Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2013, 09:50:15
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Cinstirea sau supracinstirea Mariei poate fi privită ca o inovație ulterioară, Biserica primară necunoscând cinstirea (în sensul de cult adus) maicii Domnului. Nu există nici la apostoli, nici la mulți dintre sfinți cultul care mai târziu s-a dezvoltat pentru fecioara Maria. Și pe vremea aia creștinismul nu era deloc o filosofie ... etc. Chiar și la sfântul Dionisie Pseudo-Areopagitul, de care pomeneai cu altă ocazie, nu exista această doctrină și acest cult; în "Ierarhia cerească" a lui Dionisie Maria nu apare deasupra ierarhiei cerești, deasupra heruvimilor și serafimilor, semn că pe vremea lui și în spațiul său de creștinism nu exista învățătura pe care o pomenesc ortodocșii când cântă "Cuvine-se cu adevărat". Țin minte că la un moment dat dădusem de un site sectar, al unei secte desprinse din "catolic"-ism, pe care se spunea că maica Domnului face parte din Sfânta Treime, că e o zeiță căreia trebuie să i se aducă închinare.
N-am cuvinte!
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 15:24:14
Alanna Alanna is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de myself00 Vezi mesajul
N-am cuvinte!
De acord, nici eu. Sunt lucruri care nu trebuie explicate ci simtite...daca am "gandi" cu inima am gasi mai usor raspunsurile pe care le cautam.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare