Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2013, 17:52:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Faptul ca parintele Daniil Sosoev a fost asasinat nu reprezinta o garantie ca a inteles problema pecetluirii. A avut o anumita lucrare duhovniceasca, nu s-a dedicat acesteia in mod special.
Eu aș încadra lucrarea sa la mucenicie, tu probabil vei spune că e idolatrie.

Citat:
Dar, daca vrem sa facem din el un idol, il facem si gata. Pe raspunderea noastra.

Mai bine pr Daniil Sosoev decât d-na judecătoare Carmen Paduraru. Apropo eu doar am postat o altă părere, asta nu înseamnă idolatrie.

ps: înregistrarea aia cu d-na judecătoare e penebilă, dacă am ajuns să credem și să luăm de bun așa ceva... Sincer chiar m-ai surprins cu acea înregistrare, sper totuși să fie o greșeală...

Last edited by ovidiu b.; 09.01.2013 at 19:03:26.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 18:05:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
ps: înregistrarea aia cu d-na judecătoare e penebilă, sincer dacă am ajuns să credem și să luăm de bun așa ceva. Sincer chiar m-ai surprins cu acea înregistrare, sper totuși să fie o greșeală...
Nu e o greseala. A fost una din "piesele de rezistenta" a miscarii cipofobe pe vremea cand tineau conferinte prin tara.

De altfel da o cautare pe site -ul de la apologeticum si saccsiv si ai sa te convingi.
Vechi 09.01.2013, 19:43:33
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Eu aș încadra lucrarea sa la mucenicie, tu probabil vei spune că e idolatrie.

Mai bine pr Daniil Sosoev decât d-na judecătoare Carmen Paduraru. Apropo eu doar am postat o altă părere, asta nu înseamnă idolatrie.

ps: înregistrarea aia cu d-na judecătoare e penebilă, dacă am ajuns să credem și să luăm de bun așa ceva... Sincer chiar m-ai surprins cu acea înregistrare, sper totuși să fie o greșeală...
Mi se pare ca e prea des citat numele lui Daniil Sosoev de o anumita parte a presei, pentru a-si justifica o opinia. Sfarsitul sau a fost mucenicesc, dar lucrarea lui a fost in primul rand misionara.

Aici imi amintesc despre discutiile pe aceasta tema intre parintele Porfirie si parintele Paisie Aghioritul.

Am prezentat filmuletul cu judecatoarea Carmen Paduraru din ratiuni pragmatice, nu duhonicesti. Nu o compar cu niciun duhovnic. Ea este vocea mireanului care transmite ce i-a spus duhovnicul si atat.

Last edited by antoniap; 09.01.2013 at 19:55:39.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2013, 20:01:43
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Am prezentat filmuletul cu judecatoarea Carmen Paduraru din ratiuni pragmatice, nu duhonicesti. Nu o compar cu niciun duhonic. Ea este vocea mireanului care transmite ce i-a spus duhovnicul si atat.
Să mă ierți dar este o voce fără minte. Chiar nici acum nu ai sesizat penibilul? Și unde e pregmatismul: să mă urc la volan fără permis de conducere pe motivul că nu accept permisul cu cip. Și atenție a spus de cei cu mașini personale, nu de cei care au meseria de șofer sau pentru care șoferia e vitală. Unde pragmatismul? Poate totuși ar trebui să-i amintim doamnei judecător că există și mijloace de transport în comun. Apoi ar trebui să știe d-na judecător că legea nu o dă domnul polițist, ci el numai aplică legea. Cum poți să vezi pragmatism într-o asemenea prostie?

