume: neatasarea de planuri, scopuri si (auto)definitii are o forta uriasa. E practic pastrarea inocentei infantile, la scara adulta, si prefacerea ei in cel mai eficace scut impotriva raului din lume.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2013, 15:36:46
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Da- e foarte greu sa fii singur , sa nu ai langa tine o femeie care sa te iubeasca! Nu-mi place sa-mi "povestesc"" viata personala pe forum- dar pur si simplu am simtit nevoia sa zic treaba asta.....
Reply With Quote
Vechi 02.03.2014, 01:12:02
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelina02 Vezi mesajul
In aproape acceasi situatie sunt si eu.Eu sunt constienta ca nu ma voi casatori,asa ca am renuntat la idee si dupa terminarea studiilor vreau sa infiez un copil si sa ma dedic vietii profesionale.

Parintele Arsenie spunea ca cel ce face profesia ca pentru Dumnezeu se mantuieste sigur.
Parintele Staniloaie spunea ca tinerii trebuie sa se pocaiasca daca vor sa se realizeze.
Cred ca si copilul adoptat e un dar de la Domnul si cel natural si se cere aceeasi rugaciune.
Dupa ce am renuntat la gandul de calugarie ( asa mi-au spus duhovnici parintii si interiorul meu ) am vrut sa ma insor dar toate erau impotriva.Am gasit pacea si fericirea din unirea cu Hristos in celibat si am renuntat si eu la ideea ba chiar am fugit de ea ca sa nu pierd bucuria castigata.De curand insa am inteles ca asa cum nu iti da casatoria fericirea ci unirea cu Mirele asa nici nu ti-o ia ca nimic nu te desparte de Hristos .Din contra casatoria e o legatura tainica un angajament un cadru in care poate spori fericirea primita daca bineinteles e facuta cu toata binecuvantarea cu voia Domnului nu de capul nostru.Mariaj vine de la Maria Maica Domnului = Rugaciunea Intrupata cum o numeste Acatistul Rugului Aprins este deci o legatura bazata pe rugaciune care trebuie sa fie la baza din faza de idee.Si daca este ea ne ghideaza , ne spune toate fiind mai de folos decat cautarile pe ici pe colo. Cred ca mai degraba vazandu-si omul linstit de munca si datoria lui va gasi ajutorul potrivit chiar alaturi.Sf Luca al Crimeii s-a dus in extremul orient in razboiul ruso japonez sa slujeasca Domnului si aproapelui sa isi faca datoria si asistenta care-i dadea bisturiul i-a dat si mana.
Reply With Quote
Vechi 02.03.2014, 02:04:01
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Teodosie Vezi mesajul
Cred ca mai degraba vazandu-si omul linstit de munca si datoria lui va gasi ajutorul potrivit chiar alaturi.Sf Luca al Crimeii s-a dus in extremul orient in razboiul ruso japonez sa slujeasca Domnului si aproapelui sa isi faca datoria si asistenta care-i dadea bisturiul i-a dat si mana.
Cum adică i-a dat și mâna? s-au căsătorit?
Reply With Quote
Vechi 21.11.2013, 00:50:29
Ivanacristescu Ivanacristescu is offline
Member

Data înregistrării: 07.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai88 Vezi mesajul
Ce modalitate are un baiat, crescut cu frica de Dumnezeu intr-o familie crestin-ortodoxa ,respectand si iubind valorie traditionale si morale promovate de biserica ortodoxa sa intalneasca o fata cu aceleasi valori morale si spiruale?Multumesc. Mihai
Mihai draga, este ca si cum ai vrea sa stii combinatia perfecta pentru numerele de la Loto! Si stii prea bine ca asta este o probabilitate de 1 la 14 milioane de combinatii!!! Dar...cum sa cistigi daca nu iei bilet?...Incearca-ti "norocul"!
Reply With Quote
Vechi 21.11.2013, 01:44:22
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Ce modalitate are un baiat, crescut cu frica de Dumnezeu intr-o familie crestin-ortodoxa ,respectand si iubind valorie traditionale si morale promovate de biserica ortodoxa sa intalneasca o fata cu aceleasi valori morale si spiruale?Multumesc. Mihai
Ai sanse si aici pe forum...
Nu stiu daca a ajuns cineva la casatorie deja,insa in mod clar la o "pasiune virtuala"de idei tot s-a ajuns :)
Sansele sunt nenumarate,oamenii se intalnesc in diverite medii si situatii.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2013, 11:36:38
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Este adevarat- am vazut si aici pe forum femei cu opinii si principii sanatoase, insa pana nu vorbesti cu omu fata in fata, e greu sa-ti faci o parere mai intemeiata!
Reply With Quote
Vechi 21.11.2013, 11:42:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Este adevarat- am vazut si aici pe forum femei cu opinii si principii sanatoase, insa pana nu vorbesti cu omu fata in fata, e greu sa-ti faci o parere mai intemeiata!
Depinde cum definesti "sanatoase".
Sunt oameni care se cred foarte maturi si echilibrati, chiar si credinciosi dar au handicapuri grave in planul credintei, daca vorbim la modul practic.

Insa atat timp cat ajungi sa cadeti de acord in fata sistemului de valori pe care il propune Biserica pentru familie si om in general, conflictele, aproape inevitabile in orice relatie, se pot concilia mult mai usor.

Daca este o credinta doar de suprafata, cand se ajunge la valori nici unul nu e dispus sa-si plieze ambitiile dupa ele, Dumnezeu cu mila...
Vechi 21.11.2013, 11:48:02
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
daca vrei o "reteta" pentru ati intalni jumatatea, nu cred ca exista. Dumnezeu e mare si milostiv si iti va scoate in cale jumatatea
Reply With Quote
Vechi 21.11.2013, 12:33:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
daca vrei o "reteta" pentru ati intalni jumatatea, nu cred ca exista. Dumnezeu e mare si milostiv si iti va scoate in cale jumatatea
Asa cum sunt oameni buni si oameni rai si oameni parte buni si parte rai, asa sunt si jumatatile.
De obicei Dumnezeu iti scoate in cale multe posibile jumatati, dar tu esti cel care alegi cu care sa faci "lipeala" prin Taina Cununiei.
Si o data facuta, buna sau rea, este a ta si trebuie sa o tratezi asa cum spune Sf. Scriptura "ca pe tine insuti".
Insa din pacate sunt multi care nu se iubesc pe sine sau daca se iubesc se "iubesc" la modul gresit, pana la mutilare si auto-distructie.

Thread Tools
Moduri de afișare