Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2012, 23:40:20
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de moromete Vezi mesajul
Intreb si eu, la randul meu: de ce nu paziti poruncile lui Dumnezeu?
Dar voi de ce nu le paziti?
Porunca a 4-a vorbeste de sfintirea zilei de odihna.
Voi cum sfintiti ziua de odihna? Ce faceti ca sa o sfintiti?
Hai, lumineaza-ma si pe mine, cel pierdut!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 00:43:32
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Ultima oara cand am mai intrat pe aici, tot despre Sabat era vorba. Si tot in stadiul asta. Sa ma anuntati si pe mine daca in urma discutiilor de aici se converteste careva la adventisti sau 100-1 la penticostali :)
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 08:50:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Ultima oara cand am mai intrat pe aici, tot despre Sabat era vorba. Si tot in stadiul asta. Sa ma anuntati si pe mine daca in urma discutiilor de aici se converteste careva la adventisti sau 100-1 la penticostali :)
Este posibil ca dupa inca vreo 150 pagini discutia sa avanseze spre carnea de porc. Si dupa inca vreo 150 pagini se poate ajunge la ultima idee fixa a adventistilor, disparitia omului cu totul si cu totul dupa moarte. Dupa vreo 450 pagini, epuizandu-se toate ideile adventistilor, ciclul se va relua.
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 11:03:33
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Este posibil ca dupa inca vreo 150 pagini discutia sa avanseze spre carnea de porc. Si dupa inca vreo 150 pagini se poate ajunge la ultima idee fixa a adventistilor, disparitia omului cu totul si cu totul dupa moarte. Dupa vreo 450 pagini, epuizandu-se toate ideile adventistilor, ciclul se va relua.
Tare, stimata doamna. :)) Asa e: dronele de propaganda ale anihilationistilor au o functionare ciclica. Pardon, am vrut sa zic "credinciosii adventisti", si nu am nimerit tastele. :D
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 12:01:29
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
comportament de flasneta stricata ii zice
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 12:15:55
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Sa vezi ce stupefiati vor fi cand nu se vor realiza profetiile in care acum isi pun toate sperantele.
Vor trai aceeasi senzatie ca la 1844 cand au ramas cu ochii-n luna - ca au asteptat pana tarziu in noapte, saracii.
Si uite ca asteptarea aceea "n-o muritu, numa'otzar s-o hodinitu". Asteptarea de atunci s-a prelungit pana astazi, de fapt. Si-au facut din asteptare o cauza a credintei lor. Iar scenariile si le-au facut idoli.
Chiar sunt de compatimit!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 13:51:46
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Sa vezi ce stupefiati vor fi cand nu se vor realiza profetiile in care acum isi pun toate sperantele.
Vor trai aceeasi senzatie ca la 1844 cand au ramas cu ochii-n luna - ca au asteptat pana tarziu in noapte, saracii.
Si uite ca asteptarea aceea "n-o muritu, numa'otzar s-o hodinitu". Asteptarea de atunci s-a prelungit pana astazi, de fapt. Si-au facut din asteptare o cauza a credintei lor. Iar scenariile si le-au facut idoli.
Chiar sunt de compatimit!
"Asteptatori", nu? Mai bine ar fi "waiters" (chelneri); e mult mai onorabila orice munca, decat "munca" propagandei imunde.
Reply With Quote
Vechi 18.10.2012, 14:19:15
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

A propos de anihilationisti, sa va zic ceva savuros: in satul ardelenesc al tatalui meu sunt, in genere, doua comunitati religioase: ortodocsi si baptisti. "Fruntea satului" e reprezentata de un grup de cateva zeci de oameni, din ambele comunitati, cei mai harnici si intreprinzatori. Bun. La extrema celaalta, aia care consta in a lenevi si sorta paduchii la lumina lumanarii, sunt, bineinteles, ciorile si un...iehovist, decare faceam misto cu totii, chiar si noi copiii. "Avrame, ma, cati martori sunteti ma, osutapatrsutatrudemi sau milioane? Ca-n satu' nost esti tu, ma. V-o luat Dumnezo ca martori la procesu' cu dracu', sau cum ma? Bistos ca va mantuiti tati martorii, asa ziceti voi? Va ia cu farfuria zburatoare?" si alte discusuri in nimicitorul umor taranesc al truditorului care nu crede in vorbe. Ala, care isi batea nevasta pe chestii de "devieri doctrinare" imaginare, si care traia din munca cu ziua prin sat, habar nu avea nici ce sa rapunda, nici de ce e iehovist, nici...nimic. Deopotriva ortodocsii si baptitisti cadeau de acord ca iehovistii sunt evident si extrem de spalati pe creier (bine, termenul taranesc si ardelenesc era altul, nu pot sa il scriu pe forum, cu toata slobozenia mea de limbaj). Deci, cam asta e portretul-robot al anihilationistului in societatea roamneasca, cel putin in ce mai are ea inca sanatos (unele medii rurale si forumuri ca acesta). Daca si colega Doriana, neoprotestanta de confesiune penticostala (desi adve sunt para-crestini, deci nici neope nu sunt, iar penti sunt singurii neope apropiati de Biserica Primara prin faptul ca pun in centrul lor doctrinar un miracol al NT, anume chiar intemeierea Bisericii, dar asta e alt subiect) a remarcat faptul ca adve iti da cu sabatul in ureche la trei minute de cum te vede, iti dai seama...pai nu zic eu bine"drone"? Adica au un automatism si o impietrire a reactiilor pe teme metafizice (cum excelent zice Delia, au organul metafizic lipsa) care mie imi evoca ceva mai primitiv si rigid chiar decat prima masina de calcul invantata de Norbert Wiener. Cu ei nu am nimic ca si frati umani; uneori colegul 99 are un umor de calitate, desi, privind prin/dupa dogme, e aproape de blasfemie cam des.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 14:10:19
cumatrul cumatrul is offline
Banned

Data înregistrării: 19.10.2012
Implicit

Citat:
Adventistii au deschis discutii despre fagaduintele Mantuitorului (revenirea Sa, inviere, raplatire, etc) sau despre puncte comune de doctrina. Interesant este faptul ca astfel de discutii au fost inchise (blocate cu lacatel) imediat. Spre exemplu, topicul acesta http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13265 a tinut doar 14 pag. Apoi buf, inchis. Topicul acesta http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13012 a tinut doar 7(sapte) pagini. Apoi a fost inchis.

Iar pe acest topic, moromete intreba de ce nu sunt pazite poruncile, iar Delia modifica intrebarea si deviaza discutia strict spre sabat.

Dupa toate acestea, adventistii sunt considerati fixisti. Ce ziceti, deschidem o discutie despre fagaduintele Mantuitorului (adevarata si singura noastra nadejde – esenta credintei crestine)? Sunt sigur ca o sa spuneti “nu”.

P.S. Acest mesaj a mai fost postat (sub alta formulare) de userul moromete. Mesajul a fost sters si userul banat. Despre asta ce aveti de spus? Caci, dupa cum se vede, dvs. si alti forumisti (Alin, Iluminatul, Delia, Theodor, etc) sunteti buni de flecareala mincinoasa. Va ofer ocazia sa flecariti despre ceva adevarat.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 14:55:17
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Ați auzit mă? Executarea!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32