Ești sigură că ea înțeles ceea ce i-a spus duhovnicul? Eu mă îndoiesc la câtă logică are ea. Ești sigură că duhovnicul i-a spus să vorbească asemenea tâmpenii? Eu mă îndoiesc...mai ales dacă e vorba de pr Iustin Pârvu, nu cred că el ar da asemenea soluții.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 06:48:43
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Să mă ierți dar este o voce fără minte. Chiar nici acum nu ai sesizat penibilul? Și unde e pregmatismul: să mă urc la volan fără permis de conducere pe motivul că nu accept permisul cu cip. Și atenție a spus de cei cu mașini personale, nu de cei care au meseria de șofer sau pentru care șoferia e vitală. Unde pragmatismul? Poate totuși ar trebui să-i amintim doamnei judecător că există și mijloace de transport în comun. Apoi ar trebui să știe d-na judecător că legea nu o dă domnul polițist, ci el numai aplică legea. Cum poți să vezi pragmatism într-o asemenea prostie?

Ești sigură că ea înțeles ceea ce i-a spus duhovnicul? Eu mă îndoiesc la câtă logică are ea. Ești sigură că duhovnicul i-a spus să vorbească asemenea tâmpenii? Eu mă îndoiesc...mai ales dacă e vorba de pr Iustin Pârvu, nu cred că el ar da asemenea soluții.
Eu exact acest lucru i l-am trecut cu vederea, nefiind soferita, pentru ca intr-adevar este neinspirat lucru sa nu ai documente corespunzatoare ca sofer. Din cauza acelui strop de mandrie, ingaduie Dumnezeu sa facem si o greseala dupa ce am spus lucruri bune. Alegem cele bune si din discursul ei, nu o desfiintam.

Despre acest gen de greseli vorbeste si Sfantul Serafim de Sarov. Se intampla si la case mai mari, adica la oameni nevoitori, renumiti pentru sfaturile date. De ce? Din cauza ca au vrut sa adauge ceva si de la ei insisi pe langa cele inspirate de Dumnezeu sau pe langa cele spuse de duhovnicul lor. De aceea, cat timp vietuim in trup, putem face cu totii astfel de greseli: si eu si tu si altii ca noi.

Atitudinea corecta in asemenea situatii, spunea un parinte, este sa aratam greseala fara a desfiinta persoana, indiferent cine ar fi: ,,Aici, (aici si aici) a gresit binecuvantatul (a).

Last edited by antoniap; 10.01.2013 at 07:30:28.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 08:21:29
antoniap
Guest

Implicit

În SUA au început discriminările din cauza neacceptării actelor cu cip: o elevă a fost suspendată pentru că a refuzat legitimația cu cip RFID

Daca BOR accepta documentele cu cip, atunci intr-adevar se poate intampla asa ceva si la noi. Nu vom mai putea spune ca respingem documentele cu cip din motive religioase, iar crestinii ar care le resping ar putea fi tratati ca infractori.

Asadar se va repeta povestea ,,- Cine a dat foc Romei?" ,,- Crestinii!!!"

De aceea, sa cerem din nou BOR sa-si exprime clar pozitia fata de documentele cu cip.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 09:44:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Eu exact acest lucru i l-am trecut cu vederea, nefiind soferita, pentru ca intr-adevar este neinspirat lucru sa nu ai documente corespunzatoare ca sofer..
Mă bucur că ai ajuns la o concluzie pertinentă. Asta am și vrut că subliniez că am ajuns să credem în ideologii neinspirate, care n-au nici o treabă cu dreapta credință.

Citat:
Alegem cele bune si din discursul ei, nu o desfiintam.
În afară de faptul "ca noi să fim primii care să facem ceva, înainte de a face alții sau a cere de la alții, pentru a se schimba lucrurile", nu am prea găsit un lucru bun.

Citat:
Atitudinea corecta in asemenea situatii, spunea un parinte, este sa aratam greseala fara a desfiinta persoana, indiferent cine ar fi: ,,Aici, (aici si aici) a gresit binecuvantatul (a).
Nu am nimic cu persoana respectivă, dar tocmai pentru că este judecătoare m-a dezamăgit. Dacă nu avea această funcție, nu ceream de la ea să cunoască legislația, deși și în aces caz e la mintea cocoșului că legea nu o dă domnl polițist. Dacă s-a înțeles altceva, îmi cer iertare.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 10:06:25
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Mă bucur că ai ajuns la o concluzie pertinentă. Asta am și vrut că subliniez că am ajuns să credem în ideologii neinspirate, care n-au nici o treabă cu dreapta credință.

