Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2013, 21:08:54
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Sa va traiasca noul Episcop al Romei! Sa multumim (toti) Domnului ca e conservator!
Reply With Quote
Vechi 14.03.2013, 23:13:49
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
noi ortodocsii nu credem si nu recunoastem pe papa...asa ca...

Francisc I s-a pus singur acolo, nu l-a pus Dumnezeu !
Eu nu ma aflu sub ascultarea papei dar atata timp cat Patriarhul sub a carui ascultare ma aflu i se adreseaza cu "Sanctitatea voastra", banuiesc ca nu zice asta la misto in declaratii publice si de aici deduc ca un respect asemanator i-as datora si eu.

Acum, o multime de ortodocsi nu cred ca Dumnezeu l-a pus pe PF Daniel in scaunul patriarhal, nici pe patriarhul ecumenic, etc. De fapt nici eu nu prea cred ca Dumnezeu ii alege pe ierarhi, ci oamenii ii aleg, numesc, impun, etc, iar Dumnezeu lucreaza cu ei (mai mult sau mai putin). Uneori Dumnezeu vegheaza, influenteaza alegerile noastre, mai ales daca ii cerem cu credinta sa intervina...

Mai ganditi-va ca papa are un cuvant greu de spus in lume, cuvant care ne afecteaza si pe noi. Spre exemplu, daca papa ar spune ca sunt acceptabile casatoriile gay, aceasta declaratie ar atarna greu in fata organismelor politice si ar fi o mare sansa ca si in Romania sa vedem acest lucru intamplandu-se curand. Deci conteaza cine este papa si ce face... intr-un fel as putea spune ca ma reprezinta si pe mine in fata lumii.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 01:33:17
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Prima zi, prima Missa, prima predica a Sanctitatii Sale Francisc. O cotitura evidenta atat fata de Fer Ioan Paul al II-lea, cat si fata de Benedict al XVI-lea. Cuvinte simple putine la numar (predica a durat 7 minute), limbaj foarte direct. Exprimare abrupta, omiletica de tip "tare", in genul lui Ioan Botezatorul, putin obisnuita in zilele noastre. "Putem sa umblam cat vrem, putem sa construim tot felul de lucruri, dar, daca nu Il marturisim pe Cristos, va exista mereu ceva care nu merge (...). Vom deveni un ONG pios, dar nu Biserica, mireasa lui Cristos.".

"Ce se intampla daca nu construim pe piatra ? Se intampla ceea ce se intampla copiilor pe plaja, cand fac castele de nisip: totul se prabuseste, lipsind consistenta". "Cand nu Il marturisim pe Isus Cristos, ma gandesc la aceste cuvinte ale lui Léon Bloy: cine nu se roaga Domnului, se roaga diavolului. Cand nu Il marturisim pe Cristos, marturisim mundanitatea diavolului."

"Cand umblam fara cruce, cand construim fara cruce, cand Il marturisim chiar si pe Cristos, dar nu si Crucea Lui, nu suntem discipolii Domnului. Suntem discipolii lumii. Suntem episcopi, preoti, cardinali, papi, suntem orice, dar nu discipolii Domnului."

"As vrea ca noi toti, dupa aceste zile de gratie, sa avem curajul - da! - curajul sa umblam in prezenta Domnului, sa construim Biserica pe sangele lui Cristos varsat pe Cruce, sa marturisim singura glorie: Cristos crucificat. Astfel, Biserica poate sa inainteze."

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 02:20:23
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

"Cand umblam fara cruce, cand construim fara cruce, cand Il marturisim chiar si pe Cristos, dar nu si Crucea Lui, nu suntem discipolii Domnului. Suntem discipolii lumii. Suntem episcopi, preoti, cardinali, papi, suntem orice, dar nu discipolii Domnului."

Surprinzătoare aceste cuvinte ale papei Francisc I, are ceva discursuri în el și văd că e ferm pe convingerile lui, Benedict XVI era mai avar mai egoist în ce privește discursurile de la balcon.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 05:49:34
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Eu nu ma aflu sub ascultarea papei dar atata timp cat Patriarhul sub a carui ascultare ma aflu i se adreseaza cu "Sanctitatea voastra", banuiesc ca nu zice asta la misto in declaratii publice si de aici deduc ca un respect asemanator i-as datora si eu.

Acum, o multime de ortodocsi nu cred ca Dumnezeu l-a pus pe PF Daniel in scaunul patriarhal, nici pe patriarhul ecumenic, etc. De fapt nici eu nu prea cred ca Dumnezeu ii alege pe ierarhi, ci oamenii ii aleg, numesc, impun, etc, iar Dumnezeu lucreaza cu ei (mai mult sau mai putin). Uneori Dumnezeu vegheaza, influenteaza alegerile noastre, mai ales daca ii cerem cu credinta sa intervina...

