![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
textul de pe www.dcnews. Finalul...
O reprezentare diferită în Parlament în raport cu structura etnică a circumscripțiilor electorale (județele țării) - în sensul că la un număr identic sau apropiat de alegători, cărora, potrivit normei de reprezentare, le revine un număr identic de mandate de parlamentari, va exista, în realitate, un număr diferit de mandate rezultate în mod diferit - direct sau indirect din scrutin - corespunzător structurii etnice a județelor în cauză, contravine principiilor constituționale enunțate și, totodată, încalcă prevederile art. 4 alin. (1) din Legea fundamentală, potrivit cărora "statul are ca fundament unitatea poporului român. Curtea constată, totodată, că dispozițiile alin.(112) al art. 48 din Legea nr. 35/2008 determină o dublă reglementare a situației minorităților naționale care nu întrunesc în alegeri numărul de voturi pentru a fi reprezentate în Parlament, câtă vreme Legea nr. 35/2008 stabilește, în art. 9 alin. (1), că "(1) Organizațiile cetățenilor aparținând unei minorități naționale definite potrivit art. 2 pct. 29, legal constituite, care nu au obținut în alegeri cei puțin un mandat de deputat sau de senator au dreptul, potrivit art. 62 alin. (2) din Constituția României, republicată, ia un mandat de deputat, dacă au obținut, pe întreaga țară, un număr de voturi egal cu cel puțin 10% din numărul mediu de voturi valabil exprimate pe țară pentru alegerea unui deputat". Mai mult, textul criticat extinde excepția prevăzută de Constituție pentru cetățenii aparținând minorităților naționale (definită de Legea nr. 35/2008, în art. 2 pct. 29, ca fiind "acea etnie care este reprezentată în Consiliul Minorităților Naționale) și în ceea ce privește persoanele de etnie română, pe care, printr-o sintagmă fără niciun suport constituțional, respectiv aceea de "comunitate românească", le asimilează, sub acest aspect, minorităților naționale. Or, sintagma "poporul român" pe care legiuitorul constituant o folosește atunci când, în art. 2 alin. (1) stabilește că "suveranitatea națională aparține poporului român", implică în mod necesar unitatea și unicitatea poporului, fiind incompatibilă cu identificarea, în cadrul poporului român și pe teritoriul României, a unor structuri bazate pe apartenența la etnia română - "comunități românești", ai căror membri să beneficieze, în virtutea unui statut asimilat minorităților naționale, de drepturi conferite cetățenilor aparținând unei minorități naționale în considerarea acestei apartenențe. O astfel de reglementare încalcă și dispozițiile art. 16 alin.(1) din Constituție, potrivit cărora "cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări".» (par.XII 3.6-3.18) Pentru toate aceste considerente, Curtea a constatat că legea criticată încalcă, în ansamblul său, dispozițiile Constituției cuprinse în art.1 - Statul român, art. 2 - Suveranitatea, art. 4 - Unitatea poporului și egalitatea între cetățeni, art. 16 - Egalitatea în drepturi, art. 61 - Rolul și structura (Parlamentului), art.62 - Alegerea Camerelor și art. 147 alin. (4) privind caracterul general obligatoriu al deciziilor Curții Constituționale. (par.XIV) Compartimentul Relații externe, relații cu presa și protocol al Curții Constituționale www.dcnews.ro |
|
||||
|
||||
![]()
Mai bine scrii o rugăciune.
|
||||
|
||||
![]()
Prostii, prostii, insa Basescu a dat ordin sa se bata moneda pe Referendum 2009, ca pregateste noi alegeri la anu’. Ziaristii lui (gen Andreea Pora de la revista22) ne fac incalzirea, introducandu-ne in atmosfera. Iarasi ne scot din case, de data aceasta sa-i votam pe cei 300 de spartani :)
Last edited by ioanna; 15.12.2012 at 19:51:57. |
|
||||
|
||||
![]()
Dar ce? Mai apucă?
|
||||
|
||||
![]()
Vedem dupa Sarbatori
![]() Acuma ma gandeam, in conditiile unui Parlament unicameral cu 300 de oameni, mai pot minoritatile nationale (altele decat cea maghiara) avea 20 de reprezentanti? Asta ar insemna aproape 7% din Parlament, insa ponderea acestor comunitati este mult mai mica raportat la populatia tarii. Last edited by ioanna; 15.12.2012 at 20:06:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stimata doamna, Imi pare rau ca sunteti tot timpul hotarata sa luptati. E optiunea dumneavoastra si dreptul dumneavoastra. Dar poate alegeti o cauza mai buna. Eu nu pot sa fiu dusmanul dumneavoastra. Si nu sunt dusmanul nimanui. Ce-am facut eu??? Am gasit aceste articole pe www.romanialibera.ro www.dcnews.ro si www.revista22.ro si am postat partial, rugandu-va sa cititi restul articolelor pe site-urile respective. V-ati grabit sa dati cu bolovani. Toti gresim. 2. Eu n-am schimbat nimic, n-am adaugat nimic. Dar legea drepturilor de autor nu-ti permite sa copiezi (sa postezi) articole in intregime si nestiind regulile de la R.L., Rev.22 si DCNews, n-am vrut sa am probleme. 3. Avand prostul obicei (pentru Forumul www.crestinortodox. ) de a tot posta citate intregi din scrierile Sfaintilor Parinti, din Sfanta Scriptura etc.(vad ca metoda plictiseste) am facut o postare partiala. Daca dumneavoastra credeti ca am vrut sa induc lumea in eroare, imi pare rau, va inselati amarnic: pisaloaga sunt eu, poate si antipatica, dar imbecila nu sunt. Asta a fost istoria. Va doresc numai bine. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu ma lupt cu d-voastra, n-am de ce. E alegerea d-voastra sa luptati pentru o cauza politica, chiar si in post. Postati in continuare linistita articole anti-Ponta, anti-Usl, cum ati facut pana acum pe acest topic. Cum nu mi-e simpatic Ponta, nu ma deranjeaza continutul avalansei de copy-paste a d-voastra, insa cred ca pe un forum politic ati avea mai mult succes decat aici. Numai bine.
Last edited by ioanna; 15.12.2012 at 20:17:41. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Nu am nimic cu USL si nu sutin PDL sau alte formatiuni politice. Dar nu e corect sa vorbesti fara sa stii. Mi s-a parut ca multi oameni nu prea cunosc ispravile unor politicieni din toate partidele (in care sunt acum sau au fost la un moment dat). Unde e tragedia? Va doresc mai multa liniste sufleteasca si daca se poate, mai multa intelegere si pentru opiniile altor oameni. Fiti linistita, nu mai scriu nimic pe forum ; stiu ca nu va nelinistiti si ca nu e o pierdere pentru dumneavoastra; dar pentru mine este. Sarbatori fericite si La multi ani! |
|
|||
|
|||
![]()
Iertati-ma, mai suportati-ma doua, sau trei postari, la rand. Doar acum. Si GATA.
Am descoperit site-ul www.crestinortodox.ro in octombrie 2006. Prin bunavointa administratorilor (de atunci si de acum) primesc prin e-mail multe dintre articolele de pe site. Site-ul este o bogatie de cunoastere. Gasesti aproape tot ce vrei atunci cand ai intrebari despre Dumnezeu, mantuire, carti ortodoxe, dogmatica, morala crestina etc. Sa tot citesti. Timp sa ai si dorinta de cunoastere. Site-ul este la inaltimea misiunii pe care si-a propus-o. Forumul este.... asa cum il stiti, asa cum il facem noi; din nefericire este departe de a fi „Crestin ortodox”. Limbajul, cateodata total ireverentios, este comun mai tuturor forumurilor. Va dau o rugaciune, eu o spun adesea. Poate o stiti. Poate chiar o spuneti. Rugăciune pentru împăcarea și îmblânzirea vrăjmașilor "Doamne miluiește pe cei ce mă urăsc, mă zavistuiesc și mă ocărăsc; așișderea și pe cei e mă grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul dintre ei să pătimească ceva rău pentru mine păcătosul, nici în veacul de acum, nici în cel va sa fie. Ci-i sfințește pe dânșii cu mila Ta, și-i acoperă de bunătatea Ta, Preabunule Stăpane. Amin” (Carte de Rugaciuni, Tiparita de Episcopia Alba Iulia, 1991). <<Trebuie să se obisnuiască lumea cu gândul că Dumnezeu guvernează si face orice pentru om. "fără de mine nu puteti face nimic." mai mult: "nu se miscă fir de păr fără voia mea." vă dati seama cât de mult ne apără daca „insusi cerul se bucura cand un suflet ratacit se intoarce la Dumnezeu (Luca 15, 7)”>> <<Adam n-a făcut altceva, decat a mușcat dintr-un măr. N-a fost împotriva lui Dumnezeu, nu s-a îndoit de existența puterii divine, dar n-a ascultat. Și a răsturnat cerul și pământul. A trebuit să vina Hristos să salveze ființa omenească. Și ne-a adus mai mult decât ne-a pierdut Adam! Ne-a dat putința de a ne îndumnezei. Noi, niște fiinte în dimensiunea în care suntem, avem puteri divine! Avem o animalitate în noi și unde încetează animalitatea începe omul. .”>>(Părintele Arsenie Papacioc, Despre smerenie) Fragmente din Capitolul Despre smerenie, din cartea Ne vorbeste Parintele Arsenie , vol.1, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2004>> Va doresc tuturor multa sanatate, dorinta de cunoastre, rabdare, intelegere, respect si ceva iubire pentru toti oamenii, pentru ca toti suntem creatia Lui Dumnezeu. Sarbatori fericite si La multi ani! Last edited by MariaElena; 15.12.2012 at 20:41:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dilema | luciamanta | Pocainta | 7 | 09.04.2012 20:57:46 |
Dilema | Azzuurra | Generalitati | 32 | 06.10.2011 14:10:28 |
dilema | Mirela0110 | Generalitati | 26 | 07.06.2011 14:42:08 |
Dilema | Adriana-Simona | Biserica Romano-Catolica | 11 | 24.01.2011 15:01:19 |
Rezultatele alegerilor din Republica Moldova | mihailt | Generalitati | 2 | 29.11.2010 17:44:29 |
|