În afară de faptul "ca noi să fim primii care să facem ceva, înainte de a face alții sau a cere de la alții, pentru a se schimba lucrurile", nu am prea găsit un lucru bun.

Nu am nimic cu persoana respectivă, dar tocmai pentru că este judecătoare m-a dezamăgit. Dacă nu avea această funcție, nu ceream de la ea să cunoască legislația, deși și în aces caz e la mintea cocoșului că legea nu o dă domnl polițist. Dacă s-a înțeles altceva, îmi cer iertare.
Cred ca prin, cuvantul ,,politist'', s-a referit tot la o instanta superioara, nu la plutonierul de pe strada. Ideea de a ne asuma pozitia pro sau contra cipului este subliniata si de parintele Adrian Fageteanu care spunea ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.''. Bineinteles ca nici parintele nu era de acord cu cipul.

Acolo unde ma aflu, imi asum pozitia pe care o am si suport consecintele. Cam asa se pune problema. De asemenea, daca insistam, BOR care suporta si ea presiuni, ne va sprijini. Daca nu, atunci vom aluneca la gramada: mireni, calugari, preoti si ierarhi.

Ca mireni putem spune lucrurilor pe nume mai mult decat daca am fi preoti si putem solicita sprijin din partea Patriarhiei Romane. BOR sunt si eu si tu si alti ortodocsi din Romania. Pentru noi e important care va fi pozitia oficiala fata de problema documentelor cu cip.

Daca noi, crestinii, am fi uniti in aceasta problema, atunci ierarhii ar tine seama de dorinta noastra. Dar asa, cand vad ca ne grabim sa ne urcam in masina indiferent de tipul de permis de conducere, ce sa mai spuna si ei? Sunt si ei in bataia trasnetelor acolo pe functiile lor, iar presiuni exista si asupra lor.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 10:27:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca prin, cuvantul ,,politist'', s-a referit tot la o instanta superioara, nu la plutonierul de pe strada.
Nu, a specificat foarte clar să mergem a ghișeele poliției, apoi pe stradă când ne oprește "domnul polițist". Oricum se pare că încă nu ai sesizat penibilul. Dureros...

Citat:
Ideea de a ne asuma pozitia pro sau contra cipului este subliniata si de parintele Adrian Fageteanu care spunea ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.''. Bineinteles ca nici parintele nu era de acord cu cipul.
Știu poziția părintelui. La fel și pr Arsenie Papacioc spune foarte clar: miroase a 666 și că nu ar primi așa ceva. Eu încă aștept lămuriri.

Citat:
Dar asa, cand vad ca ne grabim sa ne urcam in masina indiferent de tipul de permis de conducere, ce sa mai spuna si ei?
Sau să ne urcăm fără permis la volan după unele sfaturi.

Apropo, am intrat în "criză" de soluții viabile: post, rugăciune, viața liturgică?

Last edited by ovidiu b.; 10.01.2013 at 10:43:48.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2013, 10:53:08
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Daca noi, crestinii, am fi uniti in aceasta problema, atunci ierarhii ar tine seama de dorinta noastra.
Aici sunt de acord cu tine. Dar eu, tu și restul de unde știm care e adevărul? Oare nu ei ar trebui să ne clarifice necunoscutele? Până acum se spune: nu luați actele cu cip (unii duhovnici), dar nimeni nu dă soluții. Apoi după cum ai observat sunt și alte interpretări ale peceții pe care Alin a amintit-o:

frunte = gândire
mână = faptă

Last edited by ovidiu b.; 10.01.2013 at 11:03:30.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53