Mai ganditi-va ca papa are un cuvant greu de spus in lume, cuvant care ne afecteaza si pe noi. Spre exemplu, daca papa ar spune ca sunt acceptabile casatoriile gay, aceasta declaratie ar atarna greu in fata organismelor politice si ar fi o mare sansa ca si in Romania sa vedem acest lucru intamplandu-se curand. Deci conteaza cine este papa si ce face... intr-un fel as putea spune ca ma reprezinta si pe mine in fata lumii.
Foarte frumoase cuvinte!
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 11:29:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Jorge Bergoglio, din ordinul iezuitilor, este cunoscut in Argentina ca o persoana modesta si umila (in Buenos Aires circula cu metroul si cu autobuzul), dar este si un tip foarte inteligent si cu priza la public. Toate scrisorile sale, si intrevederile, le incheia cu cuvintele "Sa va rugati pentru mine."
Se pare ca la conclavul anterior, care s-a soldat cu alegerea ca Papa a card. Ratzinger, monsenior Bergoglio a fost pe locul al doilea, cu 40 de voturi. Acum a castigat alegerile, bravo!
E interesant ca nu era trecut printre principalii candidati si se spune ca a fost o surpriza, dar acum aflam ca a fost si data trecuta principalul contracandidat al lui Ratzinger.
Nu toti argentinienii sunt favorabili noului Papa, daca e adevarat ce se scrie e posibil si sa fie si o imagine facuta in ultimul timp pentru a castiga alegerile. http://www.rtv.net/pacatele-noului-p...rii_70642.html
De exemplu cel ce i-a fost sofer 10 ani, tot un iezuit, spunea in 2010: "Acum, el spune că merge cu metroul și autobuzul. În cei 10 ani în care i-am fost șofer nu pleaca nicăieri fără mașină, chiar și dacă avea de străbătut o distanță de câteva blocuri"
Tot acesta mai spune "că Bergoglio îi povestea despre desele sale întâlniri cu șeful Marinei Miltare, Emilio Massera și chiar îi dezvăluia din planurile politice ale dictaturii."
În plus, se afirmă că Bergoglio era prieten foarte apropiat cu colonelul Vicente Damasco, fost ministru de interne în timpul regimului dictatorial al lui Videla.
Un alt argentinian stabilit in Franta, un medic, declara tot in 2010 "
că în anul 1976 a fost răpit și torturat în sediul Ordinul Iezuiților, care era condus la vremea respectivă chiar de către actualul Papă."

Intr-un alt articol http://www.realitatea.net/trecutul-l...ampaign=trkweb
"Criticii lui Jorge Bergoglio evidențiază presupusul rol al acestuia în răpirea a doi misionari iezuiți, Orlando Yorio și Francisco Jalics, arestați în martie 1976 și torturați într-un centru de detenție.
Cardinalul argentinian a negat permanent orice responsabilitate în acest caz.
Dar "Horacio Verbitsky, autorul cărții "Joc dublu, Argentina catolică și militară", afirmă că există cinci martori care confirmă rolul lui Bergoglio în acțiunile guvernamentale de reprimare a Bisericii Catolice argentiniene, inclusiv în dispariția unor preoți. "Luptele interne din cadrul Curiei Romane urmează o logică inexplicabilă, cu fapte dintre cele mai obscure", a scris Horacio Verbitsky joi, într-un editorial apărut în cotidianul argentinian Pagina 12."
"În 2010, monseniorul Bergoglio a fost interogat de magistrați în cadrul unui proces privind crimele de război comise în timpul dictaturii. De asemenea, a fost audiat ca martor și într-un proces privind bebeluși ai disidenților adoptați de funcționari ai regimului militar.
În 2011, un judecător din Franța a cerut în zadar audierea sa în cadrul unei anchete privind moartea unui misionar francez în 1976."
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 11:47:11
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul

Acum, o multime de ortodocsi nu cred ca Dumnezeu l-a pus pe PF Daniel in scaunul patriarhal, nici pe patriarhul ecumenic, etc.
Mesajul Patriarhului este echilibrat, fara sa spuna ceva contrar credintei ortodoxe, fiind in acelasi timp si politicos. "Sanctitatea" este echivalent cu "Sfintia", Patriarhul se poate adresa doar cu un termen politicos, nu putea sa scrie "domnule Jorge", chiar daca ar fi vrut. La fel cum spunem Dalai Lama, dar "lama" este un titlu din religia budista tibetana, nimeni nu-i spune Dalai.
Mai departe vedem ca Patriarhul mentioneaza doar colaborarea pe plan social, asa cum e si firesc.
Nimic nu este fara ingaduinta lui Dumnezeu, asadar nici un Patriarh ecumensic nu ajunge fara ingaduinta Sa sau fara voia Sa. Asta nu inseamna ca daca greseste nu trebuie mentionat, la fel cum Patriarhul Nestorie a fost anatemizat in trecut, desi era Patriarh. Nici Schisma nu a fost fara ingaduinta Domnului, la fel si o venire a catolicilor la ortodoxie se va face tot cu ingaduinta sau voia Domnului (voia este cand e ceva bun, ingaduinta cand unii fac ceva rau).
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 11:52:37
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E interesant ca nu era trecut printre principalii candidati si se spune ca a fost o surpriza, dar acum aflam ca a fost si data trecuta principalul contracandidat al lui Ratzinger.
Nu toti argentinienii sunt favorabili noului Papa, daca e adevarat ce se scrie e posibil si sa fie si o imagine facuta in ultimul timp pentru a castiga alegerile. http://www.rtv.net/pacatele-noului-p...rii_70642.html
De exemplu cel ce i-a fost sofer 10 ani, tot un iezuit, spunea in 2010: "Acum, el spune că merge cu metroul și autobuzul. În cei 10 ani în care i-am fost șofer nu pleaca nicăieri fără mașină, chiar și dacă avea de străbătut o distanță de câteva blocuri"
Tot acesta mai spune "că Bergoglio îi povestea despre desele sale întâlniri cu șeful Marinei Miltare, Emilio Massera și chiar îi dezvăluia din planurile politice ale dictaturii."
În plus, se afirmă că Bergoglio era prieten foarte apropiat cu colonelul Vicente Damasco, fost ministru de interne în timpul regimului dictatorial al lui Videla.
Un alt argentinian stabilit in Franta, un medic, declara tot in 2010 "
că în anul 1976 a fost răpit și torturat în sediul Ordinul Iezuiților, care era condus la vremea respectivă chiar de către actualul Papă."

Intr-un alt articol http://www.realitatea.net/trecutul-l...ampaign=trkweb
"Criticii lui Jorge Bergoglio evidențiază presupusul rol al acestuia în răpirea a doi misionari iezuiți, Orlando Yorio și Francisco Jalics, arestați în martie 1976 și torturați într-un centru de detenție.
Cardinalul argentinian a negat permanent orice responsabilitate în acest caz.
Dar "Horacio Verbitsky, autorul cărții "Joc dublu, Argentina catolică și militară", afirmă că există cinci martori care confirmă rolul lui Bergoglio în acțiunile guvernamentale de reprimare a Bisericii Catolice argentiniene, inclusiv în dispariția unor preoți. "Luptele interne din cadrul Curiei Romane urmează o logică inexplicabilă, cu fapte dintre cele mai obscure", a scris Horacio Verbitsky joi, într-un editorial apărut în cotidianul argentinian Pagina 12."
"În 2010, monseniorul Bergoglio a fost interogat de magistrați în cadrul unui proces privind crimele de război comise în timpul dictaturii. De asemenea, a fost audiat ca martor și într-un proces privind bebeluși ai disidenților adoptați de funcționari ai regimului militar.
În 2011, un judecător din Franța a cerut în zadar audierea sa în cadrul unei anchete privind moartea unui misionar francez în 1976."
Porcăriile astea trebuie privite, dacă le privim, cu circumspecție. Șleahta detractorilor e aceeași pe toate meridianele și continentele, stai liniștit!
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 12:25:18
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Porcăriile astea trebuie privite, dacă le privim, cu circumspecție. Șleahta detractorilor e aceeași pe toate meridianele și continentele, stai liniștit!
Bineinteles ca unele le privim cu circumspectie, dar ce am selectat nu sunt afirmatii total fanteziste, fara legatura cu realitatea. De exemplu, daca citesti cu atentie, soferul sau timp de 10 ani presupun ca stia cu ce se deplaseaza cardinalul, doar era soferul sau. Daca observi declaratiile nu-l acuza de ceva direct. Soferul spune ca se vedea des cu un membru al regimului (fara sa spuna ca era implicat si el in actiunile guvernului, doar ca era apropiat de cineva). Iar cel rapit nu spune ca ar fi fost implicat cardinalul, ci ca a fost torturat in sediul acela, nu era neaparat nevoie ca si cardinalul sa fie implicat sau chiar sa stie.
Abia in al doilea articol, cel ce a scris acea carte face niste acuzatii (care vad ca a realizat mai multe dezvaluiri din perioada dictaturii, determinand primul militar sa dezvaluie ororile, in 1994; cartile sale sunt foarte cunoscute).
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 14:36:46
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Am aici un articol despre cum a fost ales Jorge Bergoglio papă
http://deveghepatriei.wordpress.com/...ai-ortodoxiei/
A nu se înțelege că am ceva cu catolicismul dar uitați-vă la clip și citiți articolul.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare