![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Vad ca se aduc aici argumente de-a valma.
Eu n-am vazut filmul. Poate spuneti voi la ce fel de munci exact sunt pusi acei copii: la camp, in fabrici? Mai intai ca un copil de 12, 13, 14 trebuie sa faca scoala. Ce moda este asta sa abandonezi scoala? Si daca mai sunt si incurajati de parinti este inadmisibil. Ce poti sa faci azi fara macar 8 clase de scoala? Si sa nu spuneti ca nu au bani de scoala, cand se platesc atatea si mai nou au si o masa asigurata, mai bine decat la munca din reportaj. Pe urma depinde de ce munca si in ce stil trebuie s-o faca. Una este sa te duci in vacanta sa culegi prune de distractie, sau sa mergi cu parintii sa pasti o vaca, sau mai stiu eu si alta sa fii pus cu forta, si la cate ore si ce fel de ritm, ce fel de munca si in ce conditii. Ca un angajator mai sta si ochii pe tine si vorba aia, nu esti copilul lui. Nu-i pasa. Parintii te mai protejeaza totusi si daca nu mai poti, te opresti si gata. Pe urma de ce veniti aici cu exemple din vremurile razboiului? Daca parintii vostri au facut asa cu voi, nu inseamna ca a fost bine si trebuie sa faca toti la fel. Si s-au mai dat exemple asemanatoare pe alte fire de discutie. Voi cei care ati trait si mai traiti la tara: ati muncit nu stiu cum, ati mancat nu stiu cum si a fost feeric si toti trebuie sa poata la fel. Ati avut/aveti tot ce va trebuie, animale, legume, fructe si atc., aer curat, liniste, case gratis. Sunteti fortosi, sanatosi. Aveti bunici si parinti langa voi, cine va creste copiii. Nu stiu daca este potrivit sa facem mereu comparatii. In fiecare loc sunt avantaje si dezavantaje. Mai ganditi putin si din alte perspective. Pe urma legea asta, care este valabila in toate tarile, nu s-a dat degeaba. S-au dus pana si in cele mai sarmane tari vremurile sclavagiei si a muncii copiilor. Pana la o anumita varsta copilul este in formare, in crestere si este f.periculos sa suprasoliciti organismul: oase, incheieturi, coloana, organe etc. Se deformeaza, se produc boli. Parca nu va place cand vedeti filme si poze de groaza sin tari din lumea a treia, cu copii slabi, rahitici, deformati si bolnavi, care cara stanci, sau stau in praf de lana, tesand, care nu au parte de scoala si etc. Va plac alea? Daca voi vreti sa faceti asa cu copiii e treaba voastra, dar nu va dati ca exemplu si generalizati ca vai ce bine este. Fara scoala, deformati, infirmi si bolnavi. Da, copiii pot face anumite "munci" in vacante scolare, pe un timp limitat si fara sa-si puna sanatatea si viata in pericol. Si mai intreb ceva: Spuneti ca familia aia care a dat copilul la sclavie are 11 copii si nu are cu ce sa traiasca. - daca ar lucra parintii (amandoi), ar avea - undeva este o contradictie: sa se faca multi prunci, ca ii hraneste Dumnezeu si are grija de ei . Atunci nu trebuie sa mearga la sclavie, are grija Dumnezeu de familia aceea si le da ceea ce au nevoie. Din nou: exista destule familii care pot feri copiii de sclavie si le pot oferi o viata normala si sanatoasa. Sa fie dati acelora. Vad ca iar da cineva exemplu din vremuri de mult apuse, cu muncile agricole. Si intreb din nou. Era bine? Era normal? Sa se duca acei copii la camp in loc sa fie la scoala? Si eu am apucat asa vremuri si alte lucruri care nu sunt de lauda si de dat exemplu. Inseamna ca ne intoarcem la epoca aceea? Asta vreti? Si cine suntem noi sa judecam? Pai tocmai asta este atitudinea care ne ucide azi. Nepasarea fata de cei din jur. De asemenea situatii nu va pasa, nu va bagati, dar va pasa ce mananca aici unul si altul, daca face pacate, avorturi, etc. cati copii, si va bagati cu sila in viata personala a omului.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 02.08.2012 at 12:10:25. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ti-ai lasa sotia(-ul),copiii...pentru calugarie? | bodo1222 | Calugarul | 106 | 08.09.2011 15:16:49 |
Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu | addavv | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 13.04.2011 12:47:46 |
Ajutor umanitar pentru 6 copiii si tatal lor... | nutzy | Umanitare | 297 | 07.10.2009 21:05:47 |
2% pentru copiii de la Valea Plopului | gigelchiazna | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 04.10.2009 20:12:07 |
|