13.12.2012, 10:30:24
|
|
Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Înțeleg grija pentru suprapopulare a celor care chiar sunt suprapopulați (China, India ș.a.), dar nu la noi, unde e o depopulare accelerată din '90 încoace. Se nasc mai puțin de jumătate din copiii care se nășteau atunci, iar când ajung la maturitate cei mai mulți pleacă, Europa fiind avidă de tineri. Deci loc este, fără doar și poate.
Apoi, nu cred că trebuie să se nască copii nedoriți, ci este de bine să fie doriți. Dar asta nu se poate din cauză că am ajuns să vrem altceva de la viață: confort, în primul rând, statut social, carieră, plăceri; cu alte cuvinte, ne-am obișnuit să fim egoiști și ne place așa. Ne ocupăm mult mai mult de noi înșine, vrem să arătăm mereu bine, eventual să fim educați și bine plătiți. De aceea serviciul ne ocupă acum aproape tot timpul zilei, de aceea nu ne mai descurcăm cu un singur salariu - pentru că nu ne mai mulțumim cu cele strict necesare.
|
Subscriu aproape in totalitate la ceea ce sustineti dar sunt sceptic ca argumentele religioase pro reproducere vor avea vreun efect intr-o lume secularizata! Alte argumente cu caracter nereligios nu pot fi aduse?
|